Tierrafino T-paint Savimaali

Alk. 88.95 

Tierrafino T-paint savimaali on valmistettu 100% luonnon raaka-aineista. T-paint savimaali ei sisällä mitään kemiallisia lisäaineita, koska tuote on tehty käyttäen vain savea, hiekkaa ja tärkkelystä. Savimaali hengittää ja tasaa huoneilman kosteutta. T-paint on ruohea struktuuri ja efektimaali, johon voidaan lisätä lisää tehosteita, kuten helmiäistä, olkea tai mustaa kiillettä. T-paint savimaali  sopii erinomaisesti kuiviin sisätiloihin, katto- ja seinäpinnoille sekä takan käsittelyyn.

Poista

Kuvaus

Aito luonnontuote

Tekstuurimaali on tehty 100% luonnon raaka-aineista: savesta, hiekasta ja tärkkelyksestä.
Maali sisältää erityisesti valittuja hiekka-aineksia ja luonnonvärisiä savilaatuja Euroopan eri puolilla olevista kaivoksista. Tekstuurimaalin pinta tuntuu rapatulta, rosoiselta ja sen luonnonpigmentit heijastavat pehmeästi auringonvaloa. Tekstuurimaali ei sisällä mitään kemiallisia lisäaineita.

 

Luonnollinen tekstuurimaali

Tekstuurimaalilla voi helposti tehdä erilaisia tekstuureja seinä- ja kattopinnoille. Tekstuurimaalin pinta on karhea sen sisältämien hiekkojen ansiosta.
Rouheisen, rapatun näköisen pinnan saa helpoiten telaamalla. Tela nostaa tekstuurimaalin hiekat mukanaan harjanteiksi ja muodostaa näin epätasaisen pinnan.
Telattua sileämmän pinnan saa levittämällä tekstuurimaalia pensselillä. Isoilla pinnoilla on helpointa tehdä levitys telalla ja tekstuurimaalin ollessa vielä märkä käydä pinta läpi esim. tapettiharjalla halutun suuntaisin vedoin.

 

 

Tekstuurimaali on tehty 100% luonnon raaka-aineista: savesta, hiekasta ja tärkkelyksestä.

Tierrafino tekstuurimaali sopii seinien ja kattojen pinnoitteeksi kuiviin sisätiloihin niin kotiin kuin työpaikalle. Savituotteena tekstuurimaali on turvallinen ja tyylikäs vaihtoehto myös takkapinnoitukseen. Tekstuurimaalia voidaan käyttää lasikuitutapettien päälle, jolloin se häivyttää tapetin kuviointia. Myös vanhoja tiilipintoja voidaan helposti pinnoittaa yksivärisiksi tekstuurimaalilla. Tekstuurimaalin tunnelmallinen ja rustiikkinen pinta sopii hyvin mm. takkahuoneisiin ja viinikellareihin. Tierrafino T-paint tekstuurimaalia on saatavilla 1 kg, 6 kg ja 12,5 kg pakkauksissa.

Tehosteista musta kiille ja helmiäinen on saatavilla 0,5 kg, 1 kg ja 5 kg pakkauksissa ja olki 0,5 l, 1 l ja 5 l pakkauksissa.

 

Tehosteiden käyttö

Tekstuurimaalin 6 kg astiaan normaali käyttömäärä tehostetta on 0,5 kg tai 0,5 l. Tekstuurimaalin 12,5 kg astiaan normaali käyttömäärä tehostetta on 1 kg tai 0,5-1 l. Jos halutaan tehdä hyvin näyttäviä pintoja, tehosteita voidaan käyttää enemmän.

 

Menekki

Sileälle levypohjalle menekki on noin 1kg neliölle.
Menekkiä laskettaessa tulee huomioida, että alusta sekä haluttu tekstuuri vaikuttavat menekkiin. Karhealle alustalle menekki voi olla kaksinkertainen. Haluttu tekstuuri tulee ottaa huomioon menekkiä laskettaessa. Hillitylle tekstuurille menee vähemmän, kun taas karhealle menee enemmän. Mikäli halutaan varmistautua menekistä, tulee tehdä testimaalaus kyseiselle alustalle.
Tekstuurimaalia on hyvä varata hieman yli lasketun menekin, jotta kuivajauhetta jää varastoon mahdollisia korjausmaalauksia varten.

page10image5978752
POHJUSTUS: Pohjusta alusta aina AURO 505 Tartuntapohjusteella. Se on mineraalinen tartunta- ja pohjustusaine tekstuurimaalille. Maalattavan pinnan tulee olla puhdas, kuiva, pölytön ja rasvaton. Vanha maalipinta puhdistetaan huolellisesti ja uudet huokoiset esim. kipsilevy pinnat pohjustetaan AURO 301 Pohjusteella. Levyrakenteinen alusta saumanauhoitetaan ja tasoitetaan sileäksi ja pohjustetaan AURO 505 Tartuntapohjusteella. Karheat pinnat tulee puhdistaa hyvin liasta ja rasvasta. Isot epätasaisuudet ja paikkaukset tulee tasoittaa ennen pohjustamista AURO 339 Tasoituslaastilla tai 329 Seinäsilotteella. Varmista, että alustassa mahdollisesti olevat sementtipohjaiset tasoitukset on tehty huolellisesti ennen pohjustusta. Mikäli halutaan varmistua pohjustuksen onnistumisesta, tee koemaalaus.
page10image5978336
Värien sekoitus: Tekstuurimaalia on kahdeksaa perusväriä, joita voidaan sekoittaa keskenään. Kaikki värisekoitukset tulee tehdä sekoittaen kuivia aineita keskenään. Varmistaudu ennen sekoitusta, että yhdistät oikeat värisävyt. Luonnon raaka-aineista johtuen värieroja voi esiintyä eri erissä. Sekoituksen jälkeen varaa kuivajauhetta hiukan talteen mahdollisia paikkauksia varten. Kuivajauheesta näet ennakkoon lopullisen värisävyn. Kun sekoitat kuivajauheen veteen, tummuu massa huomattavasti. Maalin kuivuttua väri palautuu ennalleen. Mikäli haluat varmistua lopullisesta värisävystä, tee koemaalaus.
page10image5978960

Tehosteiden lisääminen: Tierrafino tehosteita ovat pieni helmiäinen, iso helmiäinen, olki ja musta kiille. Lisää tehosteet kuivajauheeseen. Jos tekstuurimaalin tehosteeksi on lisätty olkea, tulee veteen sekoitettu massa käyttää muutaman päivän sisällä. Kuivajauheesseen sekoitettu olki säilyy hyvin.

Mikäli haluat varmistua tehosteiden lopullisesta määrästä ja halutuista efekteistä, tee koemaalaus.

 

page10image5966480

Sekoittaminen veteen: Kaada sekoitusastiaan ensin vesi. Vedenmäärä on 0,5 litraa 1 kg tekstuurimaalia kohden. Lisää jauhe veteen sekoittaen koko ajan, kunnes seoksesta tulee tasaista ja paksua tekstuurimaalia. Sekoita hyvin. Jos mahdollista, käytä lämmintä vettä. Sekoituksen voi tehdä sekoituskoneella. Lisää tarvittaessa vettä, jos maali on liian paksua. Jos tekstuurimaali on liian löysää, on vaikeata saada tasaista hiekkakerrosta. Sekoita silloin lisää kuivajauhetta seokseen. Veden määrä ei vaikuta värisävyyn.

Tekstuurimaali on koristepinnoite, ei ohut sisustusmaali. Voit sekoittaa maalin kuivajauheesta useana eri eränä sen mukaan, kun tarvitset sitä maalaamiseen. Tekstuurimaalia tarvitset vähintään 1 kg/m2. Kun vesi on lisätty, käytä tekstuurimaali n. viikon sisällä. Pitempi aikainen säilytys tulee tehdä kuivajauheena.

page11image5805344

page11image5809088

Tekstuurimaali levitetään siveltimellä tai telalla. Lämpötilan tulee olla yli +5°C. Isoille pinnoille tekstuurimaali levitetään pitkäkarvaisella maalaustelalla. Mikäli alusta on hyvin epätasainen, levitys tehdään siveltimellä. Telalla pinnasta tulee karheampi ja siveltimellä sileämpi.

Tärkeintä levittämisessä on saada tasainen hiekkakerros koko maalattavalle pinnalle. Jos levitys on tehty liian ohuella tekstuurimaalilla, näkyy siinä helposti levittämisen jäljet, koska hiekka ei ole levittynyt tasaisesti. Maalattu pinta, missä ei ole riittävästi hiekkaa, erottuu vaaleampana kuin enemmän hiekkaa sisältävä alue. Kiinnitä huomiota tekstuuri- maalin riittävään kerrosvahvuuteen ja levityksen tasaisuuteen. Kun tekstuurimaalin pak- suus on oikea ja sitä käytetään riittävästi, se peittää sileät alustat yhdellä kerroksella.

Jos pohjamateriaalina on hyvin karhea tai isokuvioinen pinta ja se halutaan tasoittaa ja peittää tekstuurimaalilla, tulee varautua kahteen kerrokseen. Ensimmäinen kerros teks- tuurimaalia levitetään alustalle ja tasoitetaan esim. tasoituslastalla sileäksi, jolloin tek- stuurimaalia menee pinnan syvimpiin kohtiin ja se tasoittuu. Kun ensimmäinen kerros on kuivunut, maalataan toinen kerros ja tehdään haluttu tekstuuri.

 

page11image5804928

Kuivumienen: Tekstuurimaalin kuivuminen näkyy selkeänä värin vaalentumisena. Huomioitavaa on, että lopullinen sävy ja peitto nähdään vasta tekstuurimaalin kuivuttua. Kun tekstuurimaali on levitetty, sen annetaan kuivua 1-2 vrk, jonka jälkeen siirrytään viimeistelyvaiheeseen. Kuivumisaikaan vaikuttaa kuivumisolosuhteet mm. lämpö, ilmanvaihto ja -kosteus. Kui- vumista voidaan nopeuttaa esim. rakennuspuhaltimella. Tärkeää on että, tekstuurimaa- li on kuivunut riittävästi ennen viimeistelyvaihetta. Takarajaa viimeistelyvaiheen aloit- tamiselle ei ole. Tekstuurimaali on kokonaan kuiva n. 2 viikon kuluttua.

 

 

page11image5811168

page11image5810752

Viimeistely: Viimeistelyvaiheen tarkoituksena on saada tekstuurimaalin hiekat ja mahdolliset tehosteet näkyviin ja poistaa irtonaiset hiekat. Viimeistelyllä ei enää vaikuteta pinnan tekstuuriin. Viimeistelyvaiheessa tarvitaan vedensumutin, hienorakenteinen pesusieni ja pehmeä har- ja (esim. tapettiharja).

Kostuta tekstuurimaalin pintaa sumuttamalla vettä vain sen verran, että väri tummenee ja pyyhi varoen pesusienellä koko alue tasaisesti. Tekstuurimaalin pinta voi vahingoittua, jos sitä kastellaan liikaa ja pyyhitään liian kovaa. Kun pintaa pyyhitään, nähdään selvästi kuinka hiekat ja mahdolliset tehosteet tulevat esiin.

Hyvään lopputulokseen päästään yleensä pyyhkimällä koko alue 2-3 kertaa. Pinta voi kuivua eri viimeistelykertojen välillä.
Lopuksi harjaa pehmeällä harjalla kostutettu pinta kauttaaltaan. Kun pinta kuivuu, palau- tuu sen väri ennalleen.

Tuote on 100% luonnontuote. Ei lisättyjä kemikaaleja. Ei säilöntäaineita.

Tekstuurimaali on tehty luonnon raaka-aineista: savesta, hiekasta ja tärkkelyksestä.

 

page4image5799360
Aidot luonnonvärisävyt

Luonnon aidot värilliset maa-ainekset aikaan saavat Tierrafino tekstuurimaalin sävyt. Luonnonvärit viehättävät aitoudellansa. Tekstuurimaalin perusväreissä ei käytetä väripigmenttejä.

Tekstuurimaalin perussävyt seuraavat Tierrafino tuoteperheen värivalikoimaa: Dover valkoinen, Delphi valkoinen, Roman okra, Nassau oranssi, Djenne punainen, Ayers Rock punainen, Iquitos vihreä ja Gomera harmaa.

Lisää värisävyjä saadaan rajattomasti sekoittamalla perusvärejä keskenään. Tarvittaessa voidaan tekstuurimaalia myös pigmentoida.

 

page4image5785216

Ilmeikkyyttä tehosteilla

Tierrafino tekstuurimaali on ainutlaatuinen pinnoite, johon voidaan lisätä erilaisia tehosteita korostamaan pintaa. Lisää ilmeikkyyttä ja erilaisuutta saadaan, kun tekstuurimaaliin lisätään erilaisia tehosteita.

Ylellinen helmiäinen saa pinnat kimaltamaan ja hohtamaan. Hienostunut musta kiille tuo syvyyttä ja salaperäisyyttä. Maanläheinen olki antaa pinnalle lämpöä ja tunnelmaa. Helmiäinen ja olki yhdessä tehostavat toisiaan.