AURO 321 Seinämaali

Alk. 24.95 

 

Päästövapaa, peittävä ja pesunkestävä hengittävä seinämaali paneeli, hirsi, tapetti, rappaus, savi, betoni, kalkkihiekkakivi tai kipsilevy pinnoille.
Sideaineena innovatiivinen kasvipohjainen REPLEBIN®.
Ei sisällä muovisideaineita.
Ei sisällä säilöntäaineita.

 

Sävytettävissä

 UUSI SÄILÖNTÄAINEETON VERSIO TULOSSA MYYNTIIN KUUKAUDEN KULUTTUA
Poista

Kuvaus

AURO:n koko 35 vuotinen taival luonnonmaalien edelläkävijänä tarjota parempia ja puhtaampia tuotteita kuluttajamarkkinoille tuottaa hedelmää.

Voimme ylpeänä esitellä uuden AURO 321 Seinämaalin ilman säilöntäaineita.

Pitkän tutkimustyön tuloksena AURO on luonnonmaalien valmistajana pystynyt tuottamaan selvästi turvallisemman ja sisäilman kannalta puhtaamman tuotteen kuin tavallinen teknokemiaan turvautuva maaliteollisuus.

AURO 321 seinämaali ei ole juuri tavallisia lateksimaaleja kalliimpaa, mutta selvästi luonnon ja ihmisen kannalta parempi vaihtoehto.

Kun hankit tämän tuotteen voit olla varma ettei huoneilmaan vapaudu haitallisia yhdisteitä. Näin varmistat oman ja perheesi hengittämän sisäilman puhtauden.

AURO 321 on luonnonmaaliksi varsin pesun- ja kulutuksen kestävä. Et siis joudu tinkimään maalin teknisestä laadusta valitessasi tämän myrkyttömän tuotteen.

AURO 321 maalin säilyminen ilman allergisoivaa Metyyli-isotiatsolinoni -kemikaaleja on merkittävä askel maaliteollisuudessa. Maalin säilyminen on saatu aikaan varsin yksinkertaisella, mutta tehokkaalla tavalla. AURO 321 maalin ph arvoa on nostettu riittävän korkeaksi. Ph:n nosto saadaan aikaan lisäämällä maaliin kaliumsilikaattia.

AURO 321 maalia voivat todennäköisesti* käyttää kemikaaleille herkistyneet henkilöt ilman oireita.

Tämä on markkinoiden ainoa sävytyskoneella sävytettävä seinämaali ilman säilöntäaineita. Kun olet valitsemassa seuraavaa maalauskertaa varten sopivaa tuotetta valitse itsesi, perheesi ja luonnon kannalta paras vaihtoehto: AURO 321.

*todennäköisesti koska olisi väärin väittää tuotetta kaikille soveltuvaksi, koska kemikaaleille herkistyneet henkilöt reagoivat eri tavalla.

 

TUOTETIEDOT

Soveltuvuus:

AURO 321 Seinämaali soveltuu sisäseinien ja kattojen maalaukseen. Tuote soveltuu paneeli, hirsi, tapetti, rappaus, savi, betoni, kalkkihiekkakivi tai kipsilevy pinnoille. Soveltuu aikaisemmin lateksi- tai öljymaalilla maalatuille pinnoille ja jopa kalkkimaalin päälle. Aikaisemmin lateksilla maalatut pinnat pestään maalarinpesuaineella, kiiltävällä maalilla maalatut pinnat hiotaan kevyesti mataksi tai pohjustetaan AURO 505 Tartuntapohjusteella. Ei sovellu synteettisille (muovi) pinnoille. Ei sovellu ovien ja kalusteiden maalaukseen.

Käyttökohteet:

Sisäseinät ja katot olo- ja makuuhuoneissa sekä lastenhuoneissa sekä vastaavissa kuivissa tiloissa. Betoni, kipsilevy ja kuitulevypintaiset sisäseinät. Paperi ja kuitutapettipintaiset sisäseinät.

Pakkauskoot:

1L, 5L ja 10L

Maalaustuoteryhmä:

312 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 02 ja 313 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 03

Sävyt:

Valkoinen. Voidaan sävyttää. Katso Värisävyt välilehti.

Tyyppi:

Reblebin® sideaineesta valmistettu vesiohenteinen seinä- ja kattomaali joka sisältää titaanidioksidia. Tuote on valmistettu luonnonraaka-aineista.  

Valkoisuusaste (Valaisevuus):

96

Kiiltoryhmä:

Täyshimmeä (6/RT-luokitus)

Peittokyky (Kontrasti suhdeluku):

Luokka 2

Riittoisuus:

10m²/Litra  0,12 L/1 m² Riittoisuus vaihtelee maalattavan pinnan rakenteesta ja levitysmenetelmästä riippuen.  

Kuivumisajat:

Pölykuiva 1h. Päällemaalattavissa 4h kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 24h kuluttua.

Ohenne:

Valmista käytettäväksi sellaisenaan. Ohennettavissa max 10% Vesi

Hengittävä:

SD arvo <0,05

Peittokyky:

Hyvä peittokyky luokka 2 EN 13300

Pesunkesto:

Pesunkestävä DIN EN 53778

Hankauksenkesto:

Hankausluokka 3 EN 13300

Ominaisuudet:

- Hengittävä seinämaali - Imeytyy ja tasoittuu hyvin - Kuviomaaleilla päälle maalattavissa noin 5 vuorokauden kuluttua. - Ei roisku eikä valu, on erittäin riittoisa. - AURO Seinämaali on sävytettävissä sävytyskoneella johtavien maalitehtaiden sävykarttojen mukaan

Koostumus:

vesi, mineraalitäyteaineet, titaanidioksidi, Replebin®, kaliumsilikaatti, silikaatti, selluloosa, rypsi-, risiiniöljystä valmistetut pinta-aktiiviset aineet Vaikka tuote on valmistettu luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista, koska tuotteeseen ei ole lisätty ylimääräisiä kemikaaleja. Huomioi mahdolliset allergiat.

Varastointi ja Säilyvyys:

Säilytettävä lasten ulottumattomissa, kuivassa ja viileässä, mutta pakkaselta suojattuna. Kansi tulee olla hyvin suljettu. Ennen kannen sulkemista poista ylimääräinen maali kannesta ja purkin reunoilta.

KÄYTTÖOHJEET

Käsittelyolosuhteet:

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi käsiteltävän pinnan tulee olla puhdas, imukykyinen, öljytön ja rasvaton, eikä siinä saa olla mitään värjäävää tai irtonaista. Huoneen lämpötilan lasku alle +20 °C:een on suositeltavaa sisämaalauksissa.

Esikäsittely:

Käsittelemätön pinta: Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa. Voimakkaasti imevät pinnat sisätiloissa voidaan esikäsitellä ohennetulla maalilla (20% vettä 80% AURO 321 Seinämaalilla tai ilman ohentamista AURO 320 Seinämaalilla). Aikaisemmin käsitelty pinta: Pese ennen tavallisella maalilla maalatut sisällä olevat pinnat Kunnon Maalarinpesu-tuotteella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kovat, kiiltävät, maalatut pinnat himmeiksi. Poista hiontapöly. Silota kolot ja syvennykset sopivalla tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Suorita pohjamaalaus tarvittaessa pohjamaalilla tai AURO 505 Tartuntapohjusteella ennen pintamaalausta.

Käyttö:

– Sekoita hyvin ennen käyttöä. – Voidaan levittää siveltimellä, telalla tai ruiskulla. – Levitä tarvittaessa uusi kerros aikaisintaan 4 tunnin päästä edellisestä maalauksesta. Korkea ilmankosteus ja/tai alhainen lämpötila voivat pidentää seinämaalin kuivamisaikaa.

Työvälineiden puhdistus:

Vesi

Hoito-ohjeet:

VÄRISÄVYT

Tämä maali on sellaisenaan puhtaanvalkoinen. Tilaa sävytetty maali: 09-851 2101 tai info@suomenluonnonmaalit.fi Maalia voidaan sävyttää A-pohjana (vaaleat sävyt)  kaikkien johtavien maalitehtaiden värikarttojen mukaan. AUROn omaan värikartta    

EKOLOGISUUS

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu siihen että:
  • Tuotteen raaka-aineista yli 99,9% on luonnosta
  • Tuote on biohajoava
  • Tuotteen valmistamiseen käytetään puhdistettua sadevettä, jotta juomakelpoista pohjavettä säästyisi
  • EU-VOC-raja-arvot: 2004/42/EG II A (fWb): 30 g/l (2010) Tämä tuote VOC:0g/l
  • Tuotteen valmistaa AURO joka on maailman ainoa hiilineutraali maalinvalmistaja. AUROn maalitehtaalta ei muodostu kierrätyskelvotonta jätettä lainkaan.

Ympäristönsuojelu ja jätehuolto

Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Suomen Luonnonmaalit suosittelevat kierrätystä. Katso lähin kierrätyspisteesi tästä. Käytetyn AURO maalipurkin voi veloituksetta palauttaa myymäläämme. Me huolehdimme että pakkaukset menevät asianmukaisesti kierrätykseen, eivätkä joudu yleiselle kaatopaikalle. Pakkausmateriaali: Polypropyleeni. Voidaan kierrättää muovinkierrätyksessä. Voidaan kierrättää energiajakeena. Puhdasta ja pestyä astiaa voidaan hyötykäyttää esimerkiksi säilytysastiana. Koostumus: vesi, mineraalitäyteaineet, titaanidioksidi, Replebin®, kaliumsilikaatti, silikaatti, selluloosa, rypsi-, risiiniöljystä valmistetut pinta-aktiiviset aineet Vaikka tuote on valmistettu luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista, koska tuotteeseen ei ole lisätty ylimääräisiä kemikaaleja. Huomioi kuitenkin mahdolliset allergiat. *=Replebin® sideaine koostuu kasvipohjaisista alkoholeista ja orgaanisista hapoista

Asiakkaiden kysymyksiä

  1. Q Tämä maali sisältää ammoniakkia. Ammoniakki on huoneenlämmössä olomuodoltaan pistävänhajuinen, väritön kaasu. Ammoniakin kemiallinen kaava on NH3 = typpi + vety Typpi on alkuaine, joka esiintyy luonnossa kaksiatomisena typpikaasuna, N2 + Vety on jaksollisen järjestelmän ensimmäinen alkuaine (H2). Vaikka Ammoniakki on kahden luonnossa esiintyvän alkuaineen yhdiste: ”Riittääkö sisälämpötilan lasku maalausajaksi poistamaan terveysriskit maalarille, vai tuleeko käyttää hengitys- ja silmäsuojaimia kaasujen imeytymisen estämiseksi ihmisen verenkiertoon”? ”Kuinka työvälineet tulee pestä vedellä niin ettei ammoniakki pääse vesistöön”? Ammoniakki on emäksinen aine, sen kaasumuoto on ensimmäisen luokan myrkky ja vesiliuos toisen asteen myrkky. Ammoniakki on tavallisissa lämpötiloissa pistävänhajuinen, väritön ja ilmaa kevyempi kaasu.Se on huonosti palavaa, mutta sekoittuessaan ilmaan noin 19–25 % se muodostaa helposti räjähtävän seoksen. Ammoniakki liukenee runsaasti veteen.Ammoniakki on emäs.Ammoniakin väkevä (yli 25 %) vesiliuos on voimakkaasti syövyttävää ja erittäin myrkyllistä vesieliöille. Sen vuoksi sitä käsiteltäessä on käytettävä suojakäsineitä ja -vaatetusta, ja erityisesti silmät on suojattava, eikä sitä saa päästää ympäristöön. Ammoniakki on yksi maailmassa eniten synteettisesti valmistetuista kemikaaleista.Sisäilman korkea ammoniakkipitoisuus voi aiheuttaa sekä esteettisiä ongelmia että terveysoireita.Sisäilman ammoniakkilähteenä voivat toimia esimerkiksi rakennusmateriaalit, maalit, lakat, puhdistus- ja pesuaineet.
    A Tämä maali ei sisällä ammoniakkia. On totta että useat maalit sisältävät ammoniakkia. Määrät ovat kuitenkin yleensä niin pieniä, että wikipediasta kopioimasi tekstin mukaisiin suojaustoimenpiteisiin ei maalia käytettäessä tarvitse ryhtyä. Me kerromme kaikki myymiemme maalien valmistusaineet mahdollisimman tarkkaan. Näin näet oikeasti mistä tuotteista maalit ovat valmistettu. Tällaista ei tee kukaan muu. Jos kaikki maalinvalmistajat kertoisivat mitä kaikkea maaleihin laitetaan, ei maaleja juurikaan uskallettaisi käyttää. Kiitos kuitenkin kommentistasi.