Suomen Luonnonmaalit Logo
Tervapohjainen kuultomaalikäsittely

Tervapohjainen kuultomaalikäsittely

Tervatex Kuultomaali

Tervatex on luonnonraaka-aineista valmistettu hengittävä tervapohjainen kuultomaali, jolla on suojattu puupintoja jo 26 vuoden ajan. Pääraaka-aineena Tervatexissa on aina käytetty aitoa ja oikeaa puutervaa. Tuote soveltuu niin massiivihirrestä valmistetuille mökeille ja saunoille kuin myös kevythirrelle ja asunnoille, joilla on lautavuoraus.

Perinteisestä mäntytervasta ja luonnon öljyistä valmistettu Tervatex on erinomainen vaihtoehto, kun suunnitteilla on uuden puupinnan suojakäsittely tai vanhan huoltomaalaus. Tervatexin taival alkoi vuonna 1992, kun monet aikakautensa puunsuojat kehittyivät vahvasti raaka-aineiltaan puulle, jopa vahingolliseen suuntaan luoden hengittämättömän kalvon käsiteltävälle pinnalle. Monet kuultomaalit ja puunsuojat käyttävät vieläkin vahvoja kalvon muodostavia ja hengittämättömiä teollisia alkydi- tai akrylaattisideaineita. Tervatexin valmistamiseen käytetään luonnon raaka-aineita, ja tarkoitus oli ja on vieläkin antaa puun hengittää, mutta samalla antaa kestävä suoja ja pitkä elinkaari kohteelleen.

Tervatex käsitelty pinta soveltuu kaikille olosuhteille, olipa kohde merellä, saaristossa tai vaikka Lapin erämailla.

Mille pinnoille Tervatex sopii?

Tervatex Kuultomaali on tarkoitettu käsittelemättömien hirsipintojen tai muun massiivipuun käsittelyyn ulkona. Tuote soveltuu myös aiemmin puunsuoja-aineella tai kuultomaalilla käsitellyille puupinnoille, jos pintaan ei ole muodostanut kalvoa. Mikäli vanhat pinnat on käsitelty kalvon muodostavalla tuotteella, tulee tällöin pinnat hioa tai puhalluttaa puhtaiksi ennen uutta pintakäsittelyä.

Miksi Tervatex?

 • Tervatex Kuultomaali on valmistettu luonnonraaka-aineista ilman muovisideaineita ja se antaa puun hengittää luonnollisesti. Näin ollen se poikkeaa lähes kaikista muista hirsipinnoille tarkoitetuista suoja-aineista.
 • Tervatex ei tarvitse pohjusteita.
 • Tuote on erittäin riittoisa. Yleensä yksi käsittelykerta riittää.
 • Tervatex kuultomaali antaa suojan erittäin pitkäksi aikaa. Sen huoltoväli on 5-15 vuotta.
 • Koska Tervatex on kalvoa muodostamaton ja se ei hilseile koskaan. Uusintakäsittelyt ovat erittäin helppoja. Vanha Tervatexillä suojattu pinta puhdistetaan pölystä ja sivellään uutta tuotetta pintaan.
 • Valmistettu vuodesta 1992 samalla reseptillä. Kokemusta on.

Värisävyt:

Kuusi valmissävyä: Oregon, Tervaleppä, Terva, Antiikinruskea, Kelo, Miilu

Tervatex_värikartta

Riittoisuus:

Höyläpinnat: 8-12m² / L
Sahapinnat: 4-8m² / L

Esikäsittely

Varmista, että käsiteltävä pinta on puhdas, pölytön, rasvaton ja kuiva. Puun kosteuden tulisi olla korkeintaan 17 % ja ilman suhteellinen kosteus alle 80 %. Suositus lämpötila käsittelyn aikana on vähintään +5 ºC, mutta Tervatexilla voidaan myös käsitellä pakkasella.

Uudet käsittelemättömät puupinnat:

Puhdista käsiteltävä pinta pölystä ja irtoavista aineista. Poista pihka oksakohdista esimerkiksi teräslastalla. Pese pinnat tarvittaessa Kunnon Homeenesto ja pesuaineella. Toista käsittely tarvittaessa.

Vanhat käsittelemättömät puupinnat:

Puhdista käsiteltävä pinta pölystä ja irtoavista aineista. Poista pihka oksakohdista esimerkiksi teräslastalla. Pese likaantuneet tai homehtuneet pinnat pehmeällä harjalla ja Kunnon Homeenesto ja pesuaineella. Toista käsittely tarvittaessa.

Vanhat kalvoa muodostamattomalla aineella käsitellyt puupinnat:

Puhdista käsiteltävä pinta pölystä ja irtoavista aineista. Pese pinnat tarvittaessa Kunnon Homeenesto ja pesuaineella. Vanhat jo Tervatexilla käsitellyt pinnat voidaan kevyesti harjata puhtaiksi ennen uusinta käsittelyä.

Vanhat kalvon muodostaneella aineella käsitellyt puupinnat:

Poista vanha pintakäsittely kokonaan esimerkiksi hiomalla tai kuivajääpuhalluksella. Puhdista käsiteltävä pinta pölystä ja irtoavista aineista.

Muista käyttää suojakäsineitä!

Tee tarvittavat valmistelut ja varmista että sinulla on kaikki tarvittavat työvälineet.

1. Suojaa hyvin ympäristö ja pinnat joita ei ole tarkoitus käsitellä.
2. Siveltimet, telat, jatkovarret, telineet, maalin sekoitin ja tarvittaessa puutärpättiä Tervatexin ohentamiseen.
3. Aloita Tervatex käsittely pinnalta jonka aurinko on jo kuivattanut.
4. Sekoita Tervatex huolellisesti ennen käyttöä ja myös käytön aikana.

Käyttö:

Käsittelylämpötila -5 – +25 °C (voidaan käyttää myös talvikäsittelyssä).

Ilman suhteellinen kosteus tulisi olla alle 80% (älä käytä heti sateen jälkeen).

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä Tervatexia, yhteen astiaan sekoitettuna, mahdollisten värierojen välttämiseksi.

 • Sekoita TERVATEX Kuultomaali huolellisesti ennen käyttöä ja toistuvasti käytön aikana mahdollisten sävyerojen välttämiseksi, koska luonnonpigmentit ovat raskaita, ja vajoavat pohjaan.
 • Ei tarvitse ohentaa. Jos aikomuksena on levittää tuotetta kaksi ohutta kerrosta, kannattaa tuote ohentaa 20% pineenitärpätillä kumpaakin kerrosta varten.
 • Parhaiten TERVATEXIN levittämiseen soveltuu laadukas sivellin. Levitä yksi kerros hyvälaatuisella siveltimellä, telalla tai ruiskulla.
 • Tarvittaessa voit levittää toisen kerroksen aikaisintaan 24 tunnin kuluttua ensimmäisestä. Normaalisti yksi kerros riittää.

Työvälineiden puhdistus:

Pese työvälineet pineenitärpätillä ja lopuksi vedellä ja saippualla

Tuotteen ekologisuus:

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu:

 • Valmistettu uusiutuvista luonnonraaka-aineista
 • Ei sisällä muovisideaineita tai ylimääräisiä kemikaaleja
 • Säästyy aikaa ja rahaa koska tuote ei tarvitse erillistä pohjustetta
 • Tuotetta kuluu vähän koska yksi kerros yleensä riittää
 • Erittäin pitkä huoltoväli 5-15 vuotta

Luonnonmaalikauppiaasi,

Ilkka

Tervapohjainen kuultomaalikäsittely

Tervapohjainen kuultomaalikäsittely

Tervatex Kuultomaali Tervatex on luonnonraaka-aineista valmistettu hengittävä tervapohjainen kuultomaali, jolla on suojattu puupintoja... Lue lisää

Maalaatko tietämättäsi muovia seinään

Maalaatko tietämättäsi muovia seinään

Jo yrityksemme nimi kertoo että menemme luonto edellä tuotteissamme. Onhan sloganimme esimerkiksi Tervatex kuultomaalipurkeissa... Lue lisää

