Tierrafino Concrete-Look

Alk. 59.00 

Tierrafino CONCRETE-LOOK on savipohjainen sisustuslaasti sisätilojen seinä- ja kattopinnoille. Tuote on aidon betonin näköinen ja se voidaan viimeistellä eri tavoilla.

Poista

Koostumus: Hiekka, savi ja luonnollisia sideaineita (perunatärkkelys).

Ominaisuudet:

 • Hyvä kiinnittyvyys
 • Kovempi kuin normaalit savilaastit
 • Läpäisee vesihöyryn
 • Tasaa lämpöä
 • Antistaattinen
 • jätteet voidaan hävittää esimerkiksi sekoittamalla puutarhamultaan

Olosuhteet: Alustan tulee olla kuiva, imevä, pölytön ja rasvaton. Tapetit tulee poistaa ja mahdolliset irtonaiset maalit. Ilman ja alustan lämpötilan tulee olla ainakin +5°C.

Pohjustus: Pohjusta pinta Tierrafino Contact Fine Primerilla. Contact Fine primer voidaan ohentaa vedellä 5-10%. Käytä pohjustukseen AURO 505 Tartuntapohjustetta. Tierrafinon oma pohjuste on muovisideainenen.

Käyttöohje: Sekoita 1 kg Concrete-Look sisustuslaastia 0,5 litraan vettä. Sekoita 5 minuuttia porakoneella, jossa on maalisekoitin. Odota vähintään 15 minuut- tia ja sekoita sen jälkeen uudelleen 5 minuuttia.

Kun materiaali on sekoitettu veteen, se tulee käyttää viiden päivän sisällä, koska siinä ei ole säilöntäaineita.

 • Levitä lastalla hyvin ohut kerros concrete-look laastia 505 pohjusteella pohjustetun pinnan päälle.
 • Anna kuivua
 • Levitä toinen kerros ja vuorottele lastanvedot pystyyn ja vaakaan (shakkiruutu). Näin pinnasta saadaan elävän näköinen.

Kuivumisaika: Normaaleissa olosuhteissa (+20°C ja 60° ilmankosteus) Concrete-Look kuivuu 2 tunnin ja 24 tunnin välillä. Älä nopeuta kuivumista, jotta sideai- neet saavat riittävästi aikaa kovettua.

Menekki: Keskimäärin noin 1,5 kg/m2, kun tehdään noin 1,5 mm paksuinen kerros ja alusta on sileä. Karkeille alustoille menekki on isompi.

Työturvallisuus: Vältä kosketusta silmien tai limakalvojen kanssa. Kattopinnoille levitettäessä suojaa silmät turvalaseilla.

Viimeistely: Concrete Look on huokoinen materiaali ja mahdollinen lika voi imeytyä pintaan. Sen vuoksi suosittelemme viimeistelemään pinnan aina Tierrafino Wax suojavahalla, jolloin pintaa voidaan pyyhkiä kostealla liinalla. Tee vahaus, kun materiaali on täysin kuiva.

Sekoita Wax ja vesi 1:1. Asenna suojavaha telalla pinnalle. Anna edellisen kerroksen kuivua ennen seuraavaa. Kahden kerroksen jälkeen pinnan ei pitäisi enää tummentua. Jos näin kuitenkin tapahtuu, ei pinta ole vielä täysin suljettu. Suosittelemme silloin vielä lisäkerrosta.

 • Tuote on valmistettu 100% luonnonraaka-aineista.
 • Tuote on liuotinvapaa
 • Tuote on säilöntäaineeton
 • jätteet voidaan hävittää esimerkiksi sekoittamalla puutarhamultaan
VÄRISÄVYT

Concrete-Look on harmaan sävyinen. Luonnonmateriaalina, pieniä värisävyn vaihteluita voi olla eri erien välillä. Voidaan sävyttää pigmentillä, jolloin max. määrä pigmenttiä on 3%.

Erilaiset tekniikat:

Concrete-Look teollisella ilmeellä
Asenna noin 1 mm materiaalia lastalla pystysuuntaisin lastan vedoin ja anna kuivua. Asenna sen jälkeen ohut, uusi kerros. Tiivistä pinta lastalla myös pystysuuntaisesti, kun materiaalia on kiinteytynyt ja muuttunut mataksi. Pintaa voidaan tarvittaessa kostuttaa hieman spraypullolla ja jatkaa tiivistystä. Jos pintaa tiivistetään uudelleen, jää selkeämpi kuvio pinnalle ja materiaali alkaa kiillottumaan. Anna kuivua.

Concrete-Look rauhallisella kuviolla
Asenna max. 1,5 mm lastalla, varmista, että kerrosvahvuus on vähintään materiaalin isompien kiviainesten paksuinen. Tiivistä pinta lastalla, kun materiaalia on kiinteytynyt ja muuttunut mataksi. Anna kuivua. Jos pintaa tiivistetään uudelleen, jää selkeämpi kuvio pinnalle ja materiaali alkaa kiil- lottumaan.

Concrete-Look Marmorinon (kalkkilaasti) tyyppisellä viimeistelyllä
Asenna noin 1 mm materiaalia lastalla, tee kaarevia, pieniä lastan liikkeitä ja anna kuivua. Asenna sen jälkeen mahdollisimman ohut uusi kerros. Tiivistä pinta lastalla, kun materiaalia on kiinteytynyt ja muuttunut mataksi. Pintaa voidaan tarvittaessa kostuttaa hieman spraypullolla ja jatkaa tiivistystä. Jos pintaa tiivistetään uudelleen, jää selkeämpi kuvio pinnalle ja materiaali alkaa kiillottumaan. Anna kuivua.

Concrete-Look Travertinon tyyppisellä viimeistelyllä
Asenna noin 1,5 mm materiaalia lastalla. Käytä sitten jäykkä karvaista sivel- lintä tehdäksesi pieniä reikiä ja raapaumia pintaan. Tiivistä pinta lastalla, kun materiaalia on kiinteytynyt ja muuttunut mataksi. Ole varovainen, että et tasoita kaikkia reikiä pinnalta. Pintaa voidaan tarvittaessa kostuttaa hieman spraypullolla ja jatkaa tiivistystä. Jos pintaa tiivistetään uudelleen, jää selkeämpi kuvio pinnalle ja materiaali alkaa kiillottumaan. Anna kuivua.

Asiakkaiden kysymyksiä

Kukaan ei ole vielä kysynyt tästä tuotteesta mitään, ole ensimmäinen!

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tierrafino Concrete-Look”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *