Ale!

AURO 320 Seinä- ja kattomaali

Alk. 29.95 

AURO 320 Seinä- ja kattomaali on biohajoava, hengittävä ja päästötön.

Valkoinen, himmeä, luonnollisista raaka-aineista valmistettu himmeä seinämaali paneeli, hirsi, tapetti, rappaus, savi, betoni, kipsilevy myös aikaisemmin maalatuille tai kalkkimaalatuille pinnoille

Tuote on on valmistettu luonnon raaka-aineista, eikä siitä haihdu huoneilmaan ylimääräisiä kemikaaleja.

Sävyt: “Valkoinen perusmaali A” on tavallinen puhtaanvalkoinen maali. Kun tilaat maalin sävytettynä ole meihin yhteydessä ennen tilaustasi oikean hintaryhmän varmistamiseksi.

Poista

Kuvaus

AURO 320 on oikea valinta sinulle joka etsit edullista mutta ekologista ja luonnonraaka-aineista valmistettua maalia. Seinä- ja kattomaali on biohajoava, hengittävä (diffuusioavoin) ja päästötön. Maali ei sisällä muovisideaineita eikä ylimääräisiä kemikaaleja. Tämä maali on paras valinta sekä ihmisille että luonnolle. Tuote soveltuu useimmille kemikaaleille herkistyneille henkilöille.

AURO Seinä- ja kattomaali on valkoinen, himmeä, luonnollisista raaka-aineista valmistettu himmeä seinämaali paneeli, hirsi, tapetti, rappaus, savi, betoni, kipsilevy myös aikaisemmin öljy-, lateksi- tai kalkkimaalilla maalatuille pinnoille

Auron päästöttömän sideaineen Replebin® ansiosta maali on nopeasti kuivuvaa ja säilyttää valkoisuutensa pitkään Maali on hyvin peittävä, hyvin tarttuva ja maalattu pinta on kestävä ja pestävä. Maali on sävytettävissä kaikkien johtavien maalitehtaiden sävykarttojen mukaan, ja nyt myös AUROn omalla sävytysjärjestelmällä täysin luonnonmukaisia pigmenttejä käyttäen. Katso lisää Värisävyt-välilehdeltä.

Maali on hengittävä ja sallii luonnollisen kosteudenvaihdon rakennuksessa, sitomatta kosteutta seinärakenteisiin. Hengittävän maalin ansiosta rakenteet säilyvät terveinä ja rakennuksen sisäilma pysyy parempana

 

Värisävyt:

AURO 320 Seinä- ja kattomaali on sellaisenaan puhtaanvalkoinen. Katso Värisävyt-välilehti.  

Valkoisuusaste (Valaisevuus):

96  

Kiiltoryhmä:

Täyshimmeä (6/RT-luokitus)  

Peittokyky (Kontrasti suhdeluku):

Luokka 2  

Riittoisuus:

10m²/Litra  0,12 L/1 m² Riittoisuus vaihtelee maalattavan pinnan rakenteesta ja levitysmenetelmästä riippuen.

Soveltuvuus:

Sisämaalaukseen rappaus-, betoni-, tasoite-, tiili-, pahvi-, puu-, kartonkipintaiselle kipsilevy-, lastulevy- ja puukuitulevypinnoille. Soveltuu sekä uusille että ennen maalatuille pinnoille. Ei sovellu ovien ja kalusteiden maalaukseen.

Käyttökohteet:

Sisäseinät ja katot olo- ja makuuhuoneissa sekä lastenhuoneissa sekä vastaavissa kuivissa tiloissa.

Pakkauskoot:

0,9L 2,7L ja 9,0L

Maalaustuoteryhmä:

312 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 02 ja 313 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 03

Tyyppi:

Luonnonraaka-aineista valmistettu sisustusmaali seinä ja kattopinnoille.

Kuivumisajat:

Pölykuiva 1h. Päällemaalattavissa 4h kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 24h kuluttua.

Ohenne:

Valmista käytettäväksi sellaisenaan. Ohennettavissa max 10% Vesi

Hengittävä:

SD arvo <0,05

Peittokyky:

Hyvä peittokyky luokka 2 EN 13300

Pesunkesto:

Pesunkestävä DIN EN 53778

Hankauksenkesto:

Hankausluokka 3 EN 13300

Koostumus:

vesi, mineraalitäyteaineet, Replebin®, titaanidioksidi, selluloosa, pinta-aktiiviset aineet tai rypsi, risiiniöljy, ammoniakki, bentsisotiatsolinoni, metyyli-isotiatsolinoni   Vaikka tuote on valmistettu luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista, koska tuotteeseen ei ole lisätty ylimääräisiä kemikaaleja. Huomioi mahdolliset allergiat.

Varastointi ja Säilyvyys:

Säilytettävä lasten ulottumattomissa, kuivassa ja viileässä, mutta pakkaselta suojattuna. Kansi tulee olla hyvin suljettu. Ennen kannen sulkemista poista ylimääräinen maali kannesta ja purkin reunoilta. Avaamaton pakkaus säilyy vähintään 12 kk ostopäivästä.

Käsittelyolosuhteet:

 • Käsittely lämpötilan tulisi olla +10°C – +30°C optimaalinen 20-23°C, suhteellisen kosteuden enintään 85%. optimaalinen 40-65%.
 • Tarkista pinnan soveltuvuus ennen maalausta.

Esikäsittely:

Käsittelemätön pinta:
 • Tasoita pinnat tarvittaessa AURO 329 tasoitteella. Pohjan tulee olla puhdas ja kuiva.
 • Poista pöly, rasva ym. aines ennen maalaamista.
 • Erittäin huokoiset ja imukykyiset pinnat kuten kalkki-, kipsi tai savirappaus tulee pohjustaa AURO 301 Erikoispohjusteella ennen maalaamista.
 • Maalaamattomat imukykyiset pinnat kuten kipsilevyt tulee pohjustaa 10% vedellä ohennetulla AURO 320 maalilla (10% vettä 90% maalia) tai AURO 301 Erikoispohjusteella
Aikaisemmin käsitelty pinta:
 • Pese ennen maalatut pinnat Kunnon Maalarinpesu-tuotteella ja huuhdo huolellisesti vedellä.
 • Hio kovat, kiiltävät, maalatut pinnat himmeiksi. Poista hiontapöly.
 • Silota kolot ja syvennykset tarvittaessa AURO 329 tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly.
 • Suorita pohjamaalaus tarvittaessa 10% vedellä ohennetulla AURO 320 maalilla (10% vettä 90% maalia).

Käyttö:

 • Sekoita maali hyvin ennen käyttöä. Sekoita eri valmistuserät keskenään välttääksesi mahdollisia eroavaisuuksia.
 • Levitä maali siveltimellä, telalla tai ruiskulla.
 • Päälle maalattavissa noin 4 h kuluttua.
 • Työvälineiden puhdistus heti työn jälkeen vedellä sekä AUROn Kasvissaippualla No. 411, jonka jälkeen huuhdellaan vedellä.
 • Maalattu pinta voidaan halutessa koristemaalata tai kuultovärjätä AURO 370 Seinävahalla  5 vuorokauden kuluttua.

Työvälineiden puhdistus:

Välittömästi työn loputtua vedellä. Tarvittaessa käytä lisänä  AURO Kasvissaippuaa No. 411

Hoito-ohjeet:

 • Puhdista tarhat pyyhkimällä kostealla liinalla, älä hankaa. Väriä voi irrota kankaaseen mutta ei niin paljon, että peittävyys kärsii.
 • Älä käytä voimakkaita pesuaineita tai hankaavia sieniä.
 • Tarkista ja huolla käsiteltyjä pintoja tasaisin väliajoin yllä pitääksesi optimaalisen maalipinnan. Korjaa heti vaurioituneet kohdat.
AURO 320 Seinä- ja kattomaali on sellaisenaan puhtaanvalkoinen. Tilaa sävytetty maali: 09-851 2101 tai info@suomenluonnonmaalit.fi Maalia voidaan sävyttää A-pohjana (vaaleat sävyt)  kaikkien johtavien maalitehtaiden värikarttojen mukaan. AUROn omaan värikartta
Tämän tuotteen ekologisuus perustuu siihen että:
 • Tuotteen raaka-aineista yli 99,9% on luonnosta
 • Tuote on biohajoava
 • Tuotteen valmistusprosessissa (ei itse tuotteessa) käytetään puhdistettua sadevettä, jotta juomakelpoista pohjavettä säästyisi
 • EU-VOC-raja-arvot: 2004/42/EG II A (fWb): 30 g/l (2010) Tämä tuote VOC:0g/l
 • Tuotteen valmistaa AURO joka on maailman ainoa hiilineutraali maalinvalmistaja. AUROn maalitehtaalta ei muodostu kierrätyskelvotonta jätettä lainkaan.

