AURO 328 Huoneilmaa puhdistava maali

(3 tuotearviota)

Alk. 5.95 

Maailman ainoa ekologinen sisäilman epäpuhtauksia poistava seinämaali.

Tuotteen erityiset raaka-aineet kalkin kanssa toimivat katalysaattorina, jotka aktivoituvat valon avulla. Reaktiossa hajut ja ilman epäpuhtaudet pilkkoutuvat neutraaleiksi aineosasiksi. Tämä on se puhtain mahdollinen ekologinen seinämaali!

Kun hankit tämän tuotteen voit olla varma ettei huoneilmaan vapaudu haitallisia yhdisteitä. Näin varmistat oman ja perheesi hengittämän sisäilman puhtauden.

Ei sisällä muovisideaineita.
Ei sisällä säilöntäaineita.
Ei sisällä liuottimia.
VOC 0g/L

Poista

Kuvaus

AURO 328 Huoneilmaa puhdistavalla maalilla saavutetaan pysyvästi terveellinen sisäilma. Seinämaalia käytetäänkin kouluissa, kokoushuoneissa, hotelleissa, olo- ja makuuhuoneissa, lastenhuoneissa, keittiöissä sekä kellaritiloissa. Tämä maali hajottaa ruuanhajun sekä huonekalujen, mattojen ja tupakan erittämät hajut. Se hajottaa myös epäpuhtaudet, esimerkiksi orgaaniset yhdisteet ja mikro-organismit kuten bakteerit ja homeen.

Seinämaalin erityinen raaka-aineyhdistelmä toimii katalysaattorina, joka valon avulla pilkkoo ilman hajut ja epäpuhtaudet neutraaliksi aineeksi. Paras teho saavutetaan päivänvalolla, mutta keinovalolähteetkin toimivat. Hajottamisprosessi ei heikkene, vaikutusaste pysyy maalipinnan koko käyttöiän vakiona. Ilman liikettä tarvitaan, jotta puhdistettava ilma joutuisi kosketuksiin maalatun seinän kanssa.

AURO 328 maalilla ei voi korvata kunnollista ilmanvaihtoa.

Katso lisätiedot ja käyttöohjeet välilehdiltä alla.

Kun hankit tämän tuotteen voit olla varma ettei huoneilmaan vapaudu haitallisia yhdisteitä. Näin varmistat oman ja perheesi hengittämän sisäilman puhtauden.

Ei sisällä muovisideaineita.
Ei sisällä säilöntäaineita.
Ei sisällä liuottimia.
VOC 0g/L

Soveltuvuus:

Tuote soveltuu kiviainespinnoille (rappaus, betoni, kalkkihiekkakivi tai kipsilevy pinnoille) sekä savipinnoille ja puukuitu- ja huokolevypinnoille.

Kalkkimaaleilla voi maalata myös paperitapettien päälle.
Kalkkimaali kestää lämpöä hyvin ja soveltuu siksi myös esimerkiksi takan käsittelyyn.
Maalilla voi maalata luonnollisesti aikaisemmin kalkkimaalilla maalattuja pintoja.

Aikaisemmin lateksilla maalatut pinnat pestään maalarinpesuaineella ennen maalaamista AURO 328 maalilla.
Kiiltävällä maalilla maalatut pinnat hiotaan kevyesti mataksi tai pohjustetaan AURO 505 Tartuntapohjusteella.

Ei sovellu puulle tai synteettisille (muovi) pinnoille. Käytä puupinnoilla AURO seinämaaleja 320, 321 tai 524.

 

Käyttökohteet:

Kalkki- ja kalkkisementtirapatut sisäseinät.
Betoni, kipsilevy ja kuitulevypintaiset sisäseinät.
Paperi ja kuitutapettipintaiset sisäseinät.
Muuratut tulisijat, leivinuunit ja takat.

