09 851 2101 Upokaskuja 6-8, 01450 Vantaa Ma: 9-18 Ti-Pe: 9-17 La: 10-14 Su: suljettu Kirjaudu | Oma tili

Ostoskori on tyhjä.

Info

Homepesu ja homeenesto

Homepesu- ja homeenestoaineet verkkokaupasta

Homepesu kannattaa suorittaa jo hyvissä ajoin, heti kun hometta alkaa ilmetä, jotteivät homeitiöt pääse vaikuttamaan materiaaliin liian pahasti. Monessa tapauksessa pitkään homeessa olleisiin materiaaleihin alkaa yleensä syntyä myös lahoa, jolloin koko materiaali on yleensä vaihdettava uuteen. Tarjoamme homepesu- ja esto kategoriassamme paljon erilaisia tuotteita, joilla homepesu ja homeen ennalta ehkäiseminen onnistuvat varmasti. Mikäli et ole varma mikä tuote soveltuu kohteeseesi parhaiten, voit aina ottaa yhteyttä ilmaiseen asiantuntijapalveluumme ja kerromme sinulle, mikä tuote kohteeseen parhaiten soveltuu.

Mitä eroa näillä kahdella on?

Homeenestoaineet

Homeenestoaineet ovat ennaltaehkäiseviä aineita, joilla pyritään välttämään homeen muodostumista etenkin homeelle helposti altistuvissa kohteissa kuten tiloissa, joissa ilmankierto on heikkoa ja/tai kosteusaste on suuri. Tällaisia tiloja voivat olla esimerkiksi kellaritilat, vintit, saunatilat ja kosteiden paikkojen lähelle rakennetut rakennukset, kuten rannan läheisyydessä sijaitsevat liiterit tai muut vastaavat.

Homeenestoaine ennaltaehkäisee homeitiöiden syntymistä pinnoilla antamalla sille itiöitä ja bakteereita ehkäisevän vaikutuksen. Homeenestoaineet ovat tarkoitettu nimenomaan homeen ennalta ehkäisyyn, eikä niillä ole välttämättä homepesuun soveltuvia ominaisuuksia. Poikkeuksena tähän on muun muassa NOVITROL 483, joka soveltuu loistavasti niin homeenestoon kuin -pesuunkin.

Homepesuaineet

Homepesuaineet ovat puolestaan suunniteltu nimensä mukaisesti jo ilmenevän homeen pesuun ja poistamiseen. Homepesuaineet eivät sisällä hometta ehkäiseviä aineita, vaan niiden tehtävä on ainoastaan poistaa hometta erilaisilta pinnoilta. Homepesun jälkeen pinnat tietysti kannattaa käsitellä homeenestoaineella mahdollisten homeitiöiden uusiutumisen takia.

Homepesuaineeksi suosittelemme joko AUROn Homepesuainetta, NOVITROL 483 tai TREMAXia kohteesta riippuen. Jos et ole varma mikä näistä soveltuu kohteeseesi parhaiten, voit aina soittaa meille tai tulla myymäläämme kysymään asiasta.

Homepesu-Info-Pajutex


 

Homeenestoaineemme

Pajutex Kunnon Homeenestoaine

Pajutex Kunnon Homeenestoaine on laadukas kotimainen homeenestoaine, joka estää home- ja sinistäjäsienen muodostumisen puupinnoilla. Phelux on tarkoitettu home- ja sinistäjäsienien torjuntaan ja hävittämiseen muun muassa puu-, kivi-, betoni-, kaakeli-, tiili- ja maalatuilta pinnoilta ulkona.

Pajutex Kunnon Homeenestoaine soveltuu hyvin myös levien, jäkälän ja sammaleen poistoon ja torjuntaan esim. katoilla sekä muilla tiili-, betoni ja kivipinnoilla.Tämä homeenestoaine soveltuu hometta ehkäisevän käytön lisäksi erinomaisesti myös homeen poistamiseen samalla tavoin kuin NOVITROL 483.

