Ale!

UULA Puulattiamaali

(1 tuotearvio)

Alk. 29.95 

Perinteinen ja hyvin kulutusta kestävä, öljypohjainen puulattiamaali puisille pinnoille sisätiloissa.

Puulattiamaali soveltuu hyvin uusille sekä aikaisemmin maalatuille tai lakatuille puulattioille, puukuitulevylattioille ja betonilattioille kuivissa sisätiloissa.

Puulattiamaali soveltuu erinomaisesti myös kalusteille, oville ja jalkalistojen maalaamiseen.

Poista

Kuvaus

Kaunis ja perinteinen puulattiamaali lattioille, kalusteille ja muille kestävää maalia tarvitseville sisäpinnoille.

TUOTETIEDOT

Hapettuvan sideaineensa (vernissa) ansiosta maalattu pinta on vesihöyryä läpäisevä (diffuusiavoin). Näin kosteus pääsee haihtumaan maalatulta puupinnalta, eikä maali hilseile tai puu lahoa.
Tarttuu ja imeytyy hyvin maalattavaan pintaan.

Tämäkään maali ei sisällä muovisideaineita (mikään myymämme maali ei sisällä muovia).

Riittoisuus: Höyläpinta n.10–12 m2 / L.

Kuivumisaika: Kosketuskuiva 6 tunnin kuluttua. Päällemaalattavissa noin vuorokauden kuluttua. Kovettuminen jatkuu vielä kuukauden ajan, jonka aikana painavien esineiden ja kalusteiden vetämistä pitkin lattiapintaa tulee välttää naarmuuntumisen estämiseksi.

Ohenne: Uula Yleisohenne

Värisävyt: Sävytettävissä yleisimpien värikarttojen sävyihin. Huomioithan kuitenkin, että maalin kiiltoasteesta, sävytyspastoista, sävytyskoneista ja sävytystavoista johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia.

Kiiltoaste: puolihimmeä ja puolikiiltävä.
Tiheys n. 1,08 kg/l.

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan puutärpätillä ja lopuksi saippualla ja vedellä.

Varastointi: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Ei jäätyvää.

Raaka-aineet: Valmistettu luonnonhartseista ja pellavaöljyalkydistä. Teollisuusbensiini. 2-Butanonioksiimi. Kobolttibis.
Valmistaja ei ilmoita raaka-aineita tämän tarkemmin.

Tuoteturvallisuus

Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Säilytä lasten ulottumattomissa. Vältettävä päästämistä ympäristöön. Käytä suojakäsineitä. JOS JOUTUU IHOLLE: Pese runsaalla vedellä ja saippualla. Valumat on kerättävä.

VOC

EU raja-arvo tälle tuotteelle (kat. A/d): 500g/l (2010) Tämä tuote sisältää max. 350g/l VOC

Pakkauskoot: 0,9l, 2,7l ja 9,0l

 

TEKNISET TIEDOT:
Uula Puulattiamaali puolikiiltävä, valmistetaan luonnonhartseista ja pellavaöljyalkydistä. Liuottimena on aromaattivapaa hiilivetyliuotin.
VOC-päästöt alle 300g/l. (EU VOC raja-arvo 500g/l)
MaalausRYL 2012 maalaustarvikeryhmä 655

KÄYTTÖOHTEET

Ennen maalatut ja maalaamattomat puupinnat

Maalattavat pinnat on puhdistettava huolellisesti ja kaikki irtonainen vanha pinnoite on poistettava käyttämällä teräsharjaa, kaavinta, hiontaa tai puhallusta (sooda, kuivajää, hiekka). Mahdollinen home poistetaan Kunnon Homeenesto aineella. Tämän jälkeen maalaus suoritetaan puulattimaalilla. Muista sekoittaa maali hyvin ennen käyttöä ja käytön aikana, jotta maalin peittokyky pysyy tasaisena koko maalauksen ajan.

Mikäli maalattava alusta on uusi, voidaan suorittaa pohjamaalaus 20% puutärpätillä ohennetulla puulattiamaalilla. Tämän jälkeen käsittele pinta 1-2 kertaan puulattiamaalilla. Vanhat jo maalatut pinnat voidaan pohjamaalata 10% ohennetulla maalilla.

Työskentely

Sekoita puulattiamaali hyvin. Käytä puupintojen käsittelyssä hyvää sivellintä tai maalausharjaa. Puulattiamaalilla voidaan maalata vanhojen alkydi- tai öljymaalien päälle. Sillä voidaan maalata myös hyvin ohuiden lateksia sisältävien maalien ja puunsuoja- aineiden päälle, kuten esim. pohjamaalatut laudat. Vahvat lateksi- ja puunsuojakerrokset on aina poistettava ennen maalausta. Oikealla öljymaalilla ei voi koskaan maalata lateksimaalin päälle.
Varmista aina ennen maalausta että maalattava pinta on kuiva ja ilman suhteellinen kosteus alle 80%.

Työvälineiden pesu

Työvälineet puhdistetaan käytön jälkeen puutärpätillä ja lopuksi saippualla ja vedellä.

HUOM!

Itsesyttymisvaaran johdosta käytetyt rievut ja trasselit on säilöttävä palamattomassa terässäiliössä vedellä kostutettuna, kuivattava mieluiten ulkona avoimessa tilassa tai hävitettävä polttamalla välittömästi.

EKOLOGISUUS

Tuote on valmistettu luonnonhartseista, pellavaöljyalkydistä ja liuottimena on aromaattivapaa hiilivetyliuotin.

Sisältää: 2-butanonioksiimi; Kobolttibis (2-etyyliheksanoaatti). Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion.

 

Vaaraa aiheuttavat aineosat

Sisältö

Teollisuusbensiini (maaöljy), ≤ 15 ≤ 25 %
CAS-numero: 64742-48-9 vetykäsitelty raskas EY-numero: 265-150-3 Indeksinumero: 649-327-00-6 Carc. 1B; H350 Muta. 1B; H340 Asp. tox. 1; H304 Huomautus P EUH066

2-Butanonioksiimi < 0,25 %
CAS-numero: 96-29-7 EY-numero: 202-496-6 Acute tox. 4; H312; Indeksinumero: 616-014-00-0 Eye Dam. 1; H318; Skin Sens. 1; H317; Carc. 2; H351;

Kobolttibis (2-etyyliheksanoaatti)  ≤ 0,09
CAS-numero: 136-52-7 EY-numero: 205-250-6 REACH-rek.nro: 01- 2119524678-29 Skin Sens. 1; H317; Eye Irrit. 2; H319; Repr. 2; H361f; Aquatic Acute 1; H400; Aquatic Chronic 3;

VÄRISÄVYT

Valkoinen ja väritön. Tuote voidaan sävyttää sävytyskoneella.

 

HUOM! Sävytyskoneella sävytettävät sävyt saattavat hieman poiketa käsin tehdyistä sävytyksistä.

Asiakkaiden kysymyksiä

  1. A Vesiohenteiset muovimaalit tarvitsevat oksalakan tai vastaavan. Yleensä liuotinohenteiset maalit eivät tarvitse sellaista, koska niihin ei niin helposti tule oksan kohdista läikkiä
  2. A Tässä on nyt useampikin haaste. 1. Jos vanhan maalin tyyppiä ei tiedetä, ei tällaisella oikealla öljymaalilla sen päälle voi suinpäin maalata. Tavalliset lattiamaalit ovat muovia, eikä aidot luonnonmaalit niiden päälle sovellu. 2. Kulunut kohta lattiasta imee maalia eri tavalla kuin hyvässä kunnossa oleva. Usein sen voi nähdä selkeästi maalipinnassa. Siksi kulunutta lattiaa ei useinkaan voi maalata suoraan vanhan päälle. 3. Kuluneessa lattiassa on usein naarmuja jotka tulisi hioa pois tai kitata ennen uudelleenmaalausta 4. Uusi maali tarttuu huonosti vanhan maalipinnan päälle. Vähintäänkin vanha maalipinta tulisi hioa kevyesti läpi.
  3. A Jokaisen tuotteen tuotetieto-välilehdeltä löytyy riittoisuus tiedot: Tämän maalin riittoisuus: Höyläpinta n.10–12 m2 / L.
  4. A Kyllä käy. Lattiamaali käy lattian lisäksi kalusteiden, seinien ja katon maalaamiseen.
  5. A AUROlla ei ole lattiamaalia tällä hetkellä. UULA lattiamaalin Kuivumisaika Kosketuskuiva n. 6 h kuluttua. Päällemaalattavissa n. vuorokauden kuluttua. (+20°C ja suhteellinen ilmankosteus <80 %) Kovettuminen jatkuu vielä kuukauden ajan. Lämpö ja valo nopeuttavat kuivumista.

1 arvio tuotteelle UULA Puulattiamaali

  1. Satu (varmistettu kirjoittaja)

    Ihana maali. Levittyi helposti ja peitti todella hyvin. Tarvitsi vain kaksi käsittelykertaa, vaikka laitoin hieman vaaleamman maalin, vanhan tummemman sävyn päälle. Maalissa toki hieman voimakas tuoksu, kun liuotin ohenteinen, mutta ei ollut ongelma, kun pidin kahta ikkunaa auki tilassa, jossa työskentelin. Ihastuin kyllä tähän helppokäyttöisyyteen:)

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *