UULA iNTO Sisäpohjamaali

Alk. 26.95 

Hengittävä, turvallinen ja lähes hajuton vesiohenteinen pohjamaali sisäkäyttöön.

Tuote on sertifioitu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

iNTO Sisäpohjamaali on nopeasti kuivuva, hengittävä ja hajuton sekä tartuntaa parantava vesiohenteinen öljypohjamaali sisäkäyttöön.

Sisäpohjamaali soveltuu sisätilojen levy-, puu-, pahvi- ja kiviainespinnoille, kuten seiniin, kattoihin, kalusteisiin, oviin ja karmeihin.

Päällemaalattavissa iNTO Sisustusmaaleilla, iNTO Kalustemaalilla, Ovi- ja ikkunamaalilla sekä Himmeällä Sisäöljymaalilla. Ei sovellu lattioiden maalaamiseen.

Voidaan käyttää myös himmeänä pintamaalina. Ei sisällä muovisideaineita eikä haihtuvia orgaanisia yhdisteitä. (ei VOC-päästöjä)

Pohjamaali on sävytettävissä yleisimpien värikarttojen vaaleisiin sävyihin. Huomioithan kuitenkin, että maalin kiiltoasteesta ja maalityypistä sekä sävytyspastoista, sävytyskoneista ja sävytyksistä johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia.

Maali kuuluu parhaaseen rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.

TUOTTEEN SOVELTUVUUS
Pohjamaali sopii maalaamattomille tai aiemmin maalatuille puu-, levy-, pahvi- ja kiviainespinnoille kuivissa sisätiloissa kuten seiniin, kattoihin, paneeleihin, oviin, ikkunapuitteisiin, karmeihin, listoihin ja kalusteisiin. Tuote ei sovellu lattioiden pohjamaalaukseen eikä pohjamaalia ei käytetä kuultavien maalien ja pintakäsittelyaineiden alla. iNTO Pohjamaalin päälle voidaan maalata iNTO Sisustusmaaleilla, iNTO Kalustemaaleilla, Uula Ovi- ja ikkunamaalilla sekä Uula Sisäöljymaalilla. iNTO Pohjamaalia on miellyttävä käyttää, sillä maali on hajutonta ja maalattu pinta kuivuu nopeasti kosketuskuivaksi ja uudelleenmaalattavaksi. Pohjamaali vaikuttaa pintamaalin imeytymiseen, parantaa pintamaalin tartuntaa sekä helpottaa pintamaalin käsittelyä. iNTO Pohjamaalia voidaan käyttää myös sellaisenaan himmeässä pintamaalauksessa.

Tyyppi:
Nopeasti kuivuva, hengittävä ja hajuton vesiohenteinen öljypohjamaali sisäkäyttöön. Ei sisällä muovisideaineita. Sideaineina uusiutuvat luonnonöljyt. Tartuntaa parantava. Hyvä hiontakestävyys.

Käyttökohteet:
Maalaamattomat sekä aiemmin maalatut levy-, puu-, pahvi- ja kiviainespinnat sisätiloissa, esim. seinät ja katot, kalusteet, ovet ja karmit. Ei lattioihin. Päällemaalattavissa mm. iNTO Sisustusmaalilla, iNTO Kalustemaalilla, Ovi- ja ikkunamaalilla ja Himmeällä Sisäöljymaalilla. Voidaan käyttää myös himmeänä pintamaalina.

Tekniset tiedot:

Kiiltoryhmä: himmeä.

Tiheys n. 1,3 kg/l.

Ei sisällä VOC.

Rakennusmateriaalien päästöluokka M1.

Palamaton.

Värisävyt:
Sävytettävissä yleisimpien värikarttojen vaaleisiin sävyihin.

Levitystapa & maalausolosuhteet:
Sivellin, tela tai korkeapaineruisku.
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C.

Kuivumisaika:
Kosketuskuiva noin 1⁄2 h kuluttua. Päällemaalaus- ja hiontakuiva n. 4 h kuluttua. (+20°C ja suhteellinen ilmankosteus <80 %)

Riittoisuus:
Noin 7 m2/litra riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.

Ohenne:
Vesi

Pakkauskoko:
0,9 l, 2,7 l ja 9 l.

Työvälineiden puhdistus:
Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy:
Säilytys kuivassa ja viileässä. EI SAA JÄÄTYÄ!
Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen.
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Suosittelemme maalausta telalla tai siveltimellä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. iNTO Pohjamaali soveltuu myös ruiskumaalaukseen. Ruiskumaalauksessa tuotetta voi ohentaa tarvittaessa vedellä. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 4 tunnin kuluttua. Huokoisien pintojen pohjamaalauksessa voit ohentaa maalia noin 15% vedellä. Huokoisia pintoja ovat mm. kartonkipintaiset kipsilevyt, huokoiset puupuitulevyt, pinkopahvit sekä tasoite- ja betonipinnat.

MAALAUSOHJEET
Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla. iNTO Pohjamaalilla maalatun pinnan tasoittamiseen voi käyttää kaikkia käyttökohteeseen tarkoitettuja kittejä, silotteita ja tasotteita.

Esikäsittely: Puhdista pinta pölystä. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta.

Pohjamaalaus: Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista mahdollinen hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pohjamaalaa uudet puupinnat iNTO Pohjamaalilla.

Valmiiksimaalaus: Maalaa valitsemallasi pintamaalilla tuotteen ohjeen mukaan. Noudata alkuun (1 kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.

Kiiltoaste: Himmeä

iNTO Pohjamaali kuuluu parhaaseen Rakennusmateriaalien päästöluokka M1.

Riittoisuus: Noin 7 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.

Ohenne: Vesi

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

 

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu siihen että:

  1. Raaka-aineet: Tuote on muoviton ja liuotteeton. Vesiohenteisen iNTO Sisäpohjamaali ympäristöystävällisyys perustuu uusiutuviin luonnonöljyihin.

Tämän tuotteen ekohaasteet:

  1. Valmistaja ei kerro kaikkia tuotteen raaka-aineita
  2. Tuote sisältää haitallisia kemikaaleja kuten säilöntäaineen
  3. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

 

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Suomen Luonnonmaalit Oy suosittelee kierrättämään kaiken jätteen.
Valitettavasti tämä tuote on nestemäisenä ongelmajätettä.
Voit antaa mahdolliset maalin rippeet kuivua purkkiin, jonka jälkeen tuote voidaan hävittää sekajätteen joukossa (kierrätyskelvoton jae)
Tyhjä metalliastia voidaan kierrättää metallinkeräyksessä.

Voit palauttaa tyhjän tai vajaan astian Suomen Luonnonmaalit Oy ekomaalikauppaan.
Me huolehdimme asianmukaisesta jätteiden kierrätyksestä.

iNTO Pohjamaali on valmiiksi perusvalkoista maalia, jota voi käyttää sellaisenaan.

Pohjamaali voidaan sävyttää vaaleisiin, peittäviin sävyihin.

Värivaihtoehtoja löytyy Uula Sisävärikartasta ja Uula Perinnevärikartasta sekä yleisimpien värikarttojen vaaleista sävyistä. Valittavanasi on siis sävyvaihtoehtoja sadoittain. Huomioithan kuitenkin, että sävytyspastoista, sävytyskoneista ja sävytyksistä johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia.

https://www.youtube.com/watch?v=0ny5c4xnSZY

Asiakkaiden kysymyksiä

Kukaan ei ole vielä kysynyt tästä tuotteesta mitään, ole ensimmäinen!

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “UULA iNTO Sisäpohjamaali”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...