AURO Boorisuola

Auro-Boorisuola-Info-PajutexAURO Boorisuola on homeenestoaine, joka on tarkoitettu home- ja sienikasvuston tuhoamiseksi ja ehkäisemiseksi homeenpesu-käsittelyn jälkeen tai jo ennen homeen ilmenemista ennaltaehkäisevänä tuotteena. Boorisuola-käsittely pitää olosuhteista riippuen homeitiöt poissa puupinnoilta noin 6-12 kk.

AURO Boorisuola ei muodosta hengittämätöntä kalvoa puunpinnalle ja näin ollen tuote hajoaa puun pinnalta vähitellen pois. Tämän takia on suositeltavaa käsitellä pinnat boorisuola-käsittelyn jälkeen esimerkiksi TERVATEX tai PIHKATEX Kuultomaaleilla, jotta puulle saadaan luotua sen tarvitsema luonnollinen suoja. Tämä tulee suorittaa kuitenkin viimeistään vuoden sisällä käsittelystä, sillä homeenestoaineiden vaikutus ulkotiloissa ei ole pysyvä. Jos olosuhteet ovat erittäin kosteat, tulisi käsittely suorittaa muutaman kuukauden sisällä homeenestokäsittelystä parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

AURO Homeenestoaine

Auro-Homeenesto-Info-PajutexAURO Homeenestoaine estää tehokkaasti homeen kasvamisen muunmuassa tiili-, puu- ja muovipinnoilla asuintiloissa, kellareissa, kylpyhuoneissa sekä veneissä ja asunto-vaunuissa. AURO Homeenestoaine on klooriton homeenestoaine, joka ei valkaise, eikä kuluta käsiteltävää pintaa. Kuivuttuaan AURO Homeenestoaine on päällemaalattavissa esimerkiksi AURO 321 Seinämaalilla tai AURO 328 Huoneilmaa puhdistavalla seinämaalilla. AURO Homeenestoaine on siitä oiva tuote, että sen voi päällemaalata kuitenkin lähes millä vain seinämaalilla.

NOVITROL 483

Novitrol-483-Info-PajutexNOVITROL 483 on valmis desinfiointiliuos homeita, hiivoja ja bakteereita vastaan puu- ja kiviainespinnoilla. NOVITROL 483:a käytetään pintojen harjauskäsittelyssä valmiin pesuaine-liuoksen tapaan. NOVITROL 483 on hyvin monipuolinen tuote, joka soveltuu monille eri pinnoille ja sillä voi sekä pestä että ennaltaehkäistä hometta. Tuote ehkäisee homeitiöiden syntymistä noin 12 kuukautta käsittelyn jälkeen. Pidempiaikaisen vaikutuksen aikaansaamiseksi suosittelemme maalaamaan NOVITROLilla käsitellyt pinnat esimerkiksi TERVATEX tai PIHKATEX Kuultomaaleilla, joilla saadaan aikaiseksi puun tarvitsema luonnollinen suoja. NOVITROL on kotimainen tehokas tuote, joka sisältää pääasiassa luonnonmukaisia raaka-aineita.

Sulfaatit

Sulfaatit ovat kidemäisesta metallisuolasta valmistettuja aineita, joilla on hometta ehkäisevä vaikutus. Sulfaatti sisältää ainetta, joka tappaa homeitiöitä ja bakteereita, jolloin hometta ei pääse syntymään. Sulfaatteja käytetään yleisesti ottaen keittomaalien homeenestoaineena, jolloin sulfaatti tulee sekoittaa keittomaaliin jo sen keittovaiheessa halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Sulfaateilla on myös monia muita käyttötarkoituksia, joilla pyritään tuhoamaan bakteereita ja itiöitä ei halutuissa paikoissa. Sulfaatteja on käytetty esimerkiksi muun muassa hevosen kavioiden desinfioinnissa.

Sulfaatit-info-Pajutex


Homepesuaineemme

AURO Homeenpesuaine

Auro-Homeenpesuaine-Info-PajutexAURO Homeenpesuaine on tuote, jota käytetään homeiden ja sieni-itiöiden poistamiseen. Tämä homeenpesuaine ei sisällä klooria ja on hyvin siedettävä. AURO Homeenpesuaine soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön sekä kosteisiin tiloihin. Homeenestoaine on päällemaalattavissa kaikilla AUROn seinäpintamaaleilla. AURO Homeenpesuaine on helppo käyttää, sillä voit suihkuttaa sen suoraa kohteeseen suoraa suihkepullosta. AURO Homeenpesuaine soveltuu niin sisä- kuin ulkotiloissakin käytettäväksi ja yleisimpiä käyttökohteita ovat muun muassa tiili-, puu- ja muovipinnat.

Pintojen pesun jälkeen suositellaan levitettävän AURO Homeenestoainetta tai NOVITROL 483a. Homeenestokäsittelyn jälkeen pinta kannattaa vielä maalata pinnasta riippuen esimerkiksi TERVETEX tai PIHKATEX Kuultomaalilla, AUROn Huoneilmaa puhdistavalla seinämaalilla tai AUROn Kuultomaalilla homeitiöitä estävän vaikutuksen pidentämiseksi.

NOVITROL 483

NOVITROL 483 on hyvin monipuolinen tuote, joka soveltuu monille eri pinnoille. Sillä voi sekä pestä että ennaltaehkäistä hometta.

Katso tarkempi kuvaus ylhäällä tai tuotesivulla!

Pajutex Kunnon Homeenestoaine

Pajutex Kunnon Homeenestoaine on hyvin monipuolinen tuote, joka soveltuu monille eri pinnoille. Sillä voi sekä pestä että ennaltaehkäistä hometta.

Katso tarkempi kuvaus ylhäällä tai tuotesivulla!

TREMAX Puunvalkaisuaine

TREMAX Puunvalkaisuaine on pääasiassa tarkoitettu harmaantuneen, kellastuneen, tummuneen tai jopa uuden käsittelemättömän puun valkaisuun. Se soveltuu loistavasti kuitenkin myös homepesuun ja homeen poistoon sisätiloissa sekä ulkona.

Jos TREMAXia käytetään homepesuun ota huomioon, että vaikka hometta esiintyisi vain pienellä alueella, on koko seinä tai lattia käsiteltävä tuotteella puun tai muun pinnan värierojen tasaamiseksi.

Tämän jälkeen olisi suositeltavaa käsitellä pinnat AUROn Boorisuolalla tai NOVITROL 483:lla, jotka toimivat itiömyrkkyinä ja homeenestoaineina. Boorisuolan kuivuttua suositellaan pinnoille TERVATEX tai PIHKATEX käsittelyä, tai olosuhteista riippuen uusintakäsittelyä Boorisuolalla, jotta pinnat säilyvät kauniina ja puhtaina. Kysy tapauskohtaisia vinkkejä asiantuntijalta!

TREMAXilla (puoliksi) valkaistua harmaantunutta puuta:

Tietoa-homeenpesu-Info-Pajutex


Homevaurioiden syntymiseen vaikuttavat syyt

Homevaurio ja ennaltaehkäisy

Vaurioiden ennalta ehkäisemisessä tai jo aiheutuneen vaurion poistamisessa ja uuden vaurion ehkäisemisessä on otettava seuraavat perustekijät huomioon:

Homevauriossa vaikuttavat tekijät:

– käytetyt materiaalit
– käytetyt rakenteet
– kosteus
– lämpötila

Materiaalit/rakenteet

Käytettävien materiaalien tulee olla ”rakenteeltaan” sellaisia, etteivät ne pyri elättämään homesieniä. Toisin sanoen ne eivät saisi sisältää homeille sopivaa kosteutta itsessään pitävää ravinnemassaa. Tätä ei aina läheskään kyetä välttämään, joten ratkaisuun pyrittäessä on etsittävä rakenne, joka ehkäisee tehokkaasti kosteuden pääsemisen ja kerääntymisen homealttiiseen kohtaan. Tämän kaltaiseen ratkaisuun tulisi aina pyrkiä sekä uudisrakentamisessa että jo sattuneen vaurion korjaamisessa ja homeen leviämisen ehkäisyssä. Vaikka näin meneteltäisiin on hyvä vielä varautua hometorjuntaan käytettävien pintakäsittely- ja suoja-aineiden osalta.

Huom. Sisäpinnat eivät aina vaadi homeenestokäsittelyä, jos pidetään huoli, että olosuhteet homeenkasvulle ja -itiöille tehdään mahdottomaksi. Tällaisia olosuhteita ovat hyvin hengittävät ja kosteudelta suojatut tilat.

Pintakäsittelyt

Uusissa rakenteissa ja materiaaleissa käytetään homeenestoainetta, esimerkiksi boorisuolaliuosta, ennen muun pintakäsittelyn suorittamista. Boorisuolakäsittely tulisi suorittaa 1-2 kertaan siten, että käsittelyjen välillä aineen annetaan imeytyä rakenteeseen ennen toista käsittelyä, jotta aineen tehovaikutus pääsisi mahdollisimman syvälle. Mikäli suinkin on mahdollista tulisi käytettävät puumateriaalit käsitellä jo ennalta ennen paikoilleen asentamista. Jos puurakenne jää muun rakenteen sisään tai sitä ei tulla maalaamaan, suositellaan homeenestokäsittelyä.

Minkä homeenesto- tai pesuaineen sitten valitsen?

Ota Yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai soita meille, niin autamme parhaan tuotteen valinnassa kohteen edellytysten mukaan!

Paytrail banneri Pajutex
Homepesu ja homeenesto

Info

Homepesu ja homeenesto

Homepesu- ja homeenestoaineet verkkokaupasta

Homepesu kannattaa suorittaa jo hyvissä ajoin, heti kun hometta alkaa ilmetä, jotteivät homeitiöt pääse vaikuttamaan materiaaliin liian pahasti. Monessa tapauksessa pitkään homeessa olleisiin materiaaleihin alkaa yleensä syntyä myös lahoa, jolloin koko materiaali on yleensä vaihdettava uuteen. Tarjoamme homepesu- ja esto kategoriassamme paljon erilaisia tuotteita, joilla homepesu ja homeen ennalta ehkäiseminen onnistuvat varmasti. Mikäli et ole varma mikä tuote soveltuu kohteeseesi parhaiten, voit aina ottaa yhteyttä ilmaiseen asiantuntijapalveluumme ja kerromme sinulle, mikä tuote kohteeseen parhaiten soveltuu.

Mitä eroa näillä kahdella on?

Homeenestoaineet

Homeenestoaineet ovat ennaltaehkäiseviä aineita, joilla pyritään välttämään homeen muodostumista etenkin homeelle helposti altistuvissa kohteissa kuten tiloissa, joissa ilmankierto on heikkoa ja/tai kosteusaste on suuri. Tällaisia tiloja voivat olla esimerkiksi kellaritilat, vintit, saunatilat ja kosteiden paikkojen lähelle rakennetut rakennukset, kuten rannan läheisyydessä sijaitsevat liiterit tai muut vastaavat.

Homeenestoaine ennaltaehkäisee homeitiöiden syntymistä pinnoilla antamalla sille itiöitä ja bakteereita ehkäisevän vaikutuksen. Homeenestoaineet ovat tarkoitettu nimenomaan homeen ennalta ehkäisyyn, eikä niillä ole välttämättä homepesuun soveltuvia ominaisuuksia. Poikkeuksena tähän on muun muassa NOVITROL 483, joka soveltuu loistavasti niin homeenestoon kuin -pesuunkin.

Homepesuaineet

Homepesuaineet ovat puolestaan suunniteltu nimensä mukaisesti jo ilmenevän homeen pesuun ja poistamiseen. Homepesuaineet eivät sisällä hometta ehkäiseviä aineita, vaan niiden tehtävä on ainoastaan poistaa hometta erilaisilta pinnoilta. Homepesun jälkeen pinnat tietysti kannattaa käsitellä homeenestoaineella mahdollisten homeitiöiden uusiutumisen takia.

Homepesuaineeksi suosittelemme joko AUROn Homepesuainetta, NOVITROL 483 tai TREMAXia kohteesta riippuen. Jos et ole varma mikä näistä soveltuu kohteeseesi parhaiten, voit aina soittaa meille tai tulla myymäläämme kysymään asiasta.

Homepesu-Info-Pajutex


 

Homeenestoaineemme

Pajutex Kunnon Homeenestoaine

Pajutex Kunnon Homeenestoaine on laadukas kotimainen homeenestoaine, joka estää home- ja sinistäjäsienen muodostumisen puupinnoilla. Phelux on tarkoitettu home- ja sinistäjäsienien torjuntaan ja hävittämiseen muun muassa puu-, kivi-, betoni-, kaakeli-, tiili- ja maalatuilta pinnoilta ulkona.

Pajutex Kunnon Homeenestoaine soveltuu hyvin myös levien, jäkälän ja sammaleen poistoon ja torjuntaan esim. katoilla sekä muilla tiili-, betoni ja kivipinnoilla.Tämä homeenestoaine soveltuu hometta ehkäisevän käytön lisäksi erinomaisesti myös homeen poistamiseen samalla tavoin kuin NOVITROL 483.

AURO Boorisuola

Auro-Boorisuola-Info-PajutexAURO Boorisuola on homeenestoaine, joka on tarkoitettu home- ja sienikasvuston tuhoamiseksi ja ehkäisemiseksi homeenpesu-käsittelyn jälkeen tai jo ennen homeen ilmenemista ennaltaehkäisevänä tuotteena. Boorisuola-käsittely pitää olosuhteista riippuen homeitiöt poissa puupinnoilta noin 6-12 kk.

AURO Boorisuola ei muodosta hengittämätöntä kalvoa puunpinnalle ja näin ollen tuote hajoaa puun pinnalta vähitellen pois. Tämän takia on suositeltavaa käsitellä pinnat boorisuola-käsittelyn jälkeen esimerkiksi TERVATEX tai PIHKATEX Kuultomaaleilla, jotta puulle saadaan luotua sen tarvitsema luonnollinen suoja. Tämä tulee suorittaa kuitenkin viimeistään vuoden sisällä käsittelystä, sillä homeenestoaineiden vaikutus ulkotiloissa ei ole pysyvä. Jos olosuhteet ovat erittäin kosteat, tulisi käsittely suorittaa muutaman kuukauden sisällä homeenestokäsittelystä parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

AURO Homeenestoaine

Auro-Homeenesto-Info-PajutexAURO Homeenestoaine estää tehokkaasti homeen kasvamisen muunmuassa tiili-, puu- ja muovipinnoilla asuintiloissa, kellareissa, kylpyhuoneissa sekä veneissä ja asunto-vaunuissa. AURO Homeenestoaine on klooriton homeenestoaine, joka ei valkaise, eikä kuluta käsiteltävää pintaa. Kuivuttuaan AURO Homeenestoaine on päällemaalattavissa esimerkiksi AURO 321 Seinämaalilla tai AURO 328 Huoneilmaa puhdistavalla seinämaalilla. AURO Homeenestoaine on siitä oiva tuote, että sen voi päällemaalata kuitenkin lähes millä vain seinämaalilla.

NOVITROL 483

Novitrol-483-Info-PajutexNOVITROL 483 on valmis desinfiointiliuos homeita, hiivoja ja bakteereita vastaan puu- ja kiviainespinnoilla. NOVITROL 483:a käytetään pintojen harjauskäsittelyssä valmiin pesuaine-liuoksen tapaan. NOVITROL 483 on hyvin monipuolinen tuote, joka soveltuu monille eri pinnoille ja sillä voi sekä pestä että ennaltaehkäistä hometta. Tuote ehkäisee homeitiöiden syntymistä noin 12 kuukautta käsittelyn jälkeen. Pidempiaikaisen vaikutuksen aikaansaamiseksi suosittelemme maalaamaan NOVITROLilla käsitellyt pinnat esimerkiksi TERVATEX tai PIHKATEX Kuultomaaleilla, joilla saadaan aikaiseksi puun tarvitsema luonnollinen suoja. NOVITROL on kotimainen tehokas tuote, joka sisältää pääasiassa luonnonmukaisia raaka-aineita.

Sulfaatit

Sulfaatit ovat kidemäisesta metallisuolasta valmistettuja aineita, joilla on hometta ehkäisevä vaikutus. Sulfaatti sisältää ainetta, joka tappaa homeitiöitä ja bakteereita, jolloin hometta ei pääse syntymään. Sulfaatteja käytetään yleisesti ottaen keittomaalien homeenestoaineena, jolloin sulfaatti tulee sekoittaa keittomaaliin jo sen keittovaiheessa halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Sulfaateilla on myös monia muita käyttötarkoituksia, joilla pyritään tuhoamaan bakteereita ja itiöitä ei halutuissa paikoissa. Sulfaatteja on käytetty esimerkiksi muun muassa hevosen kavioiden desinfioinnissa.

Sulfaatit-info-Pajutex


Homepesuaineemme

AURO Homeenpesuaine

Auro-Homeenpesuaine-Info-PajutexAURO Homeenpesuaine on tuote, jota käytetään homeiden ja sieni-itiöiden poistamiseen. Tämä homeenpesuaine ei sisällä klooria ja on hyvin siedettävä. AURO Homeenpesuaine soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön sekä kosteisiin tiloihin. Homeenestoaine on päällemaalattavissa kaikilla AUROn seinäpintamaaleilla. AURO Homeenpesuaine on helppo käyttää, sillä voit suihkuttaa sen suoraa kohteeseen suoraa suihkepullosta. AURO Homeenpesuaine soveltuu niin sisä- kuin ulkotiloissakin käytettäväksi ja yleisimpiä käyttökohteita ovat muun muassa tiili-, puu- ja muovipinnat.

Pintojen pesun jälkeen suositellaan levitettävän AURO Homeenestoainetta tai NOVITROL 483a. Homeenestokäsittelyn jälkeen pinta kannattaa vielä maalata pinnasta riippuen esimerkiksi TERVETEX tai PIHKATEX Kuultomaalilla, AUROn Huoneilmaa puhdistavalla seinämaalilla tai AUROn Kuultomaalilla homeitiöitä estävän vaikutuksen pidentämiseksi.

NOVITROL 483

NOVITROL 483 on hyvin monipuolinen tuote, joka soveltuu monille eri pinnoille. Sillä voi sekä pestä että ennaltaehkäistä hometta.

Katso tarkempi kuvaus ylhäällä tai tuotesivulla!

Pajutex Kunnon Homeenestoaine

Pajutex Kunnon Homeenestoaine on hyvin monipuolinen tuote, joka soveltuu monille eri pinnoille. Sillä voi sekä pestä että ennaltaehkäistä hometta.

Katso tarkempi kuvaus ylhäällä tai tuotesivulla!

TREMAX Puunvalkaisuaine

TREMAX Puunvalkaisuaine on pääasiassa tarkoitettu harmaantuneen, kellastuneen, tummuneen tai jopa uuden käsittelemättömän puun valkaisuun. Se soveltuu loistavasti kuitenkin myös homepesuun ja homeen poistoon sisätiloissa sekä ulkona.

Jos TREMAXia käytetään homepesuun ota huomioon, että vaikka hometta esiintyisi vain pienellä alueella, on koko seinä tai lattia käsiteltävä tuotteella puun tai muun pinnan värierojen tasaamiseksi.

Tämän jälkeen olisi suositeltavaa käsitellä pinnat AUROn Boorisuolalla tai NOVITROL 483:lla, jotka toimivat itiömyrkkyinä ja homeenestoaineina. Boorisuolan kuivuttua suositellaan pinnoille TERVATEX tai PIHKATEX käsittelyä, tai olosuhteista riippuen uusintakäsittelyä Boorisuolalla, jotta pinnat säilyvät kauniina ja puhtaina. Kysy tapauskohtaisia vinkkejä asiantuntijalta!

TREMAXilla (puoliksi) valkaistua harmaantunutta puuta:

Tietoa-homeenpesu-Info-Pajutex


Homevaurioiden syntymiseen vaikuttavat syyt

Homevaurio ja ennaltaehkäisy

Vaurioiden ennalta ehkäisemisessä tai jo aiheutuneen vaurion poistamisessa ja uuden vaurion ehkäisemisessä on otettava seuraavat perustekijät huomioon:

Homevauriossa vaikuttavat tekijät:

– käytetyt materiaalit
– käytetyt rakenteet
– kosteus
– lämpötila

Materiaalit/rakenteet

Käytettävien materiaalien tulee olla ”rakenteeltaan” sellaisia, etteivät ne pyri elättämään homesieniä. Toisin sanoen ne eivät saisi sisältää homeille sopivaa kosteutta itsessään pitävää ravinnemassaa. Tätä ei aina läheskään kyetä välttämään, joten ratkaisuun pyrittäessä on etsittävä rakenne, joka ehkäisee tehokkaasti kosteuden pääsemisen ja kerääntymisen homealttiiseen kohtaan. Tämän kaltaiseen ratkaisuun tulisi aina pyrkiä sekä uudisrakentamisessa että jo sattuneen vaurion korjaamisessa ja homeen leviämisen ehkäisyssä. Vaikka näin meneteltäisiin on hyvä vielä varautua hometorjuntaan käytettävien pintakäsittely- ja suoja-aineiden osalta.

Huom. Sisäpinnat eivät aina vaadi homeenestokäsittelyä, jos pidetään huoli, että olosuhteet homeenkasvulle ja -itiöille tehdään mahdottomaksi. Tällaisia olosuhteita ovat hyvin hengittävät ja kosteudelta suojatut tilat.

Pintakäsittelyt

Uusissa rakenteissa ja materiaaleissa käytetään homeenestoainetta, esimerkiksi boorisuolaliuosta, ennen muun pintakäsittelyn suorittamista. Boorisuolakäsittely tulisi suorittaa 1-2 kertaan siten, että käsittelyjen välillä aineen annetaan imeytyä rakenteeseen ennen toista käsittelyä, jotta aineen tehovaikutus pääsisi mahdollisimman syvälle. Mikäli suinkin on mahdollista tulisi käytettävät puumateriaalit käsitellä jo ennalta ennen paikoilleen asentamista. Jos puurakenne jää muun rakenteen sisään tai sitä ei tulla maalaamaan, suositellaan homeenestokäsittelyä.

Minkä homeenesto- tai pesuaineen sitten valitsen?

Ota Yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai soita meille, niin autamme parhaan tuotteen valinnassa kohteen edellytysten mukaan!

Paytrail banneri Pajutex

Yhteystiedot

Suomen Luonnonmaalit Oy

Y-tunnus: 2760117-2


09-851 2101

info@suomenluonnonmaalit.fi

Upokaskuja 6-8, 01450 Vantaa

Ma: 9–18 Ti–Pe: 9–17 La: 10–14 Su: suljettu

Katso poikkeukselliset aukioloajat Facebookista esim. ennen juhlapyhiä!

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirje

Suomen Luonnonmaalien uutiskirjeen tilaamalla saat seuraavan ostoksesi kokonaissummasta 10 € alennuksen (tilauksen minimisumma 100 €).


HUOM! Saat alennuskoodin uutiskirjeen tilauksen jälkeen ilmoittamaasi sähköpostiin. Kirjoita saamasi koodi kassalla Kupongin koodi -kenttään.

Ostoskori on tyhjä.

Jatka ostoksia