AURO 524 Plantodecor seinämaali

(3 tuotearviota)

Alk. 7.95 

Innovatiivinen muoviton ja liuotinvapaa seinämaali, jonka sideaineena on biogeeninen Replebin®.
Erittäin peittävä ja loistavat kulutusominaisuudet yhdistyvät yhdessä markkinoiden ekologisimmassa maalissa.
Muoviton ja diffuusioavoin.

Sävytettävissä. A-pohja valkoinen.

Sävyt: Sellaisenaan maali on tavallinen puhtaanvalkoinen maali.
Kun tilaat maalin sävytettynä ole meihin yhteydessä ennen tilaustasi sävytyksen varmistamiseksi.
HUOM! Tuotteen vahvan peittokyvyn takia, sävytetty sävy jää hieman vaaleammaksi kuin värikartan sävy.

Tämän maalin voi sävyttää vain vaaleisiin A-pohjan sävyihin

Poista

Kuvaus

AURO:n koko 35 vuotinen taival luonnonmaalien edelläkävijänä tarjota parempia ja puhtaampia tuotteita kuluttajamarkkinoille tuottaa hedelmää. Pitkän tutkimustyön tuloksena AURO on luonnonmaalien valmistajana on pystynyt tuottamaan selvästi sisäilman kannalta puhtaampia tuotteita kuin tavallinen teknokemiaan turvautuva maaliteollisuus.

Tuote sopii kaikille sisäseinä- ja kattopinnoille, se tarttuu myös lateksimaaleihin ja muihin ”vaikeisiin” alustoihin.

Voimme ylpeänä esitellä uuden* AURO 524 Plantodecor® innovatiivisen dispersiomaalin joka on liuotinvapaa ja kestää pitkään puhtaan valkoisena, toisin kuin luonnon öljypohjaiset maalit jotka kellastuvat ajan kuluessa. Biogeeninen** sideaine Replebin® takaa ammattimaiset ominaisuudet, esim. korkea kulutuskestävyys (luokka 1), vähäinen taipumus valua tai roiskia, nollapäästöt, testattu korkeimpien standardien (AgBB, TUEV) mukaisesti ja siksi erityisen suositeltavaa lähes kaikkiin asuinrakennuksiin.

AURO 524 Plantodecor® ei ole juuri kunnollista lateksimaalia kalliimpaa, mutta selvästi luonnon ja ihmisen kannalta parempi vaihtoehto. Plantodecor® on erittäin peittävä sekä pesun- ja kulutuksen kestävä. Et siis joudu tinkimään maalin teknisestä laadusta valitessasi tämän kestävän luonnonmaalin.

Kun hankit tämän tuotteen voit olla varma ettei huoneilmaan vapaudu haitallisia yhdisteitä. Näin varmistat oman ja perheesi hengittämän sisäilman puhtauden.

AURO 524 Plantodecor maalia voivat todennäköisesti*** käyttää kemikaaleille herkistyneet henkilöt ilman oireita.

*uusi parannettu koostumus tullut myyntiin 2018 alusta: Plantodecor® maalin työstettävyyttä on parannettu merkittävästi. Uuden koostumuksen peittokyky ja hankauskesto ovat entistäkin paremmat täydellisesti synkronoitujen täyteaineiden ansiosta. Lisäksi maalin viskositeetin muutos mahdollistaa pidemmän käsittelyajan ja entistä paremmat käsittelyominaisuudet, erityisesti märkää-märkä-tekniikessa. Myös luonnonmaalien taipumusta tuottaa ”pilvistä” pintaa , (kun tuotetta on käytetty korkeassa lämpötilassa) on pystytty vähentämään huomattavasti.

**biogeeninen = biologisesta aineksesta peräisin oleva

***todennäköisesti koska olisi väärin väittää tuotetta kaikille soveltuvaksi, koska kemikaaleille herkistyneet henkilöt reagoivat eri tavalla.

TUOTETIEDOT

Maalaustuoteryhmä:

312 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 02 ja 313 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 03

Värisävyt:

Valkoinen

Sävytettävissä A-pohjan mukaan lähes kaikilla sävytysjärjestelmillä.

Kiiltoryhmä:

Täyshimmeä (6/RT-luokitus)

Riittoisuus:

10m²/Litra

Kuivumisajat:

Päällemaalattavissa aikaisintaan 4h kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 48h kuluttua.

Käsittely menetelmät:

Sivellin, tela. Ilmaton ruiskutus testattu Wagner SF 23 PLUS; Asetukset: Paine 250 bar, Ruiskutus paine 200 bar, Ruiskutus suutin koko: 419 (Trade Tip 3), Pistooli: AG 08.

Ohenne:

Vesi

Ominaisuudet:

 • Peittokyky 1 (EN 13300 erittäin hyvä)*
 • Hankausluokka 1 (EN 13300 erittäin hyvä)**
 • Pesunkesto 1 (DIN 53778 erittäin hyvä)**
 • Höyryhengittävä. Vesihöyrydi uusioarvo V1 korkea (DC EN 1062-1 mukaan: 0,03μ erittäin hyvä)
 • Ei roisku eikä valu, on erittäin riittoisa.
 • Ympäristöystävällinen valinta.
 • Ei sisällä liuottimia
 • VOC 0
 • Hengittävä seinämaali

* Plantodecor maali sisältää noin kaksinkertaisen määrän pigmenttiä tavalliseen maaliin verrattuna. Siksi Plantodecor maalin peittokyky on ainutlaatuinen.
** Vaikka maalin kulutuksen ja pesunkesto ovat testien mukaan erinomaiset, ei maali ole yhtä pesunkestävä kuin erittäin kestäviksi rakennetut muovisideaineiset maalit.

Koostumus:

Mineraalitäyteaineet, vesi, Replebin®, titaanidioksidi, selluloosa; rypsi-, risiiniöljystä valmistetut pinta-aktiiviset aineet; ammoniakki, bentsisotiatsolinoni, metyyli-isotiatsolinoni.

Vaikka tuote on valmistettu luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista (VOC 0g/L). Huomioi mahdolliset allergiat.

 

Muoviton, Hengittävä, Diffuusioavoin

Hoito-ohjeet:

Maali kestää puhdistusta aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua käsittelystä. Maalattu pinta voidaan puhdistaa kuivalla harjalla tai pölypyyhkeillä.
Likaantuneet maalipinnat puhdistetaan neutraalilla (pH 6 – 8) pesuaineliuoksella ja nihkeällä rätillä.
Pinta ei saa jäädä puhdistuksen jälkeen märäksi.
Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa.

KÄYTTÖOHJEET

Käsittelyolosuhteet:

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi käsiteltävän pinnan tulee olla puhdas, imukykyinen, öljytön ja rasvaton, eikä siinä saa olla mitään värjäävää tai irtonaista. Huoneen lämpötilan lasku alle +20 °C:een on suositeltavaa sisämaalauksissa.

Esikäsittely:

Käsittelemätön pinta:

Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa. Voimakkaasti imevät pinnat sisätiloissa voidaan esikäsitellä ohennetulla maalilla (20% vettä 80% AURO 524 Plantodecorilla tai ilman ohentamista AURO 320 Seinämaalilla).

Aikaisemmin käsitelty pinta:

Pese ennen tavallisella maalilla maalatut sisällä olevat pinnat Kunnon Maalarinpesu-tuotteella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kovat, kiiltävät, maalatut pinnat himmeiksi. Poista hiontapöly. Silota kolot ja syvennykset sopivalla tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Suorita pohjamaalaus tarvittaessa pohjamaalilla tai AURO 505 Tartuntapohjusteella ennen pintamaalausta.

Käyttö:

– Sekoita hyvin ennen käyttöä.
– Voidaan levittää siveltimellä, telalla tai ruiskulla.
– Levitä tarvittaessa uusi kerros aikaisintaan 4 tunnin päästä edellisestä maalauksesta. Korkea ilmankosteus ja/tai alhainen lämpötila voivat pidentää seinämaalin kuivamisaikaa.

Käsittely menetelmät:

Sivellin, tela. Ilmaton ruiskutus testattu Wagner SF 23 PLUS; Asetukset: Paine 250 bar, Ruiskutus paine 200 bar, Ruiskutus suutin koko: 419 (Trade Tip 3), Pistooli: AG 08.

Työvälineiden puhdistus:

Vesi

Hoito-ohjeet:

Maali kestää puhdistusta aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua käsittelystä. Maalattu pinta voidaan puhdistaa kuivalla harjalla tai pölypyyhkeillä.
Likaantuneet maalipinnat puhdistetaan neutraalilla (pH 6 – 8) pesuaineliuoksella ja nihkeällä rätillä.
Pinta ei saa jäädä puhdistuksen jälkeen märäksi.
Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa.

VÄRISÄVYT

AURO 524 Plantodecor seinämaali on sellaisenaan puhtaanvalkoinen.

Tilaa sävytetty maali: 09-851 2101 tai info@suomenluonnonmaalit.fi.

Maalia voidaan sävyttää A-pohjana (vaaleat sävyt) kaikkien johtavien maalitehtaiden värikarttojen mukaan.
HUOM! Tuotteen vahvan peittokyvyn takia, sävytetty sävy jää hieman vaaleammaksi kuin värikartan sävy.

Värikartta AUROn omaan värikartastoon

YMPÄRISTÖ JA TERVEYSVAIKUTUKSET

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu siihen että:

PLUSSAT:

MIINUKSET:

 • Sisältää säilöntäaineena bentsisotiatsolinoni, metyyli-isotiatsolinoni 0,0025%. AUROn omien testien mukaan nämä säilöntäaineet haihtuvat maalista muutaman päivän kuluessa kokonaan. Sinä aikana näille kemikaaleille herkistyneen henkilön tulisi välttää oleilua huoneessa. Tämän jälkeen maali on turvallinen myös herkistyneille.Jos olet herkitynyt jommalle kummalle näistä kemikaaleista, valitse toinen AURO tuote. Suurin osa AURO tuotesarjan tuotteista on säilöntäaieettomia ja biosidivapaita. Tämän maalin tilalle voimme suositella esimerkiksi AURO 321 tai 331 maaleja. Ne ovat paras valinta allergiaperheeseen!

 

Ympäristönsuojelu ja jätehuolto

Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen energiajakeena tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Suomen luonnonmaalit suosittelevat kierrätystä. Katso lähin kierrätyspisteesi tästä. Käytetyn AURO maalipurkin voi veloituksetta palauttaa myymäläämme. Me huolehdimme että pakkaukset menevät asianmukaisesti kierrätykseen, eivätkä joudu yleiselle kaatopaikalle.

Pakkausmateriaali:

Polypropyleeni

Voidaan kierrättää muovinkierrätyksessä. Voidaan kierrättää myös energiajakeena. Puhdasta ja pestyä astiaa voidaan hyötykäyttää esimerkiksi säilytysastiana.

Koostumus:

Mineraalitäyteaineet, vesi, Replebin®, titaanidioksidi, selluloosa; rypsi-, risiiniöljystä valmistetut pinta-aktiiviset aineet; ammoniakki, bentsisotiatsolinoni, metyyli-isotiatsolinoni.

Vaikka tuote on valmistettu luonnon raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista, koska tuotteeseen ei ole lisätty ylimääräisiä kemikaaleja. Huomioi kuitenkin mahdolliset allergiat.

*=Replebin® on maalin sideaine ja se on valmistettu 100% luonnon raaka-aineista (vehnästä ja maissista).

Katso tuotevideo:

Asiakkaiden kysymyksiä

 1. A Tuote käy useimmille seinä- ja kattopinnoille
 2. A Periaatteessa kyllä. Maali todennäköisesti tarttuu nykyiseen maaliin jne. mutta suosittelen kuitenkin tällaiseen kohteeseen jotain aivan toisentyyppistä maalia. Esimerkiksi vesiohenteinen kalustemaali. Peltikylppärin seinissä on muovipinnoitettua peltiä. siihen kannattaa valita muovimaali. Sellaisia meillä ei ole.
 3. A Tällä hetkellä ei ole. Verkkokauppamme palvelee. Normaali toimitusaika 1-2arkipäivää.
 4. Tähän kysymykseen ei ole vielä ehditty vastata.

3 arviota tuotteelle AURO 524 Plantodecor seinämaali

 1. Jaska

  Uskomaton peittokyky. Tällä oli ilo maalata. Suosittelen

 2. Janniina

  Todella peittävä ja ihanan himmeä jälki 🙂

 3. Marja (varmistettu kirjoittaja)

  Erittäin miellyttävä maalata. Peittää hyvin ja tuoksu on hyvin mieto. Suosittelen!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...