Tierrafino Duro – Savilaasti

Alk. 18.95 

Duro on 100% luonnon raaka-aineista valmistettu savilaasti. Tuote on tarkoitettu sisätiloihin ja soveltuu koristeseinille ja hienotasoitukseen.

Duro Savilaasti on valmistettu savesta, hiekasta ja tärkkelyksestä. Se hengittää ja tasaa huoneilman kosteutta jopa puuta tehokkaammin.

Voit halutessasi lisätä tehosteita savilaastiin, kuten helmiäistä eli murskattua simpukan kuorta, olkea tai mustaa kiillettä.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Kuvaus

Duro on värillinen savilaasti, jolla teet hienotasoituksen ja värillisen valmiin pinnan kerralla. Se on tehty 100% luonnon raaka-aineista: savesta, hiekasta ja tärkkelyksestä. Duro on hengittävä ja kosteutta tasaava materiaali. Siihen voidaan lisätä tehosteita, kuten helmiäistä eli murskattua simpukan kuorta, olkea tai mustaa kiillettä.

 

Hienotasoitus ja värillinen viimeistely samassa
Tierrafino Duro on savipohjainen värillinen sisustuslaasti. Duro sisustuslaastilla teet hienotasoituksen ja värillisen valmiin pinnan helposti ja edullisesti. Sisustuslaasti asennetaan lastalla noin 2 mm kerroksena. Se on helppo ja no- pea käsitellä ja onnistuu myös tee-se-itse tekijältä.
Ainutlaatuisia ominaisuuksia
Duro sisustuslaasti on tehty 100% luonnon raaka-aineista: savesta, hiekasta ja tärkkelyksestä. Nämä raaka-aineet antavat sille ainutlaatuisia ominaisuuksia. Se soveltuu osaksi hengittävää rakennetta. Duro sisustuslaasti tasaa kosteutta ja lämpöä huonetilassa. Sen pinta on antistaattinen, eikä se kerää pölyä. Sisustus- laasti ei sisällä mitään kemiallisia lisäaineita.
Duro sisustuslaastin eloisa pinta ja lämpimät värit tekevät kodistasi erottuvan ja yksilöllisen. Pinnoissa on syvyyttä. Ne haastavat, herättävät myös uteliaisuutta.

 

Ilmeikkyyttä tehosteilla
Tierrafino Duro sisustuslaasti on ainutlaatuinen pinnoite, johon voidaan lisätä erilaisia tehosteita korostamaan pintaa. Ylellinen helmiäinen saa pinnat kimaltamaan ja hohtamaan. Hienostunut musta kiille tuo syvyyttä ja salaperäisyyttä. Maanläheinen olki antaa pinnalle lämpöä ja tunnelmaa. Helmiäinen ja olki yhdessä tehostavat toisiaan.

Riittoisuus: n. 2kg/m2

Pohjan epätasaisuus ja pinnan viimeistely vaikuttavat menekkiin

Tierrafino Duro sisustuslaasti sopii seinien ja kattojen pinnoitteeksi kuiviin sisätiloihin.
Tierrafino Duro sisustuslaasti on hienotasoitus ja värillinen pinta samassa tuotteessa.
Sillä saadaan nopeasti ja taloudellisesti tehtyä isojakin pintoja.
Duro sisustuslaastia voidaan käyttää lasikuitutapettien päälle, jolloin se häivyttää tapetin kuviointia.
Savituotteena sisustuslaasti on turvallinen ja tyylikäs vaihtoehto myös takkapinnoitukseen.

 

 

Pakkauskoot
Tierrafino Duro sisustuslaastin Dover, Delphi ja Gomera löytyvät 20 kg ja 6 kg astioissa.
Värilliset sävyt löytyvät 6 kg pakkauksista. Kaikista sävyistä on myös saatavilla 1kg pussi.
Tehosteista musta kiille ja helmiäinen on saatavilla 0,5 kg, 1 kg ja
5 kg pakkauksissa ja olki 0,5 l, 1 l ja 5 l pakkauksissa.

Tehosteiden käyttö
Sisustuslaastin 6 kg astiaan normaali käyttömäärä tehostetta on 0,5 kg tai 0,5 l.
Sisustuslaastin 20 kg astiaan normaali käyttömäärä tehostetta on 2 kg tai 1 l.
Jos halutaan tehdä hyvin näyttäviä pintoja, tehosteita voidaan käyttää enemmän.

Menekki
Menekkiä laskettaessa tulee huomioida, että alusta sekä haluttu viimeistely vaikuttavat menekkiin. Karhealle alustalle menekki voi olla kaksinkertainen.
Karkean viimeistelyn menekki on noin 2 kg neliölle. Kun pinta halutaan viimeistellä sileäksi, tulee materiaalia varata noin 2,5kg neliölle.
Mikäli halutaan varmistautua menekistä, tulee tehdä testimaalaus kyseiselle alustalle.
Sisustuslaastia on hyvä varata hieman yli lasketun menekin, jotta kuivajauhetta jää varastoon mahdollisia korjausmaalauksia varten.

Erilaisia viimeistelyvaihtoehtoja
Tierrafino Duro sisustuslaasti asennetaan lastalla noin 2 mm kerroksena. Se on helppo ja nopea käsitellä ja onnistuu myös tee-se-itse tekijältä.
Sisustuslaastilla voi helposti tehdä näyttäviä sileitä tai karkeita seinä- ja kattopintoja tai käyttää esimerkiksi sabluunatekniikoita lisäämään pinnan mielenkiintoa.

Tulostettava asennusohje

ASENNUSOHJE

Pohjustus
Pohjusta alusta aina Tierrafino Contact Fine primerilla 1-2 kertaa. Se on mineraalinen tartunta- ja pohjustusaine Duro sisustuslaastille. Maalattavan pinnan tulee olla puhdas, kuiva, pölytön ja rasvaton.
Vanha maalipinta puhdistetaan huolellisesti ja levyrakenteinen alusta saumanauhoitetaan ja tasoitetaan ennen pohjustamista Tierrafino Contact Fine primerilla. Karheat pinnat tulee puhdistaa hyvin liasta ja rasvasta. Isot epätasaisuudet ja paikkaukset tulee tasoittaa ennen pohjustamista. Varmista, että alustassa mahdollisesti olevat sementtipohjaiset tasoitukset on tehty huolellisesti ennen pohjustusta.
Mikäli halutaan varmistua pohjustuksen onnistumisesta, tee koemaalaus.

Värien sekoitus
Sisustuslaastia on kahdeksaa perusväriä, joita voidaan sekoittaa keskenään. Kaikki värisekoitukset tulee tehdä sekoittaen kuivia aineita keskenään. Varmistaudu ennen sekoitus- ta, että yhdistät oikeat värisävyt. Luonnon raaka-aineista johtuen värieroja voi esiintyä eri erissä. Sekoituksen jälkeen varaa kuivajauhetta hiukan talteen mahdollisia paikkauksia varten. Kun sekoitat kuivajauheen veteen, tummuu massa huomattavasti. Sisustuslaastin kuiv- uttua väri palautuu ennalleen.
Mikäli haluat varmistua lopullisesta värisävystä, tee koemaalaus.

Tehosteiden lisääminen
Tierrafino tehosteita ovat pieni helmiäinen, iso helmiäinen, olki ja musta kiille. Lisää tehosteet kuivajauheeseen. Jos sisustuslaastin tehosteeksi on lisätty olkea, tulee veteen sekoitettu massa käyttää muutaman päivän sisällä. Kuivajauheeseen sekoitettu olki säilyy hyvin. Mikäli haluat varmistua tehosteiden lopullisesta määrästä ja halutuista efekteistä, tee koe- maalaus.

Sekoittaminen veteen
Kaada sekoitusastiaan ensin vesi. Vedenmäärä on 1 litraa 3,5 – 4,00 kg sisustuslaastia kohden. Lisää jauhe veteen sekoittaen koko ajan, kunnes seoksesta tulee tasaista laastia. Sekoita hyvin. Jos mahdollista, käytä lämmintä vettä. Vielä paremman työstettävyyden saa, kun sekoittaa massan uudelleen tunnin kuluttua. Sekoituksen voi tehdä sekoituskoneella. Lisää tarvittaessa vettä, jos laasti on liian paksua. Veden määrä ei vaikuta värisävyyn.
Voit sekoittaa sisustuslaastin kuivajauheesta useana eri eränä sen mukaan, kun tarvitset sitä pinnoittamiseen. Duro sisustuslaastia tarvitset vähintään 2-2,5 kg/m2.
Asennettaessa Duro sisustuslaastia, ilman ja alustan lämpötilan tulee olla ainakin +5°C.

Levitys
VAIHTOEHTO 1. KARKEA PINTA
Levitä metallilastalla tai ruiskulla 1–2 mm kerros Duro sisustuslaastia. Asenna Duro sisustuslaastia ulkokulmiin ohuesti. Kun kerros on asettunut (riippuen ilman kosteudesta ja lämpöti- lasta sekä alustasta 10 minuutista 4 tuntiin) muotoile/tasoita pinta kostutetulla sienellä pyörivillä liikkeillä. Tämä muotoilee ja sulkee pinnan. Toista käsittely, kunnes haluttu lop- putulos rakenteen suhteen on saavutettu. Seuraa sen jälkeen ohjetta kohdasta Viimeistely eteenpäin.VAIHTOEHTO 2. SILEÄ PINTA
Levitä metallilastalla tai ruiskulla 2 mm kerros Duro sisustuslaastia. Asenna Duro sisustus- laastia ulkokulmiin ohuesti. Kun kerros on asettunut (riippuen ilman kosteudesta ja lämpötilasta 10 minuutista 4 tuntiin), muotoile/tasoita pinta kostutetulla sienellä pyörivillä liikkeillä. Tiivistä sitten pinta muovilastalla sileäksi ja paina hiekka savilaastin pohjaan. Sileä pinta on helpompi saavuttaa, jos asennuksen tekee kahdella kerroksella. Ensimmäinen tehdään hyvin ohuesti ja annetaan kuivua. Toisen kerroksen asennuksen jälkeen, noudatetaan yllä olevia ohjeita muovilastalla tasoituksesta.Seuraa sen jälkeen ohjetta kohdasta Viimeistely eteenpäin.

MUITA VAIHTOEHTOJA
Duroon voidaan käyttää sabluunatekniikoita tai sitä voidaan käyttää kuten tekstuurimaalia, katso ohjeet T-paint tekstuurimaaliesitteestä. Kostea sisustuslaastipinta voidaan myös ku- vioida esim. lastalla painellen. Anna sisustuslaastin kuivua noin 15 -20 minuuttia ja tasoita pinta teräslastalla. Näin pinnan rakenne jää epätasaiseksi ja rustiikkiseksi.

Kuivuminen
Sisustuslaastin kuivuminen näkyy selkeänä värin vaalentumisena. Normaaleissa olosuhteissa (+20°C ja 60° ilmankosteus) Duro kuivuu 4 tunnin ja 2 päivän välillä. Kuivumisaikaan vaikut- taa kuivumisolosuhteet mm. lämpö, ilmanvaihto ja -kosteus. Kuivumista voidaan nopeuttaa esim. rakennuspuhaltimella.
Jos sisustuslaastissa on käytetty tehosteita, sen annetaan kuivua 1-2 vrk, jonka jälkeen siir- rytään viimeistelyvaiheeseen. Tärkeää on että, sisustuslaasti on kuivunut riittävästi ennen viimeistelyvaihetta.

Viimeistely
Viimeistelyvaiheen tarkoitus on puhdistaa sisustuslaastin pinta. Sisustuslaastin pinta tulee aina puhdistaa, jos siinä on käytetty Tierrafino tehosteita (helmiäistä, mustaa kiillettä tai/ja olkea).
Kostuta pintaa sumuttamalla vettä. Pyyhi kostutetulla sienellä koko pinta ja harjaa pehmeällä harjalla. Hiekat ja mahdolliset tehosteet tulevat näkyviin. Tee viimeistely 1 – 2 kertaa. Duron sisältämä tärkkelys tekee pinnasta pyyhkimisen kestävän, siksi käsittely sienellä ja harjalla ei ole välttämätöntä, jos sisustuslaastissa ei ole käytetty tehosteita.

Tuote on 100% luonnontuote.

 

page1image100122464

SISUSTUSLAASTIN VÄRIKARTTA

SISUSTUSLAASTIN VÄRIKARTTA

page8image38278848

Ayers Rock
page8image38279680
Gomera
page8image38277392
Iquitos
page8image38275936
Djenne
page8image38287168
Roman
page8image38280304
Dover
page8image38282176
Delphi

page8image38285712

Djenne

 

page8image38285504

GOMERA 90% DJENNE 10%
page8image38284464
GOMERA6KG DOVER 20KG
page8image38287376
DOVER 20KG + NASSAUU 6KG + GOMERA 6KG

page8image38281344

DOVER + 10% TITAANIDIOKSIDI

Tämän sivun värisävyt ovat esimerkkejä Tierrafino Duro sisustuslaastin perusväreistä ja niiden sekoituksista.

Värimallit ovat niin lähellä todellisuutta kuin painoteknisesti on mahdollista.

Huomioitavaa: Aidoista luonnon materiaaleista johtuen värieroja voi esiintyä eri erien välillä. Halutessasi varmistua värisävystä, tee aina mallikappale kyseisestä värisävystä.

 

 

PERUSVÄRIT SEKOITETTU DOVER VALKOISEN KANSSA

 

page1image100164720
RO 01
page1image100165216
MA 01
page1image100165520
DJ 01
page1image100165824
AY 01
page1image100166352
IQ 01
page1image100166656
GO 01

 

 

 

page1image100178528
MO 02
page1image100178832
RA 02
page1image100179136
DJ 02
page1image100179728
AY 02
page1image100179936
IQ 02