Kymin Palokärki Makulatuuripaperi 20m

Alk. 13.95 

Muoviton makulatuuripaperi tapetointi- ja maalauspohjaksi.
Rullassa 20m
Tasoittaa ja vahvistaa pintaa, sekä peittää alustan pieniä virheitä ennen maalausta ja tapetointia.

Paino 140 g/m2, paksuus 0,27 mm, leveys 56 cm. Rullassa 20 m (11,2 m2).

 

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Makulatuuripaperia käytetään tapetointi- ja maalauspohjaksi. Se tasoittaa ja vahvistaa pintaa, sekä peittää alustan pieniä virheitä ennen maalausta tai tapetointia.
Kymin Palokärjen makulatuuripaperi on hengittävä, puhdas yksikerroksinen (palstautumaton) muoviton ja lasikuiduton, painamaton seinäpaperi.
Paperi valmistetaan puhtaasta, pitkäkuituisesta selluloosaraaka-aineesta, joka saadaan hyvinhoidetuista FSC ja PEFC -sertifioiduista metsistä.
Kiinnitysohjeet makulatuuripaperille

HUOM: Paperi valmistetaan luonnollisista raaka-aineista, mistä syystä pientä vaihtelua eri valmistuserien sävyssä voi ilmetä. Tämä ei kuitenkaan näy pintapaperoinnin tai maalikäsittelyn alta. Makulatuuripaperia ei suositella jätettävän käsittelemättä tai paperoimatta, silä se kellastuu ajan kuluessa.
Liisteri: Käytä hyvälaatuista paperitapettien kiinnittämiseen tarkoitettua tapettiliisteriä. Valittua liisteriä käytetään liisterin valmistajan ohjeen mukaan.
HUOM: Mikäli makulatuuripaperia käytetään tapetin aluspaperina, tulisi käyttää samaa liisteriä sekä makulatuuripaperin että pintatapetin kiinnittämiseen.

Paino 140 g/m2, paksuus 0,27 mm, leveys 56 cm. Rullassa 20 m (11,2 m2).

Makulatuuripaperi on puhdas yksikerroksinen (palstautumaton) muoviton ja lasikuiduton, painamaton seinäpaperi. Paperin raaka-aine saadaan hyvinhoidetuista FSC ja PEFC -sertifioiduista metsistä.

 

HUOM: TUOTE-ETIKETISSÄ ILMOITETTU VIRHEELLISESTI PAINOKSI 120 g/m2, PAINO ON 140 g/m

Makulatuuripaperin kiinnitys

  1. Varmista, että alusta on ehjä, puhdas ja kuiva. Imevät alustat tulee esiliisteröidä. Maalatut pinnat tulee hioa himmeiksi.
  2. Makulatuuripaperin pinta on hieman erilainen rullan sisä- ja ulkopinnalla. Molemmat pinnat soveltuvat liisteröitäväksi, mutta koko huoneessa tulisi liisteröinti tehdä paperin samalle puolelle.
  3. Makulatuuripaperi voidaan kiinnittää sekä pysty- että vaakasuuntaan. Mikäli aluspaperia käytetään tapetin aluspaperina, voi olla suotavaa kiinnittää se vaakasuuntaan. Maalattaessa vuota kiinnitetään aina pystysuuntaan.
  4. Merkitse vatupassin avulla pystysuora viiva ensimmäistä vuotaa varten. Tapetointi aloitetaan nurkasta siten, että vuodan reuna taittuu 2-3 cm nurkan yli edelliselle seinälle.
  5. Mittaa ja leikkaa riittävä määrä vuotia. Leikkaa vuodista hieman tarvittavaa pidemmät, jotta ylä- ja alapäähän jää leikkuuvaraa.
  6. Levitä liisteri suhteellisen runsaasti ja tasaisesti makulatuuripaperivuodalle, ja varmista että vuodan reunat ovat huolellisesti liisteröidyt.
  7. Taita vuodan päädyt keskelle, painele vuodan sivut yhteen. Älä tee teräviä taitoksia, sillä ne voivat jäädä näkyviin. Anna liisteröityjen vuotien vettyä yhtä kauan ennen kiinnittämistä. Vettymisaika ennen kiinnittämistä yleensä 6-10 minuuttia.
  8. Kiinnitä ensimmäinen vuota seinään piirretyn viivan mukaan. Painele vuota kiinni seinään tapettiharjalla, leikkaa ylä- ja alapää käyttäen viivainta ja katkoteräveistä. Poista mahdollinen paperin pinnalle tullut liisteri kostealla sienellä ja puhtaalla vedellä.
  9. Kiinnitä seuraavat vuodat puskusaumoin. Myös limisaumaa (vuota kiinnitetään 5-10 mm edellisen reunan päälle) voidaan käyttää, mutta tällöin sauma näkyy pintatapetin alta sekä maalatulla pinnalla. Limisaumoilla paperoitaessa tulee paperoinnin edetä päävalosuunnasta poispäin.
  10. Anna kuivua läpeensä ennen tapetontia pintatapetilla tai maalaamista emulsiomaalilla. Kuivumisaika yleensä n. 24 h.

HUOM: Paperi valmistetaan luonnollisista raaka-aineista, mistä syystä pientä vaihtelua eri valmistuserien sävyssä voi ilmetä. Tämä ei kuitenkaan näy pintapaperoinnin tai maalikäsittelyn alta. Makulatuuripaperia ei suositella jätettävän käsittelemättä tai paperoimatta.

Liisteri: Käytä hyvälaatuista paperitapetin kiinnittämiseen soveltuvaa tapettiliisteriä. Valittua liisteriä käytetään liisterin valmistajan ohjeen mukaan. HUOM: Mikäli makulatuuripaperia käytetään tapetin aluspaperina, tulisi käyttää samaa liisteriä sekä makulatuuripaperin että pintatapetin kiinnittämiseen.

Asiakkaiden kysymyksiä

Kukaan ei ole vielä kysynyt tästä tuotteesta mitään, ole ensimmäinen!

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kymin Palokärki Makulatuuripaperi 20m”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...