SLM-logo-horizontal-RGB-p-500

Lisää koriisi myös nämä:

Ostoskorin sisältö:

Verkkokauppatoimitukset hiilineutraaleita heinäkuun alusta!

Hyviä uutisia: Suomen Luonnonmaalien verkkokaupan kotimaan pakettikuljetukset ovat 100 % hiilineutraaleita heinäkuun alusta alkaen.

Käytämme toimituksissamme luotettavaksi ja täsmälliseksi kokemaamme Matkahuoltoa. Matkahuolto on selvittänyt pakettipalveluidensa hiilijalanjäljen jota se seuraa vuosittain; kiitos tutkimuksen voimme nyt tarjota asiakkaillemme hiilineutraalin kuljetuksen! Hiilineutraalin pakettikuljetuksen tuottamiseksi Matkahuolto käyttää omien päästövähennystoimenpiteiden rinnalla päästöjen kompensointia. Kompensaatio toteutetaan tukemalla sertifioituja hiilensidonta ja –päästövähennyshankkeita Suomessa ja Intiassa. 


Matkahuollon tavoitteena on olla kokonaan hiilineutraali yhtiö vuoteen 2030 mennessä: päästövähennystavoitteeseen pyritään keskittymällä olennaisimpiin päästöihin ja muuttamalla kaikki pakettikuljetukset täysin fossiilittomiksi vuosikymmenen loppuun mennessä. Matkahuollon omissa autoissa fossiiliset polttoaineet korvataan biodieselillä vuoden 2023 alusta alkaen. Tämän lisäksi yritys siirtyy käyttämään vihreää sähköä ja kaukolämpöä omilla asemillaan.


Päästöjen kompensaatio on osa Matkahuollon vastuullisuusohjelmaa, jonka yhtenä neljästä teemasta on ympäristö. Yritys haluaa tehdä osansa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan minimoimalla negatiivisia ja vahvistamalla positiivisia ympäristövaikutuksia. Tämän vuoksi se keskittyy jatkossa erityisesti ympäristöystävällisten kuljetusratkaisujen edistämiseen ja kestävän liikkumisen tukemiseen, jotta voisi vaikuttaa suoraan ilmastotavoitteisiin vähentämällä sekä omia että arvoketjun päästöjä. 


Hiilineutraalin pakettikuljetuksen kompensaatiomäärä perustuu vuosittaiseen päästölaskentaan, jonka Matkahuolto toteuttaa yhteistyössä Gaian kanssa. Kompensaation yhteistyökumppanina Matkahuollolla on Nordic Offset.

Lue lisää Matkahuollon sivulta.

Lue seuraavaksi:

Suomen Luonnonmaalit