Puuveneen lakkaus

Puuveneen lakkaus

Puuveneen lakkaus Perinteinen öljylakka pitää pintansa edelleen puuveneen viimeistelynä. Vaikka koko vene ei olisi tehty puusta, niin... Lue lisää

AURO Seinämaali ilman säilöntäainetta

AURO Seinämaali ilman säilöntäainetta

Luonnonmaalivalmistaja AURO teki sen mihin teknokemia ei pystynyt. Jo vuosikymmeniä johtavana luonnonmaalivalmistajana AURO on... Lue lisää

Unelmana on uusi kaunis, puhdas ja terve koti.

Unelmana on uusi kaunis, puhdas ja terve koti.

Koti on paikka jossa vietämme suuren osan elämästä, siksi kodin valintaan käytetäänkin runsaasti aikaa. Kun olet rakentamassa tai... Lue lisää

AURO asettaa standardit ekologisille maaleille

AURO asettaa standardit ekologisille maaleille

AURO Luonnonmaalit Vuodesta 1983 ilman synteettisiä liuottimia tai ylimääräisiä teknokemian valmisteita tuotetut AURO-maalit, vahat,... Lue lisää

Puuveneen kyllästys

Puuveneen kyllästys

Puuveneen kyllästys Puuveneen kunnollinen kyllästäminen on veneen pitkäikäisyyden kannalta tärkein yksittäinen työvaihe.... Lue lisää

Ekomaaleja ilman viherpesua – onko niitä?

Ekomaaleja ilman viherpesua – onko niitä?

Miksi tuotteemme eivät näytä ekotuotteilta? Pienen ajan sisällä myymälässämme kävi kaksikin asiakasta, jotka ääneen... Lue lisää

Vihdoinkin oikeasti hengittävä ja päästötön käsittelyaine hirsipinnoille

Vihdoinkin oikeasti hengittävä ja päästötön käsittelyaine hirsipinnoille

AURO 814 HIRSISUOJA ON MARKKINOIDEN EKOLOGISIN VAIHTOEHTO HIRSIPINTOJEN KÄSITTELYYN Nyt on tuotteen ekologisuus sillä tasolla, että... Lue lisää

Parempaa sisäilmaa maalaamalla – miten se on mahdollista?

Parempaa sisäilmaa maalaamalla – miten se on mahdollista?

Muutama vuosi sitten monikaan meistä ei ajatellut maalien sisältämiä kemikaaleja Nykyään puhutaan niin paljonkin maalien, ja... Lue lisää

Paytrail banneri Pajutex

Yhteystiedot

Suomen Luonnonmaalit Oy

Y-tunnus: 2760117-2


09-851 2101

info@suomenluonnonmaalit.fi

Upokaskuja 6-8, 01450 Vantaa

Ma-Pe: 9-17 La: 10-14 Su: suljettu

Katso poikkeukselliset aukioloajat Facebookista esim. ennen juhlapyhiä!

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Suomen Luonnonmaalien uutiskirjeen saat seuraavasta ostoksestasi -10 % alennuksen. Uutiskirjeemme tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uutuustuotteista, tarjouksista sekä muista ajankohtaisista asioista.


HUOM! Saat alennuskoodin uutiskirjeen tilauksen jälkeen ilmoittamaasi sähköpostiin. Kirjoita saamasi koodi kassalla Kupongin koodi -kenttään.

Tilaa uutiskirje ja saa -10 % seuraavasta ostoksestasi!

Suomen Luonnonmaalien uutiskirjeen tilaamalla saat seuraavasta ostoksestasi -10 % alennuksen. HUOM! Saat alennuskoodin uutiskirjeen tilauksen jälkeen ilmoittamaasi sähköpostiin. Kirjoita saamasi koodi kassalla Kupongin koodi -kenttään.

Uutiskirjeen tilaajana saat aina ensimmäisenä tiedon uutuustuotteista, tarjouksista sekä muista ajankohtaisista asioista. Uutiskirjeissämme saat myös hyviä vinkkejä maalaukseen ja puupintojen käsittelyyn.

Ei tuotteita ostoskorissa