Lisää koriisi myös nämä:

Ostoskorin sisältö:

Venelakkojen uusi kauppapaikka: www.venelakat.fi

Tule tutustumaan venelakat.fi verkkokaupan Vene 17 Båt -messuilla

Nyt on juuri oikea aika kerätä tietoa veneen pintakäsittelyyn soveltuvista tuotteista.
Koska muutaman kuukauden kuluttua on jo kiire päästä rantaan sutimaan venettä vesillelaskukuntoon, kannattaa sinun tulla tutustumaan tuotteisiimme vene -messuille Helsingin messukeskukseen 10-19.02.2017 osastollemme 5n39.

Olemme keränneet palveluumme arvostetuimmat lakkamerkit Maailmalta.
Hollantilainen Epifanes, ranskalainen Le Tonkinois ja italialainen Rylard.
Puuveneharrastajalle näitä tuskin tarvitsee enää esitellä, mutta juuri harrastuksen pariin siirtyneille tiedoksi: Nämä ovat juuri niitä lakkoja joista isot pojat venerannassa puhuvat.

Lakkoja yhdistää luonnonöljyt joista ne ovat valmistettu. Aivan oikein, nyt puhumme aidoista oikeista perinteisistä öljylakoista jotka ovat valmistettu pellavaöljyistä ja kiinanpuuöljystä. Ei muovia. Ei uretaaneja. Ei akrylaattia. Kaikki venelakat valmistettiin ennen pellavaöljystä ja kiinanpuuöljystä. Nämä uskomattoman hienot lakat edustavat tätä vanhaa koulukuntaa edelleen ja niiden perinteet ulottuvat aina 1800 luvulle saakka.

Luonnonöljyt varmistavat lakan soveltumisen öljykyllästetyn puun pintaan. Juuri tämä seikka tekee näistä lakoista erittäin kiinnostavia perinteisten veneiden omistajille. Nämä veneet tulee kyllästää öljyillä.

 

Neuvot ja oheistuotteet

Koska veneen lakkaaminen ei ole aivan yksinkertainen asia, saat venelakkojen lisäksi sivuiltamme myös erinomaiset ohjeet lakkauksen suorittamiseen. Neuvoa voit kysyä myös sähköpostitse info@suomenluonnonmaalit.fi tai soitamalla meille 09-851 2101. Meille saa tulla myös käymään tehtaanmyymäläämme Suomen luonnonmaalit Oy Upokaskuja 6 Tuusula.

Meillä on erinomaiset oheistuotteet onnistuneen lakkauksen suorittamiseen. Lakka on pelkkä viimeinen silaus, vaikkakin erittäin merkittävä ja näkyvä sellainen, siksi meiltä löytyy puun kyllästykseen sopivat aineet (männylle, mahongille ja tiikille), rasvanpoistoaineet (mänty/mahonki ja tiikki). Kun ostat kaikki (kyllästys, rasvanpisto, lakka, ohenteet ja työvälineet) samasta paikasta, on todennäköisempää että onnistut kerralla.

 

Veneen kyllästys ei ole koskaan ollut helpompaa

Pelkkä lakkaaminen ei riitä. Vene tarvitsee myös kyllästää, jotta se kestää suurta kosteusrasitusta lahoamatta. Veneen kyllästäminen tuntuu syystäkin hankalalta puuhalta. Siihen liittyy valtavasti uskomuksia, mutu tietoa lisäksi jokaisella harrastajalla tuntuu olevan se ”ainoa oikea resepti” tähän puuhaan.

Meillä on 25 vuoden kokemus puun käsittelystä. Laitoimme tietotaitomme kolmeen purkkiin. Näin teimme veneen kyllästämisen helpommaksi. Sinun tarvitsee vain valita oikea kyllästysaine kolmesta vaihtoehdostamme. Koska veneenrakennuksessa käytetyt puulaadut eroavat ominaisuuksiltaan toisistaan, myös kyllästysaineen tulee olla erilaista eri puulaaduille. Koska puulaaduilla on suuria eroja, ja ne käyttäytyvät kyllästettäessä hivenen eri tavalla nämä luonnonöljypohjaiset kyllästeet on valmistettu valmiiksi kuhunkin puulaatuun sopiviksi seoksiksi. Kyllästysaineet eroavat toisistaan raaka-aineiden keskinäisten seossuhteiden osalta.

Yhteistä kaikille kolmelle venekyllästeelle on se että ne on valmistettu 98% luonnon raaka-aineista ja niiden sisältämät öljyt ovat 100% luonnonöljyjä. Tuote sisältää juuri sopivan annoksen tehokkaita biosidejä, jotta se estää home, ja lahottajasieniä tekemästä tuhojaan. Lisäksi tuotteessa on pieni määrä kuivikkeita, koska pelkkää pellavaöljyä käytettäessä pitäisi odottaa useita viikkoja ennen lakkausta. Venekylläste kuivuu nopeammin, ja vene on lakattavissa jo viikon kuluttua kyllästämisestä. Kuiviketta on juuri sopiva annos, jotta se ei vaikeuta itse kyllästysoperaatiota, vaan öljy ehtii imeytyä ja täyttää puun ennen kuivumistaan.

Ennen lakkausta suorita rasvanpoisto ja noudata lakkavalmistajan ohjeita kyllästeen päälle lakkaamisesta.

Jos et pääse käymään Venemessuilla on tuotteet hyvin esillä verkkokaupassamme ja ne saa tilattua halutessasi lähimpään matkahuoltoon noudettavaksi tai jopa kotiin toimitettuna. Meillä on erittäin nopeat (1-3pv) toimitukset koko maahan.

Lue seuraavaksi: