Ale!

UULA Keittomaali 10L

Alk. 47.95  Alk. 39.95 

Uula Keittomaali on perinteisesti keittämällä valmistettu puna- tai keltamultamaali ulkokäyttöön. 8 eri väriä. Helpposivelteinen ja kertamaalauksella peittävä.

TARJOUS VOIMASSA VERKKOKAUPASSA!

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Tyyppi

Uula Keittomaali on maaväripigmenteistä ja vehnäjauhoista perinteisesti keittämällä valmistettu aito vanhan ajan punamultamaali. Uula Keittomaali on ympäristöystävällinen, helpposivelteinen ja kerralla peittävä ulkomaali, joka on hengittävä ja turvallinen luonnontuote. Sisältää keitettyä pellavaöljyä eli Vernissaa.

Käyttökohteet

Soveltuu erinomaisesti uusiin maalaamattomiin tai vanhoihin aikaisemmin keittomaalilla maalattuihin sahalautapintoihin. Keittomaali sopii myös höylähirsi- ja höylälautapintoihin (katso käsittelyohje). Keittomaali ei sovellu pinnoille, jotka ovat aikaisemmin käsitelty kyllästysaineilla tai öljy-, alkydi- tms. maaleilla.

Tyyppi

Uula Keittomaali on maaväripigmenteistä ja vehnäjauhoista perinteisesti keittämällä valmistettu aito vanhan ajan punamultamaali. Uula Keittomaali on ympäristöystävällinen, helpposivelteinen ja kerralla peittävä ulkomaali, joka on hengittävä ja turvallinen luonnontuote. Sisältää keitettyä pellavaöljyä eli Vernissaa.

Käyttökohteet

Soveltuu erinomaisesti uusiin maalaamattomiin tai vanhoihin aikaisemmin keittomaalilla maalattuihin sahalautapintoihin. Keittomaali sopii myös höylähirsi- ja höylälautapintoihin (katso käsittelyohje). Keittomaali ei sovellu pinnoille, jotka ovat aikaisemmin käsitelty kyllästysaineilla tai öljy-, alkydi- tms. maaleilla.

Tekniset tiedot

Kiitoaste matta.
Tiheys n. 1,2 kg/l.
Ei sisällä VOC.
Palamaton.
MaalausRYL 2012 maalaustarvikeryhmä 465

Levitystapa & maalausolosuhteet

Sivellin, maalausharja tai korkeapainemaaliruisku
Paras maalaussää on pilvipoutainen. Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva. Ilman suhteellinen kosteus alle 95 % ja lämpötila plussan puolella.
Ei saa maalata vesisateessa tai suorassa auringonpaisteessa.

Kuivumisaika

Kosketuskuiva n. 1–2 h kuluttua
(+20°C ja suhteellinen ilmankosteus <80 %).

Riittoisuus

3–5 m2/l.

Ohenne

Keittomaalia ei normaalisti tarvitse ohentaa.
Tarvitaessa maalia voi ohentaa Uula Homesuojalla 5-10 %.

Työvälineiden puhdistus

Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy

Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa (yli +2°C). EI SAA JÄÄTYÄ!
Säilyy muutaman vuoden avaamattomassa purkissa ja 3-4 kk avatussa purkissa. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen.
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Maalausohjeet

Esikäsittely

• Harjaa pois irtoava pöly.
• Poista irtonainen vanha väri aikaisemmin keittomaalilla maalatuilta pinnoilta.
• Jos vaihdat värisävyä, poista vanha väri huolellisesti esim. vesipainepesulla ja anna kuivua hy- vin ennen maalausta.
• Pese homehtunut pinta Uula Homepesulla ohjeiden mukaan ja anna kuivua kunnolla.
• Käsittele puhdistettu pinta Uula Homesuojalla.

Maalaus

• Maalaa yhteen kertaan runsaalla maalilla. Mikäli maalaat kaksi paksua ohentamatonta maaliker- rosta, saattaa maalipinta kuoriutua.
• Jos maalaat irtolautoina, pohjamaalaa 1:1 Uula Homesuojalla ohennetulla maalilla ja pintamaalaa aikaisintaan vuorokauden kuluttua ohentamattomalla maalilla.

Ruiskumaalaus

• Esikäsittelyt maalattavan alustan mukaan.
• Ohenna Keittomaalia noin 30 % Uula Homesuojalla. Huomioi, että keittomaalin sisältämät maa- väripigmentit saattavat kuluttaa korkeapaineruiskua tavallista enemmän. Ruiskun suutinkoko vähintään 0,4 mm.
• Maalaus kertaalleen.
• Suosittelemme pinnan tasoittamista maalausharjalla.

Uusi höylähirsi- ja höylälautapinta:
• vaihtoehto 1. Uudet höylähirsi- ja höylälautapinnat voi maalata heti uutena 1:1 Uula Home- suojalla ohennetulla keittomaalilla kertaalleen. Päällemaalaus aikaisintaan vuoden kuluttua.
• vaihtoehto 2. Uudet höylähirsi- ja höylälautapinnat karhennetaan hiomalla hiekkapaperilla pintakarheaksi. Karhennettu pinta käsitellään Uula Homesuojalla ohjeen mukaan. Maalaus yh- teen kertaan runsaalla maalilla.
• vaihtoehto 3. Uudet höylähirsi- ja höylälautapinnat käsiteellään Uula Homesuojalla. Pinnan annettaan haristua 1-2 vuotta, jonka jälkeen se maalataan yhteen kertaan runsaalla maalilla. Huomioi tarvittaessa pinnan puhdistus ja suojakäsittely Uula Homesuojalla ennen maalausta.

Huomioitavat asiat ja maalausvinkit

• Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja maalauksen aikana.
• Varaa ja sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan ja maalaa seinä ker- rallaan valmiiksi mahdollisten sävyerojen välttämiseksi.
• Älä maalaa vesisateessa, suorassa auringonpaisteessa tai auringon kuumentamaa pintaa.
• Hellekesänä maalattava alusta saattaa olla liiankin kuiva, jolloin voit kostuttaa seinän edellisenä iltana vedellä.
• Varmista, että maalattava pinta on puhdas ja kuiva.
• Älä käytä sileäkantaisia nauloja, esim. sähkösinkittyjä, lautojen kiinnitykseen, koska maali ei pysy niissä.
• Mikäli yksi maalauskerta ei ole ollut jostain syystä riittävän peittävä, maalaa toiseen kertaan noin 30% ohennetulla keittomaalilla. Mikäli maalaat kaksi paksua ohentamatonta maalikerrosta, saattaa maalipinta kuoriutua.
• Jos maalipinnalle kertyy nykyisistä ilmastovaikutuksista johtuen epäpuhtauksia, kuten pölyä tai likaa, tulee huomioida ulkopintojen pesu- ja puhdistustarve.
• Mikäli maalatulle pinnalle kuivuttuaan ilmestyy vaaleaa härmää, on kyse keittomaalin valmistuk- sessa käytettävän rautasulfaatin suoloista. Suolat häviävät yleensä itsestään ja ovat esteettinen haitta. Kohdat voi puhdistaa puhtaalla vedellä pehmeää harjaa käyttäen.
• Tarkemmat huolto- ja puhdistusohjeet löytyvät kotisivultamme www.uula.fi.
• Käänny epäselvissä tapauksissa valmistajan tai asiantuntevan jälleenmyyjän
puoleen ennen maalauksen aloittamista.

Värisävyt

Uula Perinnevärikartan Keittomaalisävyt: Italianpunainen, Falunpunainen, Punaokra, Ruskea umbra, Musta ja Keltamulta. Lisäksi kaksi vaaleampaa keltaista sävyä.

 

Monien vuosisatojen ajan ovat suomalaista maalaismaisemaa sävyttäneet maalattujen talojen kauniit sävyt. Keittomaalien pehmeän kauniit ja luonnolliset sävyt syntyvät aidoista maaväripigmenteistä. Valittavanasi on kahdeksan kaunista sävyä.

 • 40 Italianpunainen
 • 42 Falunpunainen
 • 30 Punaokra
 • 50 Ruskea Umbra
 • 95 Musta
 • 20 Keltamulta
 • 20/10 4:1
 • 20/10 2:1 Kartanonkeltainen

 

 

 

UULA KEITTOMAALIN MAALAUSOHJEET – VINKIT JA NEUVOT POHJATÖIHIN JA MAALAAMISEEN

Uula Keittomaali soveltuu uusiin maalaamattomiin tai vanhoihin aikaisemmin keittomaalilla maalattuihin sahalautapintoihin. Keittomaali sopii myös höylähirsi- ja höylälautapintoihin (katso käsittelyohje). Keittomaali ei sovellu pinnoille, jotka ovat aikaisemmin käsitelty kyllästysaineilla tai öljy-, alkydi- tms. maaleilla.

TUOTTEEN VÄRISÄVYT

Keittomaalin värisävyt löytyvät Uula Perinnevärikartasta. Keittomaalin värisävyjä on kahdeksan.Italianpunainen, Falunpunainen, Punaokra, Ruskea umbra, Musta ja Keltamulta. Lisäksi kaksi vaaleampaa keltaista sävyä.

LEVITYSTAPA &  MAALAUSOLOSUHTEET

Keittomaalin levitykseen soveltuvat sivellin, maalausharja tai korkeapainemaaliruisku. Suosittelemme sivellintä tai maalausharjaa. Paras maalaussää on pilvipoutainen. Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 95 % ja lämpötila plussan puolella. Älä maalaa vesisateessa, suorassa auringonpaisteessa tai auringon kuumentamaa pintaa. Hellekesänä maalattava alusta saattaa olla liiankin kuiva, jolloin voit kostuttaa seinän edellisenä iltana vedellä.

UULA KEITTOMAALIN MAALAUSOHJEET

ESIKÄSITTELY:

Harjaa pois irtoava pöly. Pese likainen pinta Maalipesulla homehtunut pinta homepesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua muutaman päivän.

MAALAAMATON SAHAPINTA

Esikäsittely: Ohjeen mukaan tai jos haluat pohjamaalata laudat irrallaan, käytä silloin 1:1 Uula Homesuojalla ohennettua keittomaalia.
Maalaus: Maalaa yhteen kertaan runsaalla maalilla.

UUSI HÖYLÄHIRSI- JA HÖYLÄLAUTAPINTA:

vaihtoehto 1. Uudet höylähirsi- ja höylälautapinnat voi maalata heti uutena 1:1 Uula Homesuojalla ohennetulla keittomaalilla kertaalleen. Päällemaalaus aikaisintaan vuoden kuluttua.

vaihtoehto 2. Uudet höylähirsi- ja höylälautapinnat karhennetaan hiomalla hiekkapaperilla pintakarheaksi. Karhennettu pinta käsitellään Uula Homesuojalla ohjeen mukaan. Maalaus yhteen kertaan runsaalla maalilla.

• vaihtoehto 3. Uudet höylähirsi- ja höylälautapinnat käsiteellään Uula Homesuojalla. Pinnan annettaan haristua 1-2 vuotta, jonka jälkeen se maalataan yhteen kertaan runsaalla maalilla. Huomioi tarvittaessa pinnan puhdistus ja suojakäsittely Uula Homesuojalla ennen maalausta.

HUOLTOMAALAUS

Esikäsittely: Poista irtonainen vanha väri aikaisemmin keittomaalilla maalatuilta pinnoilta. Jos vaihdat värisävyä, poista kaikki vanha keittomaali mahdollisimman hyvin esim. vesipainepesulla ja anna kuivua hyvin ennen maalausta. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla, homehtunut pinta Uula Homepesulla ohjeen mukaan. Käsittele maalattava pinta Uula Homesuojalla, ohjeen mukaan.
Maalaus: Maalaa yhteen kertaan runsaalla maalilla.

RUISKUMAALAUS:

Esikäsittelyt maalattavan alustan mukaan. Ohenna Keittomaalia noin 30 % Uula Homesuojalla. Huomioi, että keittomaalin sisältämät maaväripigmentit saattavat kuluttaa korkeapaineruiskua tavallista enemmän. Emme suosittele mäntäpumpun käyttöä maaväripigmenttien sisältämien karkeiden ainesosien kuluttavan vaikutuksen vuoksi. Ruiskun suutinkoko pitää olla vähintään 0,4 mm. Maalaus kertaalleen. Suosittelemme pinnan tasoittamista maalausharjalla.

MUUT VINKIT
 • Varaa maalia riittävästi. Suosittelemme saman maalierän valitsemista, koska eri vuosina maaväripigmenteistä johtuen keittomaalierissä ja sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan ja maalaa seinä kerrallaan valmiiksi mahdollisten sävyerojen välttämiseksi.
 • Mikäli maalaat irtolautoina, pohjamaalaa ohennetulla maalilla ja pintamaalaa aikaisintaan vuorokauden kuluttua ohentamattomalla maalilla. Mikäli yksi maalauskerta ei ole ollut jostain syystä riittävän peittävä, maalaa toiseen kertaan 1:1 ohennetulla keittomaalilla. Älä maalaa kahta paksua, ohentamatonta maalikerrosta, sillä maalipinta saattaa kuoriutua.
 • Uula Keittomaalin alla ei käytetä pohjamaalia.
 • Älä käytä lautojen kiinnitykseen sileäkantaisia nauloja, (esim. sähkösinkittyjä) koska maali ei pysy niissä.
 • Mikäli maalatulle pinnalle kuivuttuaan ilmestyy vaaleaa härmää, on kyse keittomaalin valmistuksessa käytettävän rautasulfaatin suoloista. Suolat häviävät yleensä itsestään ja ovat esteettinen haitta. Kohdat voi puhdistaa puhtaalla vedellä pehmeää harjaa käyttäen.
 • Keittomaalipinnasta saattaa sateen mukana liueta rautasulfaattipitoista vettä, joka voi värjätä alapuolellaan olevia materiaaleja ruosteen väriseksi.
 • Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.
 • Lisätiedot

Kuivumisaika: Kosketuskuiva n. 1–2 h kuluttua (+20°C ja suhteellinen ilmankosteus <80 %).
Riittoisuus: 3–5 m2/l.
Ohenne: Keittomaalia ei normaalisti tarvitse ohentaa. Tarvittaessa Uula Keittomaalia voi ohentaa Uula Homesuojalla 5-10 %.
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa (yli +2°C). Keittomaali ei kestä pakkasta eli se ei saa jäätyä. Säilyvyys avatussa purkissa 3-4 kuukautta ja avaamattomassa purkissa muutaman vuoden. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Malli 2334
Toimittajan tuotenumero 2334
Muut ominaisuudet – perinteisesti keittämällä valmistettu punamultamaali
– falunpunainen
– kiitoaste matta
– riittoisuus 3-5m2/l
– ohenne vesi
– kuivumisaika kosketuskuiva 1-2 tunnin kuluttua
– ei sisällä voc

Asiakkaiden kysymyksiä

Kukaan ei ole vielä kysynyt tästä tuotteesta mitään, ole ensimmäinen!

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “UULA Keittomaali 10L”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *