Väripigmentti Titaanivalkoinen

Alk. 5.95 

Koko: 1,5dl, 1kg, 5kg, 25kg

Kuvaus:
Titaanivalkoinen on jauhemuodossa oleva pigmentti eli värisävy, joka soveltuu sekoitettavaksi sellaisenaan vernissaan ja pellavaöljyyn. Tuotteen voi sekoittaa myös öljyihin tai öljymaaleihin halutun sävyn aikaansaamiseksi. Titaanivalkoinen suositellaan vain ulkokäyttöön tarkoitetun tuotteen värjäykseen, koska tuote ei ole täysin puhdasta titaanidioksidia vaan sisältää pienen määrän sinkkioksiidia.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Väripigmentti maalien ja öljyjen sävytykseen, titaanivalkoinen.

Tuote
Pigmentillä voi sävyttää öljy-, alkydi-, akryyli-, guassi-, tempera- ja vesivärejä.
Titaanivalkoinen on valkoisista sävyistä kirkkain.
Titaanivalkoinen on epäorgaaninen.

Käyttöohje:
Pellavaöljymaalin sävytys tapahtuu hiertämälllä pigmenttejä ensin pieneen määrään vernissaa, jonka jälkeen tahna sekoitetaan lopulliseen öljymäärään. Vesipohjaisia maaleja tehdessä pigmentit suositellaan kasteltavaksi ensin spriihin, jonka jälkeen pasta sekoitetaan varsinaiseen liuokseen.

 

Pigmentti
Hienojakoinen värijauhe, jonka tehtävänä maaleissa on muodostaa väri ja peittokyky sekä suojata maalikalvoa ja alustaa auringon UV-säteilyltä. Pigmenttinä käytetään sekä orgaanisia että epäorgaanisia yhdisteitä. Pigmentit voivat olla mustia, valkoisia, peittäviä, ei-peittäviä tai värillisiä. Metallin korroosiota estetään lisäämällä maaliin korroosionestopigmenttiä.
Pigmenttejä voi sekoittaa moniin erilaisiin sideaineisiin.
Pigmentteihin lisätään sideaineita. Sideaine sitoo maalin ja pitää sen kiinni maalattavassa pinnassa. Maalien sideaineina on käytetty muun muassa rasvoja, munanvalkuaisia, maitoa, verta, mehiläisvahaa, liimaa, arabikumia ja kalkkimaaleja, keskiajalta lähtien pähkinä-, pellava- ja unikonsiemenöljyä, sekä 1500-luvulta lähtien kuivuvia öljyjä.

Asiakkaiden kysymyksiä

  1. A Väripigmentit menevät myös akryylisideaiseiseen pohjaan. Valitettavasti luonnonmaalikauppana meillä ei ole enempää tietoa akryylimaalien valmistuksesta.
  2. A Se että pysyykö pigmentti maalikalvossa riippuu käytetystä sideaineesat. Pigmenttien välillä ei pitäisi olla suurta eroa siinä kuinka ne pysyvät pinnassa. Heikko sideaine "päästää" kaikkia pigmenttejä pinnaltaan sävystä riippumatta.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Väripigmentti Titaanivalkoinen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *