UKU Savilaasti Plaster 0-4mm 25kg

12.95 

Savilaasti 0-4, 25kg sävy terra (ruskeanpunainen) on valmis sekoitus savea, hiekkaa 0-4mm ja olkisilppua,
Peruslaasti savirappauksiin. työmaalla lisätään vain vesi: 5-6 litraa/ 25kg.
Alustat: puu, erilaiset rappaukset, levyalustat: mineraali-, kipsi-, luonnonkuitulevyt.

Savirappaus tasoittaa huoneen kosteuspitoisuutta, varastoi lämpöä, rajoittaa homeen kasvua, neutralisoi elektromagneettista saastetta, vähentää kaiuntaa ja sopii allergioista kärsiville ihmisille. Saviukumajan savilaastilla on hyvä tarttuvuus ja pinta vastus (surface resistance). Savilaasti- ja rappaus on 100%:sesti luonnollinen tuote ja uudelleen käytettävissä. Sillä voi myös muotoilla pyöreitä kulmia ja erilaisia muotoja.

TÄMÄN TUOTTEEN RAHTI SOVITTAVA ERIKSEEN

Tuotetunnus (SKU): 7350043917573 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Saviukumajan savilaastit ovat ainoita Virossa valmistettavia savilaasteja. Tuotteet ovat myös testattuja Saksalaisen savilaasti standardin (DIN 18947: 2013-08) mukaan. Standardin mukaisesti Saviukumajan laastit luokitellaan suurimpaan lujuusluokkaan S II. Savilaastit sisältävät laadultaan erinomaista savea, hiekkaa, joka on huolellisesti valikoitu rakeisuuskäyrällä sekä paikallisista kasveista saatua kuitua. Pohjalaasti 0-4 on kuivatuote, raekoko 0-4mm, sisältää olkisilppua ja hamppukuitua.

Sopii erilaisten pintojen rappauksiin sisätiloissa.
Käytetään lähinnä pohjalaastina, mutta voidaan käyttää myös pintalaastina.
Alustaksi kelpaavat erilaiset pohjat: (puu, kivi, tiili, savi-, kalkki- ja muut mineraaliset rappaukset, ruokolevyt, olkiseinät, betoniharkot, kevytbetoni, fermacel)

Saviukumajan savilaasti on 100% luonnontuote.
Saven voi kierrättää jauhamalla uuteen savilaastiin.

 

Alustat: puu, erilaiset rappaukset, levyalustat: mineraali-, kipsi-, luonnonkuitulevyt.
Alustan tulee olla vakaa ja kestävä, imukykyinen ja tartuntakykyinen ja puhdas pölystä, maalista ja öljyistä. Sileille alustoille (hirsi- ja puupinnat, levytykset) suositellaan ohutta ruokomattoa rappauksen pohjalle lisäämään tartuntaa.

Riittoisuus: 25kg säkki riittää:
– 10mm kerroksella n. 1,5 m2
– 15mm:n kerrospaksuudella n. 1m2.
1000kg säkki riittää:
– 10mm kerroksella n.40m2
– 15mm kerroksella n.60m2

HUOM! Materiaalimenekki riippuu pinnan tasaisuudesta (ts. menekki on suurempi hirsiseinissä, kuin tasaisessa levypinnassa.)
Puupinnat (ruokomatto/ -levy) 30- 45 kg/m2
Kiviainespinnat 25- 30 kg/ m2

Vältä pölyn hengittämistä ja suojaa silmät pölyltä. Huuhtele suolaliuoksella (silmien huuhteluun tarkoitettu liuos), mikäli laastipölyä joutuu silmiin.

Alustan tulee olla vakaa, painoa kestävä, kuiva, huokoinen, tartuntakykyinen. Alustan tulee olla pölytön ja puhdas maaleista ja öljyistä. Suosittelemme käytettäväksi ohutta ruokomattoa puun (hirsi, laudoitus, sileäpintaiset kovat puulevyt) päälle rapattaessa parantamaan tartuntaa. Käytä ruokolevyä, luonnonkuitulevyä, korkkilevyä tai muuta luonnollista eristemateriaalia eristeenä, nämä ovat rapattavissa suoraan päälle. Suosittelemme rappauksen vahvistamiseksi toiseen rappauskerrokseen käytettäväksi valikoimissamme olevaa juuttikangasta, mikäli rappauksen kokonaispaksuus ylittää 7-10 cm.

Lisää 5-6 litraa vettä säkilliseen (25kg) kuivatuotetta ja sekoita huolellisesti. Parasta on tehdä laasti edellisenä päivänä valmiiksi. Laastin tulisi seistä vähintään 0,5 tuntia. Seisottamisen jälkeen laasti sekoitetaan kertaalleen.

Käytä työvälineinä Latta, suippo latta. Suunnikkaan muotoiset latat muotoiluun ja suipot/ kapeat viimeistelyyn.
Teräs latat sekä intoa. Käsi- tai konerappaus.

Puhdista ja kostuta alusta etukäteen. Rappaa 5-10mm (maksimi 15mm) kerroksissa. Anna laastin kiinteytyä ja tasoita pinta. Suosittelemme käytettäväksi rappaushierrintä. Kun ensimmäisen kerros on täysin kuivunut, voit rapata toisen kerroksen (5-10mm), kostuta taas pinta ennen rappausta. Laastin kiinteydyttyä voit hiertää pinnan laasti- tai muovihiertimellä. Käytä sienimäistä hierrintä mikäli haluat laastin kuidut näkymään pintaan.

Savilaasti kuivuu veden haihtumisen myötä, tämän vuoksi tulee tilaa tuulettaa hyvin kuivumisaikana. Lämmityskaudella suosittelemme käytettäväksi tuulettimia, lämmittimiä tai kosteuden poistajia kuivumisen edistämiseksi. Pidentynyt kuivumisaika ja korkea ilmankosteus voi aiheuttaa pinnan homehtumista, joka ei kuitenkaan ole terveydelle vaarallista. Kun pinta on kuivunut, tulee home pyyhkiä pinnalta pois.

Suosittelemme Saviukumajan Pintalaastia 0-2 tai0 Viimeistelylaastia 0-1mm pinnan viimeistelyyn. Ennen viimeistelyä, on pinta puhdistettava hiekasta ja pölystä puhtaaksi pehmeällä harjalla. Pohjalaastin jäädessä pinnaksi suosittelemme pintaan siveltäväksi Saviukumajan selluloosa pohjustetta.

Mahdolliset pintavauriot ovat korjattavissa. Suosittelemme säästettäväksi Saviukumajan pinnoitustuotteita alkuperäisestä erästä tätä varten. Likaantunut pinta voidaan puhdistaa kuivamenetelmällä ( ei vesi/ kemikaali/ kostepyyhintää) tai pinnoitettavaksi samalla pintamateriaalilla uudelleen. Savilaasti on antistaattista eikä kerää pölyä. Savilaasti imee öljyjä ja nesteitä.

Tumman punainen.
Tilauksesta saatavilla myös: Punainen, ruskea, sininen tai harmaa.

Asiakkaiden kysymyksiä

  1. A Savilaastia ei voi lätkiä suoraan hirsiseinälle. Kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme info@suomenluonnonmaalit.fi
  2. A tällä hetkellä ei vielä mistään. tuote on haussa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “UKU Savilaasti Plaster 0-4mm 25kg”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *