Tikkurila Unikkoöljy 375ml

32.90 

Tuote on poistunut valikoimistamme – vastaava uusi tuote löytyy tästä.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 70101346 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Unikkoöljy on luonnollinen, kylmäpuristettu, 100 prosenttinen kuivuva kasviöljy puupintojen käsittelyyn. Käytä Unikkoöljyä käsittelemättömiin puupintoihin kuten leikkuulautoihin, puuastioihin ja -ottimiin.

Unikkoöljy eli unikonsiemenöljy on kirkas, hieman kellertävä kasviöljy, joka on 100% luonnollinen. Unikkoöljy valmistetaan kylmäpuristamalla unikon siemenistä. Unikkoöljy on huomattavasti värittömämpää (kirkkaampaa) kuin pellavaöljy. Siksi se sopii vaaleisiin puulaatuihin paremmin kuin moni muu kasviöljy.

Unikkoöljy soveltuu elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuvien puupintojen käsittelyyn kuten leikkuulaudoille ja puukapustoille. Se sopii myös leikkikalujen käsittelyyn. Unikkoöljy suojaa puupintoja kosteudelta ja likaantumiselta ja sillä käsitellyt pinnat on helppo puhdistaa.

MAALAUSTUOTERYHMÄ

739 Muut liuoteohenteiset vahat ja öljyt sisäkäyttöön

TYYPPI

Kylmäpuristettu 100 prosenttinen kuivuva kasviöljy puupintojen käsittelyyn.

SOVELTUVUUS

Unikkoöljy suojaa puupintoja kosteudelta ja likaantumiselta ja öljyllä käsitellyt pinnat on helppo pitää puhtaana.

KÄYTTÖKOHTEET

Käsittelemättömät puupinnat kuten työtasot, leikkuulaudat, puuastiat ja -ottimet. Soveltuu elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuvien puupintojen käsittelyyn (VTT:n tutkimusselostus BEL 975/96). Sopii myös leikkikalujen käsittelyyn.

VÄRISÄVYT

Väritön, syventää käsiteltävän puun väriä.

RIITTOISUUS

10-25 m2/l, riippuen pinnan huokoisuudesta.

TYÖTAPA

Sively tai levitys puhtaalla kankaalla.

KUIVUMISAIKA, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

Öljy imeytyy puuhun. Ylimääräinen öljy pyyhitään pois, minkä jälkeen pinta on käyttövalmis.

KIINTOAINEPITOISUUS
100 %.
TIHEYS
0,9 kg/l, ISO 2811.
VARASTOINTI
Suojattava pakkaselta.
KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Puhdista puupinnat huolellisesti ja anna niiden kuivua. Pintojen puhdistukseen soveltuu esim. astianpesuaine. Erittäin likaiset ja tummuneet pinnat voit siklata tai hioa ennen käsittelyä.
Käsittely
Levitä Nostalgia Unikkoöljy siveltimellä tai puhtaalla kankaalla ja anna imeytyä puuhun. Anna kuivua seuraavaan päivään. Käsittele kevyesti toiseen kertaan, pyyhi ylimääräinen öljy pois puhtaalla kankaalla ja viimeistele tasopinnat hiertämällä ne pehmeällä hiomalevyllä.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä ja saippualla. Hieman kovettuneen öljyn poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Tarvittaessa aikaisintaan n. 1 kk:n kuluttua öljyämisestä:
Puhdista pinta kevyesti nihkeäksi puristetulla siivousvälineellä esim. pesusienellä tai siivousliinalla ja neutraalilla (pH 6-8) astianpesuaineella. Pinta ei saa jäädä märäksi. Öljyä tarpeen vaatiessa uudestaan unikkoöljyllä.
Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.
Käsittele kulunut pinta uudelleen Nostalgia Unikkoöljyllä. Säännöllisesti Unikkoöljyllä hoidettu pinta hylkii vettä, on helppo pitää puhtaana ja kestää rasitusta.

Työohje: Leikkuulaudan öljyäminen

Tee tarvittavat valmistelut ja suojaukset ennen työn aloittamista.

1. Hanki kaikki tarvittavat työvälineet ja tuotteet etukäteen.
2. Suojaa käsittelyalusta pahvilla, paperilla tai muovilla.

 

Puhdista pinnat, käytä tarvittaessa laimeaa astianpesuainetta

1. Anna pinnan kuivua puhdistuksen jälkeen ja hio nousseet puukuidut pois.
2. Erittäin likaiset ja tummuneet pinnat voit siklata ja hioa ennen käsittelyä.

 

Öljyä kertaalleen Unikkoöljyllä käyttäen sivellintä tai nukkaamatonta liinaa.

1. Mikäli öljy imeytyy välittömästi, toista käsittely.
2. Anna öljyn imeytyä n. 15 min ja pyyhi imeytymätön öljy pois nukkaamattomalla liinalla.

 

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.
YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Tyhjät, kuivat myyntipakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Itsesyttymisvaara. Huom! Unikkoöljy voi huokoiseen materiaaliin sekoitettuna aiheuttaa itsesyttymisen. Tällainen jäte on kerättävä erilleen ja säilytettävä esim. vedellä kostutettuna ennen hävitystä tai poltettava.

Väritön. Korostaa puun omaa väriä.

Katso Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijan vinkit leikkuulaudan öljyämiseen. Videossa öljytään leikkuulauta Tikkurilan Unikkoöljyllä.

 

 

Ohjeita

Menekki vaihtelee käsiteltävästä pinnasta ja sen kunnosta riippuen. Imeytymiseen vaikuttavat mm. pinnan karkeus ja puun kuivumisaste sekä huokoisuus. Esimerkiksi pitkään käsittelemättömänä olleeseen hirsipintaan kuluu huomattavasti enemmän puunsuojaa kuin uuden pinnan käsittelyyn.

Menekkiä laskettaessa huomioi, että pyöröhirren menekki on 1.5 kertaa suurempi kuin normaalisti. Huomioi myös nurkkasalvokset pinta-alassa.

Pyöristä ylöspäin
Koska astioiden täyttöaste on yleensä 90 % (sävytysvara), kannattaa litramäärät pyöristää ylöspäin ja varata tuotetta riittävästi, jotta työ ei keskeydy tarpeettomasti ja väristä tulee tasainen.

Huom! Tuotteen kostuttamat rievut ja trasselit jne. voivat syttyä itsestään muutaman tunnin kuluttua. Tällainen jäte on kerättävä erilleen ja säilytettävä esim. vedellä kostutettuna ennen hävitystä.

Huom! Tuotteen kostuttamat rievut ja trasselit jne. voivat syttyä itsestään muutaman tunnin kuluttua. Tällainen jäte on kerättävä erilleen ja säilytettävä esim. vedellä kostutettuna ennen hävitystä.

Asiakkaiden kysymyksiä

  1. A Tikkurila ei enää valmista tätä tuotetta. Korvaava tuote löytyy jo valikoimistamme.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tikkurila Unikkoöljy 375ml”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *