AURO 328 Huoneilmaa puhdistava maali

(1 tuotearvio)

Alk. 5.95 

Maailman ainoa ekologinen sisäilman epäpuhtauksia poistava seinämaali.

Tuotteen erityiset raaka-aineet kalkin kanssa toimivat katalysaattorina, jotka aktivoituvat valon avulla. Reaktiossa hajut ja ilman epäpuhtaudet pilkkoutuvat neutraaleiksi aineosasiksi. Tämä on se puhtain mahdollinen ekologinen seinämaali!

Kun hankit tämän tuotteen voit olla varma ettei huoneilmaan vapaudu haitallisia yhdisteitä. Näin varmistat oman ja perheesi hengittämän sisäilman puhtauden.

Ei sisällä muovisideaineita.
Ei sisällä säilöntäaineita.
Ei sisällä liuottimia.
VOC 0g/L

Poista

Kuvaus

AURO 328 Huoneilmaa puhdistavalla maalilla saavutetaan pysyvästi terveellinen sisäilma. Seinämaalia käytetäänkin kouluissa, kokoushuoneissa, hotelleissa, olo- ja makuuhuoneissa, lastenhuoneissa, keittiöissä sekä kellaritiloissa. Tämä maali hajottaa ruuanhajun sekä huonekalujen, mattojen ja tupakan erittämät hajut. Se hajottaa myös epäpuhtaudet, esimerkiksi orgaaniset yhdisteet ja mikro-organismit kuten bakteerit ja homeen.

Seinämaalin erityinen raaka-aineyhdistelmä toimii katalysaattorina, joka valon avulla pilkkoo ilman hajut ja epäpuhtaudet neutraaliksi aineeksi. Paras teho saavutetaan päivänvalolla, mutta keinovalolähteetkin toimivat. Hajottamisprosessi ei heikkene, vaikutusaste pysyy sivelykerroksen koko käyttöiän vakiona. AURO 328 Huoneilmaa puhdistavalla maalilla maalatut huonetilat on, kuten kaikki huonetilat, säännöllisesti tuuletettava. Ilman liikettä tarvitaan, jotta puhdistettava ilma joutuisi kosketuksiin maalatun seinän kanssa.

Katso lisätiedot ja käyttöohjeet välilehdiltä alla.

Kun hankit tämän tuotteen voit olla varma ettei huoneilmaan vapaudu haitallisia yhdisteitä. Näin varmistat oman ja perheesi hengittämän sisäilman puhtauden.

Ei sisällä muovisideaineita.
Ei sisällä säilöntäaineita.
Ei sisällä liuottimia.
VOC 0g/L

TUOTETIEDOT

Soveltuvuus:

Tuote soveltuu kiviainespinnoille (rappaus, betoni, kalkkihiekkakivi tai kipsilevy pinnoille) sekä savipinnoille ja puukuitu- ja huokolevypinnoille.

Kalkkimaaleilla voi maalata myös paperitapettien päälle.
Kalkkimaali kestää lämpöä hyvin ja soveltuu siksi myös esimerkiksi takan käsittelyyn.
Maalilla voi maalata luonnollisesti aikaisemmin kalkkimaalilla maalattuja pintoja.

Aikaisemmin lateksilla maalatut pinnat pestään maalarinpesuaineella ennen maalaamista AURO 328 maalilla.
Kiiltävällä maalilla maalatut pinnat hiotaan kevyesti mataksi tai pohjustetaan AURO 505 Tartuntapohjusteella.

Ei sovellu puulle tai synteettisille (muovi) pinnoille. Käytä puupinnoilla AURO seinämaaleja 320, 321 tai 524.

Käyttökohteet:

Kalkki- ja kalkkisementtirapatut sisäseinät.
Betoni, kipsilevy ja kuitulevypintaiset sisäseinät.
Paperi ja kuitutapettipintaiset sisäseinät.
Muuratut tulisijat, leivinuunit ja takat.

Pakkauskoot:

5L ja 10L

Sävyt:

Valkoinen. Voidaan sävyttää. Katso Värisävyt-välilehti.

Tyyppi:

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali, joka sisältää titaanidioksidia, mineraaliset täyteaineita sekä selluloosa.

Katso tarkempi erittely raaka-aineista Tuotetiedot-välilehdeltä.

Maalaustuoteryhmä:

411 Kalkkimaalit RL 11…13

Värisävyt:

Valkoinen

Sävytettävissä AURO Profi Kalkkimaaliväreillä

Lataa värikartta AURO 350 värikartta

Kiiltoryhmä:

Täyshimmeä (6/RT-luokitus)

Riittoisuus:

10m²/Litra

Kuivumisajat:

Pölykuiva 20. Päällemaalattavissa 24h kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 1h kuluttua.

Ohenne:

Vesi

Koostumus:

Kemikaalivapaa maali.

Vesi, kalsiumhydroksidi (sammutettu kalkki), titaanidioksidi, mineraaliset täyteaineet, selluloosa

Vaikka tuote on valmistettu täysin luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista (VOC 0g/L), koska tuote ei sisällä kemikaaleja. Huomioi mahdolliset allergiat.

AURO 328 ei sisällä yleisesti allergiaa aiheuttavaa metyyli isotiatsolinoni (MI) säilöntäainetta.

AURO 328 ei sisällä yleisesti maaleissa käytettyä akrylaattidispersiota (muovia), Muovittomana se hengittää (diffuusioavoin), eli päästää vesihöyryn lävitseen antaen massiivisen seinärakenteen toimia, kuten sen on tarkoituskin. Hengittävänä ja päästöttömänä AURO 328 parantaa asumismukavuutta.

Fotokatalyyttinen vaikutus on Hannoverin teknisen kemian instituutin testaama ja vahvistama. Lisäksi AUROlla on SIMT:ltä (Shanghain mittaus- ja koeteknologian instituutti) saatu koeraportti, joka vahvistaa AURO raikastavan seinämaalin N:o 328 suuren potentiaalin ja sen, että se hajottaa jopa formaldehydin. Tunnin kuluttua 90 % formaldehydistä oli hajonnut, kahden tunnin kuluttua 95 %.

Lataa tuotteen käyttöturvallisuustiedote.

KÄYTTÖOHJEET

Käsittelyolosuhteet:

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi käsiteltävän pinnan tulee olla puhdas, imukykyinen, öljytön ja rasvaton, eikä siinä saa olla mitään värjäävää tai irtonaista. Huoneen lämpötilan lasku alle +20 °C:een on suositeltavaa sisämaalauksissa. Käsiteltävät pinnat voidaan kostuttaa vedellä (esimerkiksi sumutinpullolla) ennen maalausta, jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja näin ollen kivettyisi kestävämmäksi. Muista varmistaa, että pinta voidaan kostuttaa ennen käsittelyä.

Esikäsittely:

Käsittelemätön pinta:

Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa. Voimakkaasti imevät pinnat sisätiloissa voidaan esikäsitellä ohennetulla maalilla (20% vettä 80% AURO Huoneilmaa puhdistavalla maalilla). Käsiteltävät pinnat on suositeltavaa jopa kosteuttaa ennen maalausta, jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja näin ollen kivettyisi kestävämmäksi.

Aikaisemmin käsitelty pinta:

Pese ennen tavallisella maalilla maalatut sisällä olevat pinnat Kunnon Maalarinpesu-tuotteella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kovat, kiiltävät, maalatut pinnat himmeiksi. Poista hiontapöly. Silota kolot ja syvennykset sopivalla tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Suorita pohjamaalaus tarvittaessa tartuntapohjusteella ennen pintamaalausta.

Käyttö:

Ohenna ensimmäistä kerrosta varten maalia 20% vedellä. Maalaa seuraavat kerrokset 10% vedellä ohennetulla maalilla. Anna kuivua 24 tuntia kerroksien välissä.Sekoita hyvin ennen käyttöä.

 • Voidaan levittää siveltimellä tai telalla.
 • Täysi peittokyky saavutetaan vasta kun maali on kuivunut kokonaan.
 • Levitä tarvittaessa uusi kerros seuraavana päivänä
 • Kalkkimaalilla maalattua pintaa voidaan kevyesti kostuttaa n. 7 päivän ajan maalauksen jälkeen. Tämä auttaa kalkkimaalia kivettymään vahvemmaksi ja pinnat ovat tällöin helpommin puhdistettavissa.

Työvälineiden puhdistus:

Vesi

VÄRISÄVYT

Tuote sävytetään itse lisäämällää maalin sekaan  AURO 350 värillistä kalkkimaalia.

Lataa värikartta: AURO 350 värikartta

Muista, että värikartta tietokoneen ruudulla tai printattu värikartta ovat suuntaa antavia. Lopullinen väri tulee selvittää koemaalauksella.

Sävytettävissä AURO Profi Kalkkimaaliväreillä

Huomaa, että AURO 328 maalia ei kannata sävyttää voimakkaasti. Lisätty väripigmentti heikentää maalin ilmaa puhdistavaa ominaisuutta.
Koska AURO 328 maalissa on hivenen erilainen koostumus kuin AURO 344 maalissa, on värikartta suuntaa antava.

Muista sekoittaa värillinen kalkkimaali huolellisesti ennen sävyn sekoittamista kalkkimaalin sekaan. Pelkkä maalin ravistaminen ei riitä, koska painavana väripigmentti painuu pohjaan, ja se pitää saada liikkeelle tikulla sekoittamalla. Kun olet kaatanut kaiken värillisen kalkkimaalin sävytettävän kalkkimaalin sekaan, kaada pulloon vielä 0,5 dl vettä, ja ravista voimakkaasti. Sen jälkeen kaada tämä seos maalin sekaan. Näin olet saanut varmasti kaiken tarvittavan värin matkaan, ja sävytys vastaa värikartan sävyä.

HUOM!

Tee aina testisively sävytetyllä maalilla ja anna kuivua. Vasta kuivana maalin lopullinen sävy tulee esille. Kuivumista voit nopeuttaa esimerkiksi hiustenkuivaajalla. Muista, että sävytysväriä voi aina lisätä maalin sekaan, mutta sitä ei voi ottaa sieltä pois.

EKOLOGISUUS

Tuotteen ekologisuus:

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu siihen että:

 • Tuotteen kaikki raaka-aineet ovat luonnosta
 • Tuote ei sisällä lainkaan kemianteollisuuden tuotteita
 • Tuote on biohajoava
 • Tuote ei sisällä biosidejä
 • Tuotteen valmistamiseen käytetään puhdistettua sadevettä, jotta juomakelpoista pohjavettä säästyisi
 • EU-VOC-raja-arvot: 2004/42/EG II A (fWb): 30 g/l (2010) Tämä tuote VOC:0g/l
 • Tuotteen valmistaa AURO joka on maailman ainoa hiilineutraali maalinvalmistaja. AUROn maalitehtaalta ei muodostu kierrätyskelvotonta jätettä lainkaan.

Ympäristönsuojelu ja jätehuolto

Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Suomen luonnonmaalit suosittelevat kierrätystä. Katso lähin kierrätyspisteesi tästä. Tyhjän maalipurkin voi veloituksetta palauttaa myymäläämme. Me huolehdimme että pakkaukset menevät asianmukaisesti kierrätykseen, eivätkä joudu yleiselle kaatopaikalle.

Pakkausmateriaali:

Polypropyleeni

VIDEOT

Tuotevideo:

Asiakkaiden kysymyksiä

 1. A Paras on aina kiinni siitä millaisia asioita kukin arvostaa. Useimmiten tähän tarkoitukseen myydään AURO 344 maalia. Jos tila vaatimattomalla käytöllä myös Maatilan Kalkkimaali käy siihen. AURO 328 Huoneilmaa puhdistavaa maalia kannattaa käyttää vain jos tilaan pääsee valoa, koska sen ilmaa puhdistava ominaisuus tarvitsee valoa.
 2. A Tuote soveltuu lähes kaikille kiviainespinnoille. Soveltuu muurien maalaukseen erinomaisesti.
 3. A Mikään oikea kalkkimaali ei ole erityisen hyvä puupinnoille. Kalkkimaali tehdään kalkkikivestä, ja kuivuessaan se muodostaa ohuen kivikerroksen. Puu elää kosteuden mukana, ja kivi ei juurikaan = ongelma. Tiedän että vanhoissa rakennuksissa on joskus maalattu puiset sisäkatot kalkkimaalilla. Mikään ei estä käyttämästätätäkään maalia puiseen sisäkattoon. Pitää vain hyväksyä, että joskus maalipinta tulee halkeilemaan ja siitä voi joitain murenia putoilla. Jos haluaa käyttää välttämättä kalkkimaalia puupintoihin, niin paras kalkkimaali niihin on tämä: https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/kalkkikaseiiniseinamaali-auro-3kg/
 4. A Maali soveltuu paperitapetin päälle. Myös seuraavat maalit soveltuvat tähän tarkoitukseen: https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/seinamaali-plantodecor-auro/ https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/kalkkikaseiiniseinamaali-auro-3kg/ https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/pilvinen-seina-kalkkimaali/
 5. A Kalkkimaalit on tarkoitettu kiviainespinnoille. Ne eivät sovellu lainkaan metallipinnalle. Metallipinnalle soveltuvia maaleja: AURO 250 / 257 / 260
 6. A Soveltuu. Tuote käy kiviainespinnoille.
 7. A Jos lastulevyjen välissä on avosaumat = käy. Jos saumat on kitattu umpeen = ei käy. Tämä johtuu siitä että lastulevyt elävät, ja saumakohtiin kohdistuu koko levyn eläminen. Kalkkimaalit eivät kestä tätä elämistä murtumatta. Saumoihin ilmestyy lähes varmasti halkeama.
 8. A AURO 328 huoneilmaa puhdistava maali on tarkoitettu seinä ja kattopinnoille ja maalattavan alustan tulisi olla kiviainespintaa tai kipsilevyä. Kalkkimaalit eivät sovellu missään tapauksessa kaakelin maalaukseen.

1 arvio tuotteelle AURO 328 Huoneilmaa puhdistava maali

 1. Kauko. K.

  Pikkasen epäilytti voiko maali oikeasti puhdistaa ilmaa, mutta maalaamisen jälkeen selvä ero. Nyt ilma huomattavasti raikkaampaa ja hajuttomampaa. Voin suositella 5 tähteä!!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...