Ympäristönsuojelu ja jätehuolto

Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Suomen luonnonmaalit suosittelevat kierrätystä. Katso lähin kierrätyspisteesi tästä Käytetyn AURO maalipurkin voi veloituksetta palauttaa myymäläämme. Me huolehdimme että pakkaukset menevät asianmukaisesti kierrätykseen, eivätkä joudu yleiselle kaatopaikalle. Pakkausmateriaali: Polypropyleeni. Voidaan kierrättää muovinkierrätyksessä. Voidaan kierrättää energiajakeena. Puhdasta ja pestyä astiaa voidaan hyötykäyttää esimerkiksi säilytysastiana. Koostumus: vesi, mineraalitäyteaineet, Replebin®*, titaanidioksidi, selluloosa, pinta-aktiiviset aineet tai rypsi, risiiniöljy, ammoniakki, bentsisotiatsolinoni, metyyli-isotiatsolinoni. Vaikka tuote on valmistettu luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista, koska tuotteeseen ei ole lisätty ylimääräisiä kemikaaleja. Huomioi kuitenkin mahdolliset allergiat. *Replebin® sideaine koostuu kasvipohjaisista alkoholeista ja orgaanisista hapoista.

Ideoita tuotteen käyttöön

Blogiartikkeli: Meillä kotona

Vinkkejä tuotteen käyttöön

 • Vältä suoraa auringonvaloa, liiallista kosteutta ja pölyä käsittelyn aikana. Voimakas auringonvalo voi kuivattaa maalia niin nopeasti että maaliin saattaa muodostua kiiltoaste eroja. Tällöin käsittele pinnat nopeasti märkää märälle tekniikalla.
 • Suojaa lähi ympäristö maalilta ja pyyhi mahdolliset tahrat vedellä ja AURO 411 Kasvissaippualla.
 • Anna uusien rappauspintojen kuivua vähintään 6 viikkoa ennen maalausta.
 • Huomioi voimassa olevat rakennus määräykset.
 • Maalaaminen tapetille: Varmista, että tapetti on ehjä ja kauttaaltaan kiinnittynyt seinään. Liimaa irronneet reunat ja koemaalaa osa seinästä. Jos tapetti alkaa kupruilla lopeta maalaaminen välittömästi ja poista koko tapetti.
 • Vastarapattujen pintojen on annettava kovettua noin 6 viikkoa (tai 6 kuukautta, jos pinta on rapattu perinteisellä kalkkirappauksella) ennen maalausta.
 • Käsittele vastamaalattua pintaa varoen; pinta on täysin kuiva vasta noin 2 vuorokauden kuluttua.
 • Huolehdi hyvästä tuuletuksesta ja maalaustyön normaaleista varotoimenpiteistä.
 • Auron tuotteet valmistetaan luonnollisista raaka-aineista. Valmistuserien välillä voi olla eroavaisuuksia.
 • Myös luonnolliset aineet ja luonnontuotteet voivat aiheuttaa allergisia reaktioita.
 • Älä käytä tuotetta, joka haisee pahalta tai on homeinen.
REFERENSSIKOHDE: Community of adult handicapped people. www.hausenhof.de

Asiakkaiden kysymyksiä

 1. A Kaikki AURO -tuotesarjan tuotteet valmistetaan ilman petrokemiaa pelkästään luonnon raaka-aineista. Tässä maalissa on alkalinen ammoniakkiliuos vedessä (väkevyys alle 0,5%), jota käytetään erityisten, veteen liukenevien hartsien, vaha- ja öljysaippojen, ns. Ammoniakkisaippuoiden valmistukseen. Ammoniakkiluos antaa pistävän ominaishajun joka kuitenkin katoaa muutamassa sekunnissa. Ammoniakkia käytetään lisäksi joissain toisissa AURO -tuotteissa tuotteen Ph arvon nostoon. Näin tuote saadaan säilymään ilman metyyli-isotiatsolinonin ja metyylikloori-isotiatsolinonin seosta. Tämä on merkittävää koska juuri tuota seosta kannattaa yrittää välttää. Sitä on kuitenkin lähes kaikissa maaleissa. AURO on onnistunut kuitenkin korvaamaan sen käytön useissa tuotteissa, viimeisimpänä AURO 321 seinämaalissa. Siinä Ph:n nosto tosin tehdään kaliumsilikaatilla, eikä ammoniakilla.
 2. A AURO on luonnonmaalien valmistajana ainutlaatuinen, siellä mennään luonto edellä oikeastaan kaikessa. Ei viherpesua, ei höpöhöpöä. Auro seinämaaleissa "luonnotonta" on vain säilöntäaine (estää tuotetta homehtumasta purkissa).

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “AURO 320 Seinä- ja kattomaali”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *