AURO 123 Kovaöljy

Alk. 39.95 


Väritön, liuotinvapaa puuöljy puu- ja korkkipinnoille. Soveltuu erinomaisesti kaikille kovalle kulutukselle alttiille pinnoille kuten lattioille.

Ei sisällä muovisideaineita.
Ei sisällä säilöntäaineita.
Ei sisällä liuottimia.
VOC 0g/L

Poista

Kuvaus

Vihdoinkin löysit tuotteen joka on kaikkea sitä mitä ekorakentajana olet etsinyt. Silloin kun lähes kaikki kilpailevat tuotteet sisältävät liuottimia tai muovikomponentteja on AURO 123 Kovaöljy miellyttävä poikkeus. Tuote ei sisällä lankaan lisättyjä kemikaaleja, ei edes säilöntäaineita. AUROn kehittämä ainutlaatuinen öljykoostumus säilyy ilman myrkkyjä.

Kovaöljy sisältää vain biodynaamisesti tuotettuja luonnonmukaisia raaka-aineita. Tuote on ekologinen, vegaaninen ja eettinen vaihtoehto lattia- ja kalustepintojen. käsittelyyn. Tämä öljy on paras valinta sekä ihmisten että luonnon kannalta. Tuote soveltuu usein kemikaaleille herkistyneille henkilöille.

Ei liuottimia. AURO 123 Kovaöljy ei sisällä liuottimia. Tuote on 100% öljy. Tästä syystä se on kilpailijoihinsa verrattuna erittäin riittoisa.

Ei säilöntäaineita. AURO 123 Kovaöljy ei sisällä yleisesti allergiaa aiheuttavaa metyyli isotiatsolinoni (MI) säilöntäainetta.

Ei muovia. AURO 123 Kovaöljy ei sisällä yleisesti maaleissa käytettyä akrylaattidispersiota tai PVAta (muovia), Muovittomana se hengittää (diffuusioavoin), eli päästää vesihöyryn lävitseen antaen puun toimia, kuten sen on tarkoituskin. Hengittävänä ja päästöttömänä AURO 123 Kovaöljy parantaa asumismukavuutta.

 

TUOTETIEDOT

Soveltuvuus:

AURO 123 Kovaöljy soveltuu puisten pintojen käsittelyyn sisätiloissa.
Tuote soveltuu puisille pinnoille kuten esim. lattiat ja kalusteet.
Soveltuu aikaisemmin öljytyille pinnoille.

– Testattu DIN EN 71 osa 3, lelujen turvallisuus.
– Testattu DIN 53160, hien- ja syljen kestävyys.

– Kuivuvat öljyt voivat aiheuttaa itsesyttymisvaaran. Rievut on laitettava veteen tai levitettävä suorana yksitellen kuivumaan. Ei saa laittaa myttyyn.

Ei sovellu synteettisille (muovi) pinnoille.

Käyttökohteet:

Puiset lattiat, kalusteet, ovet ja vastaavat.

Pakkauskoot:

0.75L, 2.5L ja 10L

 

Sävyt:

Väritön. Voidaan sävyttää. Katso Värisävyt välilehti.

Tyyppi:

Luonnonöljyistä valmistettu kovaa kulutusta kestävä puuöljy

 

Kiiltoryhmä:

Ei määriteltävissä

Peittokyky (Kontrasti suhdeluku):

Ei määriteltävissä

Riittoisuus:

20 m2/l esim. pyökki, mänty, kuusi, koivu.
12 m2/l esim. leppä, kirsikka, lämpökäsiteltypuu.
50 m2/l esim. tammi, vaahtera, saarni.
33 m2/l esim. korkki.

– Toinen käsittelykerta n. 0,01 l/m2 (100 m2/l) kaikille puupinnoille.

Riittoisuus vaihtelee käsiteltävän pinnan rakenteesta ja levitysmenetelmästä riippuen.

 

Kuivumisajat:

Pölykuiva n. 10h. Päällekäsiteltävissä 24h kuluttua, normaaliolosuhteissa.

Ohenne:

Valmista käytettäväksi sellaisenaan. Ohennettavissa max 30% AUROn 191 Ohenteella.

 

Pesunkesto:

Hyvä

 

Ominaisuudet:

– Hengittävä puuöljy
– Kestää kovaa kulutusta.
– Erittäin riittoisa.
– AURO Kovaöljy on sävytettävissä sävytyskoneella johtavien maalitehtaiden sävykarttojen mukaan

Koostumus:

Kiinanpuuöljy, keitetty pellavansiemenöljy (vernissa), auringonkukkaöljy, risiiniöljy, kuivike (koboltittomat), rasvahapot.

Vaikka tuote on valmistettu luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Huomioi mahdolliset allergiat.

Varastointi ja Säilyvyys:

Säilytettävä lasten ulottumattomissa, kuivassa ja viileässä, mutta pakkaselta suojattuna. Kansi tulee olla hyvin suljettu. Ennen kannen sulkemista poista ylimääräinen öljy kannesta ja purkin reunoilta.

Hoito-ohjeet:

Voidaan hoitaa samalla tuotteella tai AUROn 106 Hoitoöljyllä.

 

 

KÄYTTÖOHJEET

Käsittelyolosuhteet:

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi käsiteltävän pinnan tulee olla puhdas, imukykyinen, öljytön ja rasvaton, eikä siinä saa olla mitään värjäävää tai irtonaista. Huoneen lämpötila n. +20 °C on suositeltava öljyämisen ja kuivumisen aikana. Ilman kosteus tulisi olla alle 80%.

Tee aina koesively, jotta voit olla varma lopputuloksesta. Puu on luonnonmateriaalina aina hivenen erilaista (tiheys, sävy jne.) ja puun laatu vaikuttaa lopputulokseen.

Esikäsittely:

Käsittelemätön pinta:
Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Hio tarvittaessa.

Aikaisemmin käsitelty pinta:

Aikaisemmin öljytty pinta voidaan puhdistuksen jälkeen öljytä suoraan kunhan pinta on kuiva.

Käyttö:

– Sekoita kovaöljy hyvin ennen käyttöä.
– Voidaan levittää siveltimellä, lyhytkarvaisella telalla tai ruiskulla.
– Levitä öljy tasaisesti ja poista imeytymätön öljy viimeistään 30 minuutin päästä.
– Käsittelyssä suositellaan käytettäväksi lattianhoitokonetta ja valkoista tai punaista kuitulaikkaa, jotta saadaan paras mahdollinen lopputulos.
– Levitä tarvittaessa uusi kerros aikaisintaan 24 tunnin päästä edellisestä öljyämisestä. Korkea ilmankosteus ja/tai alhainen lämpötila voivat pidentää puuöljyn imeytymistä ja kuivamisaikaa.

HUOMIO!

Öljyjen itsesyttymisvaara. Älä jätä myttyyn käytettyjä puhdistusliinoja ja vastaavia. Levitä ne kuivumaan tai säilytä nämä ilmaltasuljetussa metalliastiassa. Noudata tavanomaisia suojatoimenpiteitä, esim. huolehdi riittävästä ihon suojauksesta ja ilmanvaihdosta käytön aikana.

Työvälineiden puhdistus:

Puutärpätti tai AURO 191 Ohenne.

Hoito-ohjeet:

Kovaöljy kestää puhdistusta aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua käsittelystä. Öljytty pinta voidaan puhdistaa kuivalla harjalla tai pölypyyhkeillä.

Öljyttyä pintaa voidaan hoitaa AUROn 437 Lattianhoitoaineella.

Likaantuneet öljypinnat puhdistetaan AUROn 427 Lattianpuhdistajalla.

 

Väritön tuote.

 

EKOLOGISUUS

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu siihen että:

 • Tuotteen raaka-aineet on 100% luonnosta
 • Tuote on biohajoava
 • Tuotteen valmistusprosessissa käytetään puhdistettua sadevettä, jotta juomakelpoista pohjavettä säästyisi.
 • Tuotteen valmistaa AURO joka on maailman ainoa hiilineutraali maalinvalmistaja. AUROn maalitehtaalta ei muodostu kierrätyskelvotonta jätettä lainkaan.

Ympäristönsuojelu ja jätehuolto

Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Suomen luonnonmaalit suosittelevat kierrätystä. Katso lähin kierrätyspisteesi tästä. Käytetyn AURO maalipurkin voi veloituksetta palauttaa myymäläämme. Me huolehdimme että pakkaukset menevät asianmukaisesti kierrätykseen, eivätkä joudu yleiselle kaatopaikalle.

Pakkausmateriaali:
Metalli.
Voidaan kierrättää. Puhdasta ja pestyä astiaa voidaan hyötykäyttää esimerkiksi säilytysastiana.

Koostumus:
kiinanpuuöljy, pellavansiemenöljy, auringonkukkaöljy, risiiniöljy, kuivikkeet (koboltittomat), rasvahapot

Vaikka tuote on valmistettu luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista, koska tuotteeseen ei ole lisätty ylimääräisiä kemikaaleja. Huomioi kuitenkin mahdolliset allergiat.

Ei säilöntäaineita. AURO 123 Kovaöljy ei sisällä yleisesti allergiaa aiheuttavaa metyyli isotiatsolinoni (MI) säilöntäainetta.

Ei muovia. AURO 123 Kovaöljy ei sisällä yleisesti maaleissa käytettyä akrylaattidispersiota tai PVAta (muovia), Muovittomana se hengittää (diffuusioavoin), eli päästää vesihöyryn lävitseen antaen puun toimia, kuten sen on tarkoituskin. Hengittävänä ja päästöttömänä AURO 160 Kuultomaalin parantaa asumismukavuutta puu- ja erityisesti hirsirakennuksissa.

Asiakkaiden kysymyksiä

 1. A Tuotteen ei pitäisi haista voimakkaalta edes lähtökohtaisesti, mutta kuivuttuaan 1-2vrk ei tuoksua enää pitäisi juuri tuntea.
 2. A Käy kaikille puulaaduille. Tiikki on öljyinen puu, ja siihen imeytyy muita puulaatuja vähemmän öljyä. Siksi on erittäin tärkeää että ylimääräinen (imeytymätön) öljy pyyhitään pois ennen kuin öljy alkaa kuivumaan. Öljyn ohentaminen esimerkiksi puutärpätillä helpottaa sen käyttöä (vaikeampi laittaa liikaa). AURO 126 on oikeastaan sama tuote, mutta sisältää liuottimen valmiiksi.
 3. A Todennäköisesti pinnan auki hiominen riittää. Poista hiontapöly ja maalaa OIKEALLA öljymaalilla. Voit laittaa tarkemman kuvauksen malattavasta kohteesta ja halutusta lopputuloksesta info@suomenluonnonmaalit.fi, niin pystymme vastaamaan yksityiskohtaisemmin pohjatyöstä ja kohteeseen soveltuvasta pintakäsittelyaineesta.
 4. A Tuotteista jotka eivät muodosta varsinaista kalvoa, ei voida mitata hengittävyyttä. Mikään AURO -tuotesarjan tuotteista ei sisällä muovisideaineita (tai muovia missään muodossa), eli ne ovat "hengittäviä".

1 arvio tuotteelle AURO 123 Kovaöljy

 1. Lauri Koski

  1

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *