EHTA Eriste paali

(1 tuotearvio)

19.95 

EHTA Eriste paali paino: 20kg, mitat: 70 x 40 x 30 cm

EHTA on 100% puuta olevai eriste, ilman minkäänlaisia lisä-, tai säilöntäaineita. EHTA antaa mahdollisuuden terveelliseen asumiseen, käyttämällä jo vuosisatoja hyväksi koettuja ratkaisua. Jopa sadoiksi vuosiksi kestämään suunniteltu EHTA on rakentajalle ja omistajilleen turvallinen sijoitus. Asennus tapahtuu helposti puhaltamalla.

EHTA eriste voidaan asentaa yläpohjaan, välipohjaan, ulkoseiniin, väliseiniin kuin myös rossialapohjaan.

 

Saatavissa vain myymälästä tai erikseen sovitulla toimituksella (09 851 2101)

Tuotetunnus (SKU): 30008903 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,

Kuvaus

Suomessa on kehitetty kauan kaivattu ekologinen, turvallinen ja terveellinen täysin kemikaaliton eriste. Eristeen koostumus on optimoitu saavuttamaan parhaan mahdollisen eristyskyvyn. EHTA-eristeen vakioitu valmistus tuottaa tasalaatuisen mutta puhtaan luonnontuotteen.

EHTA-eristeen kehityksen taustalla on entisajan kutterinlastueriste, josta on vuosisatojen kokemukset. EHTA-eristeen kyky sitoa ja vapauttaa kosteutta takaa parhaan mahdollisen sisäilman. Kun sisäpuolella käytetään ainoastaan diffuusioavointa eli ”hengittävää” paperia, niin sisäilman kosteus ja muut kaasut kuten CO² pääsevät tasapainottumaan ulkoilman kanssa.

EHTA-eristeeseen on sitoutunut enemmän hiilidioksidia kuin sen valmistamiseen on sitä kulunut. Näin ollen EHTA-eristeen voidaan sanoa olevan ilmastonmuutosta hillitsevä hiilinielu. Raaka-aine on kotimaista kuusipuuta. EHTA-eristettä voidaan käyttää niin seinissä kuin yläpohjassa. Sitä voidaan käyttää myös alapohjassa, kun se on tuulettuva ja avoin rossipohja.

Ehta-eriste pakataan 70 x 40 x 30 cm kokoisiin ilmatiiviisiin 20 kg myyntipakkauksiin.
Myyntipakkaukset kuljetetaan 1,2 x 1,6 m kokoisilla kuormalavoilla asennuskohteisiin.
Yhdelle kuormalavalle mahtuu yhteensä 48 ehta-eristepakkausta.
Täysi kuormalava on 2,6 m korkea ja painaa noin 1.000 kg.

Paalin koko: 70 x 40 x 30 cm / 100L. Pakkauksessa eriste on tiivistetty 200 kg/m2

Paalin paino: paino 20kg

Lambda-arvo: 0,042 (W/mK)

Tiheys: 80 kg/m3

Käyttökohteet: Ehtaa voi käyttää P3-luokan rakennuksissa. EHTA eriste voidaan asentaa yläpohjaan, välipohjaan, ulkoseiniin, väliseiniin kuin myös rossialapohjaan.

EHTA on 100% kuusilastusta jalostettu kuusikutteri eriste, ilman minkäänlaisia lisä-, tai säilöntäaineita. EHTA antaa mahdollisuuden terveelliseen asumiseen, käyttämällä jo vuosisatoja hyväksi koettuja ratkaisua. Jopa sadoiksi vuosiksi kestämään suunniteltu EHTA on rakentajalle ja omistajilleen turvallinen sijoitus. Asennus tapahtuu helposti puhaltamalla.

 

Myyntipakkaus:
Paino: 20kg
Mitat: 70 x 40 x 30 cm

Lava:
Paino: 990kg
Mitat: 120 x 160 cm
Korkeus: 2,6 m

EHTA eristeen edut:

 • Kemikaaliton luonnontuote.
 • Mineraalivillan tasoinen lämmöneristysarvo (0,042 W/mK).
 • Hyvä kosteuskestävyys, imee ja luovuttaa kosteutta.
 • Hiilinielu, oikea ja aito ekoteko​.
 • Asennetaan puhaltamalla tai paaleista kaatamalla.
 • Eriste ala- ylä- ja välipohjiin, sekä ulko- ja väliseiniin lisäksi saatavilla hirrenvälitiiviste ja tilkevilla.
 • Hyvä äänenesitysarvo tiheyden myötä (80 kg/m3).

Eristeen tilavuus:

 • Pakkauksessa eriste on tiivistetty 200 kg/m2 (paalin tilavuus 100L ja paino 20kg).

Asennustiheydet ovat:

 • – Vapaaseen vaakayläpohjaan 60 kg/m3, eli jätetään irtotiheyteen
  – Alapohjaan 80 kg/m3 (25 % ylipuhallus ja tiivistys levyn ja miehen painon avulla). – Koteloihin 70 kg/m3 (puhaltuu kotelossa tähän tiheyteen)
 • Eristemenekki näin ollen on:
  – Vapaaseen vaakayläpohjaan 3 paalia / m3 – Alapohjaan 4 paalia / m3
  – Koteloihin 3,5 paalia / m3

Ehta eii homehdu. Ehta-eriste on neitseellistä puuta, missä puun omat hartsit ja terpeenit estävät mikrobitoiminnan alle 24 % kosteudessa. Eristeen kosteus ei Suomen olosuhteissa pääse pitkäaikaisesti nousemaan yli 24 % kosteuksiin kuin vesivahinkotapauksissa.

Ehta-eriste on materiaalina 100 % kuusipuuta eli palavaa materiaalia. Palotilanteessa suositeltuun tiiveyteen asennettuna ehta-eriste hiiltyy pinnalta massiivipuun tapaisesti. Hiiltyminen tapahtuu kuitenkin massiivipuuta hitaammin, johtuen alussa tulevasta korkeammasta hiilipatsaasta. EHTA-eristeen hiiltymisnopeus on noin 0,5 mm/min, kun taas massiivipuulla nopeus on 0,8 mm/min.

EHTA-eristeen asennus- ja varastointiohje

Puhaltaminen

 • Puhaltaminen suoritetaan puhalluskoneella, missä on lokerikkosyötin ja eturepijä
 • Puhallus tapahtuu pääosin, kuten muutkin puhalluseristeet
 • Vapaasti puhallettaessa eristeen tiheys jää irtotiheyteen noin 55 – 65 kg/m3. EHTA-eristeen lambda-arvo 0,0429 on määritetty kuitenkin tiheyteen 80 kg/m3. Tämä tarkoittaa, että eristettä tulee hieman tiivistää (/ huomioitava, että tiheydessä 60 kg/m3 lambda-arvo on 0,0446). Tiivistys tapahtuu helpoiten levyn avulla. Puhalla ensin koko eristepaksuus. Tämän jälkeen aseta levyt eristeen päälle ja kävele levyn päällä. Painauman pitäisi olla luokkaa 20 %. Tämän jälkeen eristeen tulisi olla halutussa korkeudessa ja ihanteellisessa tiheydessä eristävyyden kannalta (noin 80 kg/m3).
 • Koteloon puhaltaminen on myös mahdollista. Esimerkiksi vinossa yläpohjassa, jossa ei ole ullakkotilaa tai seinärakenteissa tämä on lähes väistämätöntä. Koteloon puhallus toteutetaan niin, että ulkopuolinen hiiriverkko on paikoillaan, sekä sisäpuolinen ilmansulku on paikoillaan. Paras tapa on tehdä koteloon puhallus yläpuolelta, mikäli harjalla on tilaa. Tällöin letku työnnetään mahdollisimman lähelle räystästä ja vedetään ylöspäin pikkuhiljaa eristetilan täyttyessä. Verkko ei ole siis asennettu kiinni viimeistä 30 cm, jotta letkun kanssa on helppo työskennellä. Loppu asennnetaan käsin. Mikäli rakenteessa on riittävän korkea tuuletustila eristeen ja laudoituksen päällä (suositus min. 200 mm), niin eristeen voi nähdä verkon läpi, että se on mennyt joka paikkaan. Mikäli verkon yläpuolelle tuuletustilaan on päässyt eristettä, niin rittävä tuuletutilata mahdollistaa myös sen, että se voidaan puhaltaa puhaltmiella puhtaaksi verkon yläpuolelta harjalta kohti räystästä, kun puhtaltimeen ei syötetä eristettä (huom. räystäsverkkoja ei ole saanut asentaa vielä). Näin varmistetaan, että tuuletustilat jäävät auki.
 • Mikäli puhallusta ei voi tehdä harjan puolelta, vaan se täytyy tehdään vastaavasti, mutta sisäpuolelta, ilmansulun puolelta ja mahdollsimman läheltä harjaa. Sisäpuolen ilmansulku tulee olla puhallettaessa näkyvillä / tunnusteltavissa, jotta voidaan todentaa, että kotelo on täyttynyt.
 • Vikatilanteissa pyri löytämään tukoskohta ja tömisyttele letkua siltä kohtaa. Käytä tarvittaessa letkuja irti.

Puhaltamisnopeus tulisi olla noin n. 20 m3/h (riippuvainen toki puhaltimesta)

Varastointi

 • Välivarastointi toimituksesta puhaltamiseen suoritetaan lähtökohtaisesti lisäpeitteellä, vaikkakin muovit ovat lähtökohtaisesti vesitiiviitä, mutta kuljetuksessa on saattanut tulla reikä pakkausmuoveihin.

 

Tuote on 100% kuusi puuta.

 • Ei lisättyjä kemikaaleja
 • Ei säilöntäaineita
 • Ei palonestoaineita
 • 100% luonnontuote
 • negatiivinen hiilijalanjälki
 • kotimainen

 

 

 • Homehtuuko, kun ei ole myrkkyjä?
  Ei homehdu, ehta-eriste on neitseellistä puuta, missä puun omat hartsit ja terpeenit estävät mikrobitoiminnan alle 24 % kosteudessa. Eristeen kosteus ei Suomen olosuhteissa pääse pitkäaikaisesti nousemaan yli 24 % kosteuksiin kuin vesivahinkotapauksissa.
 • Palaako?
  Ehta-eriste on materiaalina 100 % kuusipuuta eli palavaa materiaalia. Palotilanteessa suositeltuun tiiveyteen asennettuna ehta-eriste hiiltyy pinnalta massiivipuun tapaisesti. Hiiltyminen tapahtuu kuitenkin massiivipuuta hitaammin, johtuen alussa tulevasta korkeammasta hiilipatsaasta. EHTA-eristeen hiiltymisnopeus on noin 0,5 mm/min, kun taas massiivipuulla nopeus on 0,8 mm/min.
 • Mikä ilmansuluksi ja tuulensuojaksi?
  Sisäpuolen ilmansulun vesihöyrynläpäisevyyden tulee olla rakennusmääräysten mukaisesti viisin (5) kertainen eristeen ulkopinnassa olevan tuulensuojan höyrynläpäisevyyteen nähden. Eli mikäli sisäpinnassa käytetään 0,7 sd luvun omaavaa ilmansulkupaperia tulee ulkopinnassa olla korkeintaan 0,14 sd-luvun omaava tuulensuoja.
  Ehta-eristeen kanssa voidaan käyttää millaista rakennusmääräykset täyttävää ilmansulun ja tuulensuojan yhdistelmää tahansa. Paras hyöty ehta-eristeen ominaisuuksista saadaan kuitenkin mahdollisimman hengittävällä yhdistelmällä.
 • Mihin rakenteisiin EHTA-eristettä voi käyttää?
  Ehta-eriste soveltuu käytettäväksi kaikissa rakenteissa (yläpohja, alapohja, välipohja, väliseinä, ulkoseinä) P3-paloluokan rakennuksessa sekä korkeintaan kaksi kerroksisissa P2-paloluokan rakennuksissa.
 • Minkälaisissa pakkauksissa ehta-eriste myydään?
  Ehta-eriste pakataan 70 x 40 x 30 cm kokoisiin ilmatiiviisiin 20 kg myyntipakkauksiin. Myyntipakkaukset kuljetetaan 1,2 x 1,6 m kokoisilla kuormalavoilla asennuskohteisiin. Yhdelle kuormalavalle mahtuu yhteensä 48 ehta-eristepakkausta. Täysi kuormalava on 2,6 m korkea ja painaa noin 1.000 kg.
 • Painuuko?
  Ehta-eristelastut muodostaa itsestään kantavaan ”ristikkorakenteen”, toisin kuin suora sahan puru.
  Olemme tehneet pudotusukoetestin, minkä avulla on arivoitu pitkän ajan painumaennusteeksi 80 kg/m3 asennettuna 2 %.
 • Miten voi asentaa?
  Asennetaan puhaltamalla kuten muutkin puhalluseristeet. Puhallusurakoitsijakumppaniverkostomme kattaa koko Suomen. Voidaan asentaa myös pienvillapuhalluskoneella. Pieni määrä voidaan asentaa myös käsin suoraan paalista, huomioitava, että eriste tulee ensin pöyhentää löyhäksi.
 • Mistä EHTA-eristeeseen käytettävä puu tulee?
  Ehta-eristeen raaka-aineena käytettävä kuusipuu on peräisin höyläysyrityskumppanimme valikoidusta kuusilastusta. Kaikki käyttämämme puu on pefc-sertifioitua kuusta.
 • Eikö tosiaan ole kemikaaleja?
  Ei. Ainoa markkinoilla oleva täysin kemikaaliton täyspuueriste.
 • Minkälainen hiilijalanjälki tuotteella on?
  Hiilijalanjälki on negatiivinen: -1,56 kg/kg. Eli ehtan on sitotoutunut kasvamisen aikana co2:ta enempi kuin sen paino. ValmIstuksen hiilijalanjäljeksi on arvioitu vain 0,009 kg/kg.
 • Mitä eroa tuotteessa on, verrattuna entisaikoina talojen eristeenä käytettyyn sahanpuruun ja kutterinlastuun?
  EHTA-eriste on tuote, mikä on kehitetty saavuttamaan mahdollisimman hyvä lämmöneristys (lambda-arvo 0,042). Entisaikaisella eristeelle arvioitu lambda-arvo on noin 0,07-0,12 riippuen lastun koosta. EHTA-eriste on myös täysin pölytön, toisin kuin höyläämöiltä saatava kutterinlastu.
 • Miten ehta-eristeen voi hävittää?
  Ehta-eriste on puhdas luonnontuote, mikä voidaan palauttaa luontoon tai muuttaa polttamalla energiaksi.
 • Miten hinta eroaa muihin eristeisiin nähden?
  Ehta on arvokkaan raaka-aineen ja tiheämmän koostumuksen myötä hieman kalliimpi kuin mineraali- ja selluvillat. Hinta on noin 1.000 e kalliimpi keskimääräisen omakotitalon yläpohjaeristeiden osalla. Huomioitava kuitenkin, että EHTAn kilohinta on kuitenkin esimerkiksi sellupohjaisia eristeitä halvempi.
 • Miksi valita EHTA?
  Miksi ei: terveellinen, turvallinen, ekologinen ja pitkä kokemus. Oikea ympäristöteko hiilisidonnan myötä!
 • Hengittävyys / kosteuden siirto
  EHTA pystyy siirtämään kaasuja ja kosteutta jopa kaksi kertaa enemmän kuin selluvillat.
 • CE-merkintä
  Puhallettaville puukuituerusteille ei ole vielä julkaistua harmonisoitua tuotestandardia, joten tuote ei vaadi ce-merkintää. Tuotteella tulee olla kuitenkin puolueettoman mittauslaitoksen laatimat mittaukset ja käyttöturavllisuustiedote. Ehta-eristeen ominaisarvojen mittaukset on suorittanut VTT. Saat tiedostot meiltä tarvittaessa rakennusvalvontaasi varten.

Asiakkaiden kysymyksiä

 1. A Paalin koko: 70 x 40 x 30 cm / 100L.

1 arvio tuotteelle EHTA Eriste paali

 1. Make

  Upeaa että tällainen tuote markkinoilla. Käsittääkseni kaikissa muissa on lisättyjä kemikaaleja.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...