 

Pakkauskoot:

5L ja 10L

 

Sävyt:

Valkoinen. Voidaan sävyttää. Katso Värisävyt-välilehti.

Tuote voidaan sävyttää:

 1. Sävytyskoneella kalkinkestävien sävyjen mukaan
 2. Sekoittamalla maaliin AURO 350 värillisiä kalkkimaaleja
 3. Sekoittamalla maaliin kalkinkestäviä jauhepigmenttejä

Linkki sävytyskoneen värikarttaan
Lataa värikartta AURO 350 värikartta

 

Tyyppi:

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali, joka sisältää titaanidioksidia, mineraaliset täyteaineita sekä selluloosa.

Katso tarkempi erittely raaka-aineista Tuotetiedot-välilehdeltä.

 

Maalaustuoteryhmä:

411 Kalkkimaalit RL 11…13

 

Kiiltoryhmä:

Täyshimmeä (6/RT-luokitus)

 

Riittoisuus:

10m²/Litra

 

Kuivumisajat:

Pölykuiva 20. Päällemaalattavissa 24h kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 1h kuluttua.

 

Ohenne:

Vesi

 

Koostumus:

Kemikaalivapaa maali.

Vesi, kalsiumhydroksidi (sammutettu kalkki), titaanidioksidi, mineraaliset täyteaineet, selluloosa

Vaikka tuote on valmistettu täysin luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista (VOC 0g/L), koska tuote ei sisällä kemikaaleja. Huomioi mahdolliset allergiat.

AURO 328 ei sisällä yleisesti allergiaa aiheuttavaa metyyli isotiatsolinoni (MI) säilöntäainetta.

AURO 328 ei sisällä yleisesti maaleissa käytettyä akrylaattidispersiota (muovia), Muovittomana se hengittää (diffuusioavoin), eli päästää vesihöyryn lävitseen antaen massiivisen seinärakenteen toimia, kuten sen on tarkoituskin. Hengittävänä ja päästöttömänä AURO 328 parantaa asumismukavuutta.

Tuotteen VOC sertifikaatti: AURO 328 Decopaint Confirmation

Fotokatalyyttinen vaikutus on Hannoverin teknisen kemian instituutin testaama ja vahvistama. Lisäksi AUROlla on SIMT:ltä (Shanghain mittaus- ja koeteknologian instituutti) saatu koeraportti, joka vahvistaa AURO 328 huoneilmaa puhdistavan seinämaalin hajottavan jopa formaldehydin. Tunnin kuluttua 90 % formaldehydistä oli hajonnut, kahden tunnin kuluttua 95 %.

 

Hoito-ohjeet:
Maali kestää puhdistusta aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua käsittelystä. Maalattu pinta voidaan puhdistaa kuivalla harjalla tai pölypyyhkeillä.
Likaantuneet maalipinnat puhdistetaan neutraalilla (pH 6 – 8) pesuaineliuoksella ja nihkeällä rätillä.
Pinta ei saa jäädä puhdistuksen jälkeen märäksi.

Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa.

 

Lataa tuotteen käyttöturvallisuustiedote.

KÄYTTÖOHJEET

Käsittelyolosuhteet:

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi käsiteltävän pinnan tulee olla puhdas, imukykyinen, öljytön ja rasvaton, eikä siinä saa olla mitään värjäävää tai irtonaista. Huoneen lämpötilan lasku alle +20 °C:een on suositeltavaa sisämaalauksissa. Käsiteltävät pinnat voidaan kostuttaa vedellä (esimerkiksi sumutinpullolla) ennen maalausta, jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja näin ollen kivettyisi kestävämmäksi. Muista varmistaa, että pinta voidaan kostuttaa ennen käsittelyä.

Esikäsittely:

Käsittelemätön pinta:

Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa. Voimakkaasti imevät pinnat sisätiloissa voidaan esikäsitellä ohennetulla maalilla (20% vettä 80% AURO Huoneilmaa puhdistavalla maalilla). Käsiteltävät pinnat on suositeltavaa jopa kosteuttaa ennen maalausta, jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja näin ollen kivettyisi kestävämmäksi.

Aikaisemmin käsitelty pinta:

Pese ennen tavallisella maalilla maalatut sisällä olevat pinnat Kunnon Maalarinpesu-tuotteella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kovat, kiiltävät, maalatut pinnat himmeiksi. Poista hiontapöly. Silota kolot ja syvennykset sopivalla tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Suorita pohjamaalaus tarvittaessa tartuntapohjusteella ennen pintamaalausta.

Käyttö:

Ohenna ensimmäistä kerrosta varten maalia 20% vedellä. Maalaa seuraavat kerrokset 10% vedellä ohennetulla maalilla. Anna kuivua 24 tuntia kerroksien välissä.Sekoita hyvin ennen käyttöä.

 • Voidaan levittää siveltimellä tai telalla.
 • Täysi peittokyky saavutetaan vasta kun maali on kuivunut kokonaan.
 • Levitä tarvittaessa uusi kerros seuraavana päivänä
 • Kalkkimaalilla maalattua pintaa voidaan kevyesti kostuttaa n. 7 päivän ajan maalauksen jälkeen. Tämä auttaa kalkkimaalia kivettymään vahvemmaksi ja pinnat ovat tällöin helpommin puhdistettavissa.

Työvälineiden puhdistus:

Vesi

Huomaa, että AURO 328 maalia ei kannata sävyttää voimakkaasti. Lisätty väripigmentti heikentää maalin ilmaa puhdistavaa ominaisuutta.
Koska AURO 328 maalissa on hivenen erilainen koostumus kuin AURO 344 maalissa, on värikartta suuntaa antava.

Tuote voidaan sävyttää:

 1. Sävytyskoneella kalkinkestävien sävyjen mukaan
 2. Sekoittamalla maaliin AURO 350 värillisiä kalkkimaaleja
 3. Sekoittamalla maaliin kalkinkestäviä jauhepigmenttejä

Linkki sävytyskoneen värikarttaan
Lataa värikartta AURO 350 värikartta

Muista että värikartta tietokoneen ruudulla tai printattu värikartta ovat suuntaa antavia. Lopullinen väri täytyy selvittää koemaalauksella.

Sävytettävissä AURO Profi Kalkkimaaliväreillä

Sävytettävissä sävytyskoneella tämän värikartan mukaan.

MUISTA SEKOITTAA VÄRILLINEN KALKKIMAALI HUOLELLISESTI ENNEN SÄVYN SEKOITTAMISTA KALKKIMAALIN SEKAAN..
Pelkkä ravistaminen ei riitä koska painavana väripigmentti painuu pohjaan ja se pitää saada liikkeelle tikulla sekoittamalla.
Kun olet mielestäsi kaatanut kaiken värillisen kalkkimaalin sävytettävän kalkkimaalin sekaan, kaada pulloon vielä puoli desiä vettä ja ravista voimakkaasti. Kaada nyt tämä seos maalin sekaan. Näin olet saanut varmasti kaiken tarvittavan värin matkaan, ja sävytys vastaa värikartan sävyä

 

HUOM!

TEE AINA TESTISIVELY SÄVYTETYLLÄ MAALILLA JA ANNA KUIVUA. VASTA KUIVANA MAALIN LOPULLINEN SÄVY TULEE ESILLE. KUIVUMISTA VOIT NOPEUTTAA ESIMERKIKSI HIUSTENKUIVAAJALLA.
MUISTA ETTÄ SÄVYTYSVÄRIÄ VOI AINA LISÄTÄ MAALIN SEKAAN, MUTTEI VOI OTTAA SIELTÄ POIS. SIKSI SÄVYTÄ MAALI MIELUUMMIN PIKKU HILJAA.

Tuotteen ekologisuus:

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu siihen että:

 • Tuotteen kaikki raaka-aineet ovat luonnosta
 • Tuote ei sisällä lainkaan kemianteollisuuden tuotteita
 • Tuote on biohajoava
 • Tuote ei sisällä biosidejä (säilöntäaieita kuten: MI tai BI)
 • Tuotteen valmistamiseen käytetään puhdistettua sadevettä, jotta juomakelpoista pohjavettä säästyisi
 • EU-VOC-raja-arvot: 2004/42/EG II A (fWb): 30 g/l (2010) Tämä tuote VOC:0g/l
 • Tuotteen valmistaa AURO joka on maailman ainoa hiilineutraali maalinvalmistaja. AUROn maalitehtaalta ei muodostu kierrätyskelvotonta jätettä lainkaan.

Ympäristönsuojelu ja jätehuolto

Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Suomen luonnonmaalit suosittelevat kierrätystä. Katso lähin kierrätyspisteesi tästä. Tyhjän maalipurkin voi veloituksetta palauttaa myymäläämme. Me huolehdimme että pakkaukset menevät asianmukaisesti kierrätykseen, eivätkä joudu yleiselle kaatopaikalle.

Pakkausmateriaali:

Polypropyleeni

Tuotevideo:

Asiakkaiden kysymyksiä

 1. A Oikeastaan kaikki tavalliset maalit tarvitsevat useamman viikon aikaa kovettuakseen. Tuoreet maalipinnat kannattaa harjata pölyharjalla puhtaiksi ja imuroida pölyt pois lattiasta. Kun maali on kuivunut 2-4vk niin se kestää voimakkaampaa puhdistusta. Tarkemmat ohjeet puhdistukseen löytyy tuotteen tuotetietojen takka.
 2. A Voi maalata vanhan maalin päälle. Tuote on erityisen hengittävä, siksi se ei voi estää alleenjäävän maalin päästöjä. Mutta se minkä maali tekee, niin se puhdistaa mahdolliset VOC yhdisteet ilmasta pois.
 3. A Tämä maali on kalkkimaali, eikä sellaisena oikein sovellu puupintojen maalaamiseen. Kalkkimaali tehdään kalkkikivestä, eikä ole elastinen (ei elä tarpeeksi puun elämisen mukana).
 4. A Jos tiiltä ei pohjusteta millään on menekki 6-8m2 / L. Pohjustus esim AURO 301 pohjusteella pienentää maalin menekkiä, ja tekee maalatusta pinnasta kestävämmän. Pohja kannattaa kostuttaa vedellä kevyesti ennen maalausta. Myös itse maalia voidaan ohentaa vedellä 10% ensimmäisellä maalauskerralla.
 5. A Voi. Oikeastaan kaikki AURO seinämaalit (320, 321, 326, 328, 341, 344, 345, 524 ja 751) soveltuvat lähes kaikkien vanhojen himmeiden maalipintojen päälle suoraan. Jos seinässä on jokin erityisen kiiltävä tai struktuuripinnoite, kannattaa siitä laittaa meille kuva [email protected] ja voimme konsultoida miten olisi paras edetä. Luonnollisestikaan vanhat lateksimaalatut pinnat eivät muutu hengittäviksi jos ne ylimaalataan hengittävällä maalilla. Jos on tarpeen saada hengittävä seinä, tulee vanha lateksimaalattu pinta vähintään rikkoa sieltä täältä hiomalla karkealla hiekkapaperilla. Huomaa että lateksimaalin hiontapöly on mikromuovia ja se tulee ottaa mahdollisuuksienmukaan hyvin talteen.
 6. A Käy lastulevyseinille jos saumoja ei ole ylitasoitettu. Ylitasoitetut saumat elävät liikaa ja kalkkimaali tulee niissä halkeamaan.
 7. A Maalia voidaan sävyttää. Kannattaa kuitenkin huomioida että maalin ilmaa puhdistava ominaisuus heikkenee sävytettäessä. Maali voidaan sävyttää sävytyskoneella tai AURO 350 värillisillä kalkkimaaleilla. LISÄÄ TIETOA LÖYTYY TUOTTEEN TAKAA VÄRISÄVYT VÄLILEHDELTÄ: Tuote sävytetään itse lisäämällää maalin sekaan AURO 350 värillistä kalkkimaalia. Lataa värikartta: AURO 350 värikartta Muista, että värikartta tietokoneen ruudulla tai printattu värikartta ovat suuntaa antavia. Lopullinen väri tulee selvittää koemaalauksella. Sävytettävissä AURO Profi Kalkkimaaliväreillä Huomaa, että AURO 328 maalia ei kannata sävyttää voimakkaasti. Lisätty väripigmentti heikentää maalin ilmaa puhdistavaa ominaisuutta. Koska AURO 328 maalissa on hivenen erilainen koostumus kuin AURO 344 maalissa, on värikartta suuntaa antava. Muista sekoittaa värillinen kalkkimaali huolellisesti ennen sävyn sekoittamista kalkkimaalin sekaan. Pelkkä maalin ravistaminen ei riitä, koska painavana väripigmentti painuu pohjaan, ja se pitää saada liikkeelle tikulla sekoittamalla. Kun olet kaatanut kaiken värillisen kalkkimaalin sävytettävän kalkkimaalin sekaan, kaada pulloon vielä 0,5 dl vettä, ja ravista voimakkaasti. Sen jälkeen kaada tämä seos maalin sekaan. Näin olet saanut varmasti kaiken tarvittavan värin matkaan, ja sävytys vastaa värikartan sävyä. HUOM! Tee aina testisively sävytetyllä maalilla ja anna kuivua. Vasta kuivana maalin lopullinen sävy tulee esille. Kuivumista voit nopeuttaa esimerkiksi hiustenkuivaajalla. Muista, että sävytysväriä voi aina lisätä maalin sekaan, mutta sitä ei voi ottaa sieltä pois.
 8. A Kalkkimaali tai silikaattimaali. Kalkkimaaleja on paljon erilaisia AURO 326, 328, 341, 344 ja 347 esimerkkeinä. Kaikki näistä käy kuvaamaasi tarkoitukseen. Oikean maalin valinta riippuu mitä ominaisuuksia vaaditaan. Kaikki edellämainitut ovat oikeita kalkkimaaleja. Erittäin hyvin hengittäviä. Homehtumista ehkäiseviä. 100% luonnonmukaisia. Hyvä valinta tähän on AURO 344. 328:aa kannattaa käyttää jos tilaan pääsee valoa. Sen ilmaa puhdistava ominaisuus toimii vain valossa.

3 arviota tuotteelle AURO 328 Huoneilmaa puhdistava maali

 1. Kauko. K.

  Pikkasen epäilytti voiko maali oikeasti puhdistaa ilmaa, mutta maalaamisen jälkeen selvä ero. Nyt ilma huomattavasti raikkaampaa ja hajuttomampaa. Voin suositella 5 tähteä!!

 2. Kimi

  Todella mukava käyttää, ei minkäänlaista hajua ja telautuu mukavasti. Helppo sävyttää ja pakkaus on miellyttävä sulkea, avatata sekä kantaa. Huomaa että tuote on kehitetty pitkälle käyttäjää ajatellen!
  Asiakaspalvelu myös erinomaista ja toimitus nopeaa, saatiin paketti lappiin muutamassa päivässä

 3. Raikku

  Jos kus käyttänyt perinteistä kalkkimaalia, ja kokemukset sen levittämisestä aika haasteelliset. Piti sivellä useita kerroksia, ja oli työlästä. Ei ollut mikään helppotuote se. Tämä kuitenkin osoittautui lähes tavallisen maalin kaltaiseksi, ja telailtiin seinään kuten muutkin maalit. Voin suositella.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...