Ale!

SIOO:X Premium Teak Pintasuoja 2/2

Alk. 52.95  Alk. 45.00 

Sioo:x Teak on 2-vaiheinen luonnonmukainen ja kestävä puunsuoja, joka on suunniteltu erityisesti veneiden teak kansille. Sioo:x antaa puhtaan, hopeanharmaan puun näköisen pinnan, lisäten pinnan kiiltoa. Se ehkäisee pintaa halkeilemasta ja jättää miellyttävän pinnan kävelylle ilman pelkoa tikuista. Sioo:x on myös tehokas suoja sientä, tummumista, levää, sammalta, hometta, lahoamista ja jopa tuhoeläimiä vastaan.

Tiikille tarkoitettu puunsuojajärjestelmämme koostuu pohjustuksesta ja täydentävästä pintakäsittelystä. Yhdessä ne muodostavat erityisen lujan, kuivan ja puhtaan, luonnollisen hopeanharmaan puupinnan. Pohjustukseen käytetään Premium Teak Puunsuojaa. Aine tunkeutuu syvälle puun sisään. Kristallisoituessaan se vahvistaa ja suojaa puuta jopa 8 vuotta. Täydentävään käsittelyyn käytetään Premium Teak Pintasuojaa. Myös tämä aine tunkeutuu syvälle puuhun viimeistellen käsittelyn ja muodostaen vettä hylkivän pintakerroksen.

Premium Teak Puunsuojaa ja Premium Teak Pintasuojaa voidaan käyttää sekä uudelle että vanhalle teakpinnalle, mutta myös muille jalopuupinnoille.

Tämä on SIOO:X käsittelyn 2/2 tuote. Muista hankkia myös 1/2 tuote

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Tuoteominaisuudet:

 • Myrkytön, ympäristöystävällinen ja vesiohenteinen. Ei sisällä biosidejä.
 • Pelastaa ja raikastaa vanhan teakpinnan
 • Antaa tiikille luonnollisen hopeanharmaan pinnan
 • Kestää jopa 8 vuotta (koskee Premium Teak Puunsuojaa)
 • Helppo huoltaa
 • Ehkäisee levä- ja itiökasvustoa
 • Tekee teakpinnasta puhtaan, pehmeän ja viileän (vaalea pinta ja piikiteet heijastavat auringonvaloa.)
 • Kestää UV-valoa antaen hyvän UV-suojan
 • Vettä hylkivä ja diffuusioavoin (puu hengittää)
 • Tulee ajan myötä halvemmaksi kuin perinteiset puunsuojatuotteet
 • Patentoitu teknologia
 • Testattu EN46 ja EN113 standardien mukaisesti

TUOTETIEDOT

 

 

Riittoisuus:

Premium Teak Puunsuojan (ensimmäinen vaihe) riittoisuus kahdella sivelykerralla on noin 4–5 m2/L. Ensimmäinen sivelykerta peittää 6–8 m2/L, toinen 10–12 m2/L. Premium Teak Pintasuojan riittoisuus uudelle käsittelemättömälle puulle on noin 8–10 m2/L levityskertaa kohden. Riittoisuus riippuu teakpinnan iästä ja kunnosta. Tuotteet myydään 1, 3 ja 5 litran kanistereissa.

PREMIUM TEAK KÄYTTÖOHJE

Veneiden teak kansille kehitetty puunsuojamme ja pintasuojamme ovat vesipohjaisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita. Niiden ainutlaatuinen patentoitu koostumus perustuu piihin ja kaliumiin. Pii on yksi luonnon yleisimmistä mineraaleista. Premium Teak Puunsuojaa ja Premium Teak Pintasuojaa voidaan käyttää sekä uudelle että vanhalle teakpinnalle, mutta myös muille jalopuupinnoille.

NÄIN PREMIUM TEAK PUUNSUOJA & PINTASUOJA TOIMIVAT

Veneille kehitetty puunsuojajärjestelmämme koostuu pohjustuksesta ja täydentävästä suojauskäsittelystä. Yhdessä käytettyinä ne pitävät teakpinnat terveinä ja luonnollisen hopeanharmaina jopa 8 vuotta. Premium Teak Puunsuoja ja Premium Teak Pintasuoja vahvistavat puuta sen omilla ehdoilla. Pii-kaliumteknologian ansiosta aineet tunkeutuvat syvälle puuhun, yhdistyvät ja suojaavat kiteytyessään puuhun. Tämä estää kulumista sekä lian ja haitallisten organismien tunkeutumista ja kiinnittymistä teakpintaan. Lisäksi puunsuojatuotteemme estävät hyödyllisiä aineita liukenemasta tiikistä. Tämä auttaa pitämään pinnan lujana ja kestävänä.

MUISTETTAVA:

Kannen on oltava kuiva. Lämpötila ei saa olla alle + 5 °C käsittelyn aikana. Älä käsittele teakpintaa voimakkaassa auringonpaisteessa tai sateen uhatessa. Pyyhi mahdolliset roiskeet pois märällä rievulla.

Lasi, kivi, alumiini ja metallipinnat pitää suojata. Jos ainetta päätyy näille pinnoille, pyyhi ne suoraan kostealla
rätillä (kannattaa pitää vettä ja rätti lähettyvillä).

VALMISTELUT

Puhdista teakpinnat huolellisesti Esipesulla öljyn, maalin, rasvan ja lian poistamiseksi.i. Mahdolliset öljy-, lika- tai leväjäämät poistetaan pesemällä tai hiomalla. Huuhtele vedellä ja anna kannen kuivua kunnolla. Suojaa pleksilasi-, alumiini- ja ruostumattomat teräspinnat – tuotteet ovat heikosti emäksisiä ja niistä voi jäädä pintoihin laikkuja.

Sioo soveltuu puuöljyn päälle, kunhan puu puhdistetaan huolellisesti ennen käsittelyä sellaisella pesuaineella, joka poistaa vanhat puuöljyt. Jos kyseessä on värillinen öljy, oksien kohdat joutuu puhdistamaan/hiomaan, jotta värin saa niistä kokonaan pois.

VAIHE 1 – POHJUSTUS

Levitä runsaasti Premium Teak Puunsuojaa, sivele se huolellisesti koko pinnalle ja anna imeytyä kunnolla puuhun. Anna kuivua vähintään 4 tuntia. Levitä sen jälkeen vielä toinen kerros ja hiero se pintaan rievulla. Anna kannen kuivua vähintään 6 tuntia.

VAIHE 2 – SUOJAUS, 1. KAUSI

Levitä runsaasti Premium Teak Pintasuojaa ja anna sen imeytyä teakpintaan noin 3–5 min. Levitä vielä toinen kerros siveltimellä, kunnes teakpinta on kyllästynyt. Noin 1 tunnin kuluttua kansi on kuivunut ja voit kävellä sen päällä.

VAIHE 2 – SUOJAUS, 2. KAUSI

10–14 kuukauden kuluttua teakkansi on pintasuojattava vielä kertaalleen. Pese kansi ensin Huoltopesullamme ja käsittele se sen jälkeen kuten ensimmäisellä kaudella (ks. edellä).

HUOLTO JA VAURIOT

Pidä pinta puhtaana. Käytä Huoltopesuamme tai muuta sopivaa ainetta mahdollisen lian, levän ja homeen poistamiseen. Likaa ja esimerkiksi leväkasvustoa voi esiintyä Sioo:x-tuotteissa kulutuspinnoilla märkinä kausina ja erityisen alttiissa paikoissa. Käytä keskikovaa harjaa. Pienet vauriot voidaan käsitellä Premium Teak Pintasuojalla. Suuret vauriot tai erityisen alttiit alueet käsitellään levittämällä niille ensin Premium Teak Puunsuojaa.

Riittoisuus:

Premium Teak Puunsuojan (ensimmäinen vaihe) riittoisuus kahdella sivelykerralla on noin 4–5 m2/L. Ensimmäinen sivelykerta peittää 6–8 m2/L, toinen 10–12 m2/L. Premium Teak Pintasuojan riittoisuus uudelle käsittelemättömälle puulle on noin 8–10 m2/L levityskertaa kohden. Riittoisuus riippuu teakpinnan iästä ja kunnosta. Tuotteet myydään 1, 3 ja 5 litran kanistereissa.

VÄRISÄVYT

 

Käsittely tekee puuhun kauniin hopeanharmaan ilmeen.

EGOLOGISUUS

 

Haluamme tehdä osamme paremman tulevaisuuden puolesta. Tulevaisuuden, jossa kaikki kauniit puupinnat, sinä ja perheesi sekä luonto voivat hyvin. Saavutamme tämän haastamalla perinteitä ja kehittämällä tuotteita, jotka perustuvat luonnon omaan kestävyyteen, kemikaalien sijasta. Teemme kaiken tämän, jotta voimme vaalia pitkään sitä mistä välitämme.

 

Luonto inspiroi meitä kaikessa mitä teemme ja olemme. Luonnon ja innovatiivisten teknologioiden tuella olemme kehittäneet ainutlaatuisen, ympäristöystävällisen puunhoitomenetelmän, joka antaa julkisivuille, laitureille ja laivankansille komean, hopeanharmaan pinnan, joka muistuttaa kaunista vanhentunutta puuta. Lisäksi saat lyömättömän pysyvän suojan pinnalle – ilman jokavuotista työtä. Sen sijaan voit omistautua tärkeämmille asioille kuten seurustelulle perheesi ja ystäviesi kanssa. Kaikki luonnonmukaisen puunhoitomenetelmän ansiosta. Meistä puunkäsittelyn pitää olla Designed by nature.

SVAN

svann sioo 01

Sioo:x ympäristöystävällinen piituote säästää pintaa ja estää tiikkikannen hajoamista. Jopa vanhat tiikkikannet saavat uuden elämän.

Svann 02

Sioo:x Premium puunsuoja tiikkikansille ratkaisee ongelmat, säästää aikaa ja ympäristöä. Tuloksena on häikäisevän kaunis ja kestävä pinta. Sioo:x on alunperin ruotsalainen ympäristöystävällinen piikylläste, joka tekee vanhoista puupinnoista kuin uusia. Pinnoista tulee kauniin harmaita, puhtaita ja sileitä. Muodostuva pinta on myös vettähylkivä ja antaa silti puun hengittää luonnollisesti.

Svann 03

AVOMERELLÄ

Runsas vuosi sitten Marianne ja Bjarne Eilertsen lähtivät unelmamatkalleen. He suuntasivat S/Y Sjusefine -nimisellä purjeveneellä kohti Välimeren kauniita saaria. Heidän suunnitelmanaan on viettää merellä vähintään seitsemän kuukautta vuodesta, useina vuosina.

Mariannella ja Bjarnella jotka ovat kotoisin Tanskan Stegestä, ei ole mitään useiden kuukausien merellä viettämistä vastaan. S/Y Sjusefinen, joka on vuoden 2008 Najad 440CC, he ostivat eräältä englantilaiselta Italiassa jo syksyllä 2014. Melkoisten valmistelujen jälkeen he pääsivät viimein huhtikuussa 2015 nostamaan Tanskan lipun veneen perään ja lähtemään pitkälle seikkailulle, jota he olivat suunnitelleet jo pitkään. Matkalle, jonka on ajateltu kestävän joitakin vuosia.

Matka alkoi italialaisesta Marina Di Scarlinon satamasta Toscanan rannikolta, missä jo edellisellä omistajalla oli satamapaikka. Sieltä matka jatkui Elbaan, Korsikaan, Sardiniaan, Sisiliaan ja sieltä edelleen pohjoiseen Kreikan Korfuun. Kesti seitsemän kuukautta, ennen kuin he marraskuussa 2015 vetivät veneen maihin talveksi. Silloin he olivat Mesolonghissa, joka on viihtyisä kylä Kreikan mantereella 300 km Ateenasta länteen.

– Olemme toistaiseksi olleet hyvin onnekkaita, olemme nauttineet upeasta ruotsalaisesta laatuveneestämme, joka sekä toimii loistavasti purjehdusten aikana että toimii täydellisenä asuinpaikkana. Lisänä meillä on tehokas Volvo Penta -moottori. Vene on yksinkertaisesti turvallinen säästä riippumatta, Bjarne kertoo.

Pari todella nauttii purjehtimisesta, ja etapit ovat usein päivämatkoja, vaikka yksi ja toinenkin matka on venynyt yli yön, kuten 32 tuntia kestänyt matka Sardiniasta Sisiliaan. Usein he viettävät merellä joitakin päiviä, joskus jopa viikon yhteen menoon.

– Kun rantaudumme, vuokraamme auton ja tutustumme ympäristöön. Välimeren suurten saarten luontohan on aivan upea.

Vuoden 2016 sesongin lähestyessä Marianne ja Bjarne, jotka olivat palanneet Tanskaan työskentelemään viiden kuukauden ajaksi, ovat jälleen paikalla Mesolonghin pienvenesatamassa. He aloittivat kunnostamalla veneensä kiillottamalla ja maalaamalla jne. Huhtikuun 8. päivänä se oli jälleen merellä.

– Nyt olemme vierasvenesatamassa ja teemme pieniä ja suurempia korjauksia, ennen kuin suuntaamme jälleen merelle. Tällä kertaa he suuntaavat Korintin kanavan läpi, ohittavat Ateenan ja jatkavat pohjoiseen pitkin Kreikan itärannikkoa. Ehkä he päätyvät Istanbuliin ja sen jälkeen edelleen Kykladeille. Kesällä tuuli puhaltaa usein pohjoisesta, joten on parasta purjehtia myötätuuleen. Tänä vuona on myös tiedossa 7 kuukauden purjehdus.

Pariskunta on purjehtinut paljon yhdessä. He ovat kokeneita ja tuntevat olonsa turvalliseksi lähtiessään liikkeelle purjeveneellä.

– Aikuiset lapsemme ovat joskus mukana, samoin heidän ystävänsä. Joitakin kertoja he ovat olleet mukanamme useiden viikkojen ajan.

Koska Välimeren aurinkoinen ja suolainen meri-ilmasto helposti vahingoittaa tiikkikantta ja lisäksi kansi kuumenee helposti todella kuumaksi, on tärkeää huolehtia siitä kestävällä käsittelyllä ja yrittää tehdä pinnasta mahdollisimman vaalea.

– Päätimme kokeilla Sioo:x Marinea, jota levitimme kanteen huhtikuussa 2015 Italiassa. Aiemmin kansi oli käsitelty öljyllä. Siihen meni joitakin kuukausia, mutta sitten huomasimme hienon tuloksen, joka muuttui hitaasti yhä vaaleammaksi.

Veneen suojapeitteen alla Kreikassa viettämän kokonaisen talven jälkeen tulos näytti edelleen tasaiselta ja hyvältä. Toinen käsittely tehtiin kannen eniten rasituksille alttiiden pintojen vahvistamiseksi.

– Ainetta on todella helppoa levittää, se ei haise ja se liukenee veteen. Pinta on myös helppo puhdistaa huuhtelemalla vedellä muutaman kerran sesongin aikana, Bjarne sanoo.

Silikoni teknologia puun suojaukseen ja säilytykseen kehitettiin 1800 luvulla Saksassa. Me olemme parantaneet tätä teknologiaa ja kehittäneet patentoidun silikoni-pohjaisen kaavan ainutlaatuiselle myrkyttömälle puunsuojalle. Silikonipohjaisella puullamme on mekaaninen toimintaperiaate. Yksinkertaisesti, tämä tarkoittaa että silikoni kristallit työntyvät puuhun vahvistaen sitä ja luoden fyysisen esteen.

Vanha silikoniteknologia käytti hyvin isoja silikonimolekyylejä kun taas me käytämme huomattavasti pienempiä. Etuna näillä pienillä silikonimolekyyleillä ja niitä tukevalla kalium mineraalilla on että ne tunkeutuvat syvälle kaikenlaiseen puuhun, puukuituihin ja onteloihin. Koska se yhdistyy saumattomasti puun kanssa, pii muodostaa kiteisen kerroksen, joka kasvaa ja suojaa puuta syvältä. Tämä estää mikro-organismeja pääsemästä puun sisälle ja käyttämästä sitä ravintoalustana, samalla kun puu vahvistuu ja kestää pidempään. Toisinsanoen, terassit ja seinät tuntuvat pehmeiltä samalla kun ne saavat hienon hopeisen pinnan.

Vanha perinteinen silikoniteknologia käyttää natriumia piin tukimineraalina (usein puhutaan vesilasista), joka meidän kokemuksemme perusteella kovettuu nopeasti kun se levitettään puulle. Se muodostaa rakenteita samalla tavoin kuin polymeerit ja geelit, jotka tarttuvat puun pinnalle syvälle imeytymisen sijaan. Olemme unohtaneet tämän teknologian sillä se luo usein liian jäykän pintakerroksen puulle, joka luonnollisesti muuttaa muotoaan. On paljon esimerkkejä, joissa tämä johtaa jännitteeseen jonka seurauksena mineraalipinta halkeilee, rikkoutuu ja pohja vaurioituu. Kokemuksemme mukaan se tuottaa huomattavasti lyhyemmän eliniän terasseille kuin Sioo:x teknologia.

 

”Puu on loistava materiaali. Se on luonnollinen materiaali, jota voit muovata kuten haluat ja jos hoidat sitä oikein se kestää kauan.” Sioo:x:n kehittäjä ja perustaja Herje Boström on luontoihminen, joka rakastaa kävelyitä metsissä ja pelloilla, jotka ympäröivät hänen 1700-luvulla rakennettua Smoolannin taloaan. Häntä ei koskaan lakkaa kiinnostamasta miten talo, joka on seissyt vuosisatojen ajan, ei ole koskaan ollut homeessa. 

”Nämä talot ovat säilyneet älykkään rakentamisen ja luonnon rakennusmateriaalien ansiosta”, sanoo Herje Boström.

Herjen kiinnostus arkkitehtuuriin syntyi opiskeluaikoina 1980-luvulla Münchenissä. Hän vietti aikaa monien arkkitehtuurin opiskelijoiden kanssa. Eräästä heistä tuli myöhemmin yksi Pohjois-Euroopan tunnetuimmista arkkitehdeistä, joka erikoistuu vanhan rakennuskannan säilyttämiseen. Sittemmin Herjestä tuli ekonomi ja lukionopettaja ja hän sai paikan Nösnäsin lukiosta Stenungsundista. Ystävykset pitivät yhteyttä ja näkivät ajoittain.

Muutaman vuoden kuluttua he aloittivat samassa yrityksessä, jossa he tutkivat vanhoja tekniikoita, löytääkseen unohdettuja tiedon jyviä joista kehittää nykyaikaisia tuotteita. Ensin he yrittivät yhdessä eri reittejä. Pian he törmäsivät tekniikkaan, joka konservaattorit ovat kauan käyttäneet puun säilyttämiseen.

Se on yksinkertainen sekoitus piidioksidia ja kaliumia, joka tunkeutuu hyvin puuhun. Se yhdistyy puuhun ja täyttää sen kiteisellä kerroksella, ilman ongelmia. Tälla tavoin on suojattu arvokkaita taide-esineitä ja rakennusten puisia osia hometta, lahoa ja tuhohyönteisiä vastaan jo vuosisatoja. Sanotaan, että jopa Stradivarius viulut käsiteltiin ennen vanhaan kaliumsilikaatilla parhaan suojan ja äänen saamiseksi. (Ehkäpä se on yksi syy miksi Stradivarius on niin erinomainen? 🙂

Natriumsilikaattia käytettiin jo toisen maailmansodan aikana palonsuojaukseen. Tekniikka ei koskaan lyönyt läpi, koska sen aikainen tekniikka ei mahdollistanut aineen tunkeutumista ja suojaamista kuten nykyinen tekniikka, vaikkakin se vahvisti pintamateriaalia ja esti halkeamista.

herje 2

Tämä oli alku Sioo:x:lle, joka perustettiin vuonna 1998. Herje ja hänen ryhmänsä kehittivät tuotteen, joka suojaa puuta pohjoismaisissa olosuhteissa. He ottivat yhteyttä maalialan jättiläiseen Akzo Nobeliin ja Chalmers University of Technologyyn, joiden kanssa tuotetta testattiin useita vuosia. Samaan aikaan Sioo:x tiimi jatkokehitti tuotetta. Tuloksena syntyi ainutlaatuinen silikonikaava, jonka lopputulos oli varmistettu testaamalla sitä molemmissa laboratorioissa sekä oikeissa kohteissa ulkona.

”Se oli hauskaa. Minulle avautui kokonaan uusi maailma. Opiskelin, opin ja olin täysin lumoutunut,” kertoo Herje Boström. Herje haki patenttia ja saikin sen muutamia vuosia myöhemmin. Näin muodostui laaja ja vakaa teknologiapohja liiketoiminnan kehitykselle.

Saavuttaakseen tuotannon suuremmassa mittakaavassa Herje aloitti yhteistyön legendaarisen maalarin Rolf Hansenin ja hänen yrityksensä Wibo Färgin kanssa Hisingenin Göteborgissa. Sioo:x palkkasi ja kasvoi vähitellen Wibo Färgin tiloissa.

Herje aloitti käsittelemällä naapureiden ja ystävien terasseja. Hän sai nopeasti näyttöä siitä, että aine todella toimi ja ihmiset alkoivat lähestyä häntä spontaanisti. Sioo:x:n erityisen kaunis, kirkas ja sileä pinta kiehtoi monia. Tuotteessa yhdistyivät erittäin hyvin soveltuvuus puulle ja suojauksen pitkäikäisyys, täysin ympäristöystävällisesti.

”Tulos oli niin hyvä, että se veti ihmisiä kuin magneetti.”

herje 3
Seuraavina vuosina Herje Bostrom kulki ympäri maata auton kanssa ja esitteli Sioo:x puunkäsittelyä messuilla. Myynti lähti liikkeelle, maalikauppaketjut osoittivat kiinnostusta ja tuotteet esiintyivät TV ohjelmissa kuten ”Äntligen Hemma”. Rakennusvalvonta, arkkitehdit ja rakennusliikkeet alkoivat suosiman ympäristöystävällistä tekniikkaa.

2011 Herje lopetti opettajana ja päätti keskittyä täysin Sioo:x tuotantoon omissa tiloissaan. Loppu, kuten sanotaan, on historiaa. Nykyään Herjelle työskentelee n. 20 henkilöä ja heillä on uudet tilat Göteborgin vanhassa kaupungissa. Sioo:x vuosituotanto on n. 300.000 litraa (2015).

T&K toiminnassamme on mukana Euroopan johtavia tutkijoita kehittämässä teknologiaa. Mainonnasta vastaa Stendalhsin mainostoimisto, joka on oman alansa johtajia. Pohja tulevaisuuden laajentumiselle on siis rakennettu.

Ideanamme on edelleen rikkoa rajoja ja antaa asiakkaillemme positiivisia WOW-kokemuksia maailmanluokan tuotteilla. Annamme asiakkaillemme tänään sen mistä he ovat vain uneksineet eilen. Ratkaisemme puuteollisuuden vanhoja ongelmia ympäristöystävällisillä tuotteilla. Ajatuksilla ei ole rajoja ja ne toteutetaan kansainvälisellä yhteistyöllä.

Silikoniteknologia luo uusia innovaatioita monella alalla. Yritys alkoi kansainvälistyä neljä vuotta sitten ja se on edennyt nopeasti. Yritys kasvaa ennätysvauhtia ja rakennamme lisää pystyäksemme auttamaan asiakkaitamme, teollisuutta ja yhteiskuntaa käyttämään luontoystävällistä teknologiaa.

 

SIOO:X TALO UUTISISSA

Sioo:x talo, Moelven, on nimetty yhdeksi 2016 vuoden parhaista taloista Wallpaper Design Awards:ssa. Talon on suunnitellut Widjedal Racki ja se sijaitsee Ruotsissa, Tukholman lähistöllä.

Wallpaper Design Awards 2016

Sioo:x onnittelee voittajaa

 

Asiakkaiden kysymyksiä

 1. A soveltuu, mutta tarvitset myös vaiheen 1 tuotteen ennen kuin voit levittää tätä vaiheen 2 tuotetta.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “SIOO:X Premium Teak Pintasuoja 2/2”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *