Rustins Danish Oil

Alk. 9.95 

Danish Oil on tung-öljyn (tunnetaan myös kiinanpuuöljynä) ja eräiden muiden kasvisperäisten erikoisöljyjen sekoitus. Valmistuksen aikana sekoitukseen lisätään fenolihartseja antamaan Danish Oil’ille sen erikoislaatuiset ominaisuudet. Fenolihartsit lisäävät tuotteen veden, emästen ja yleensäkin kemikaalien kestävyyttä. Tuotteelle on tunnusomaista nopea alkukuivuminen kosketuskuivaksi ja lopullinen kuivuminen kovaksi, ei tahmeaksi ja vastustuskykyiseksi, kestäväksi pinnaksi.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Danish Oil on tung-öljyn (tunnetaan myös kiinanpuuöljynä) ja eräiden muiden kasvisperäisten erikoisöljyjen sekoitus. Valmistuksen aikana sekoitukseen lisätään fenolihartseja antamaan Danish Oil’ille sen erikoislaatuiset ominaisuudet. Fenolihartsit lisäävät tuotteen veden, emästen ja yleensäkin kemikaalien kestävyyttä. Tuotteelle on tunnusomaista nopea alkukuivuminen kosketuskuivaksi ja lopullinen kuivuminen kovaksi, ei tahmeaksi ja vastustuskykyiseksi, kestäväksi pinnaksi. Koska pinta ei ole tahmea, se ei kerää pölyä eikä likaa. Seoksessa käytetyt erikoisaineet tunkeutuvat syvälle kaikkiin puulaatuihin eikä aine jää pinnalle paksuksi kerrokseksi. Täten vältetään pinnan irtoutuminen, kesiminen ja säröily sen ikääntyessä. Koska öljy kuivuu kovaksi, sitä voi käyttää pohjustuksena tai puskurina ennen muita pintakäsittelyjä.
Danish Oil tuo esille kaikkien puulaatujen luontaisen kauneuden ja muodostaa luonnollisen huokoisen ja hohtavan (satiini) pinnan. 

Sekoita huolellisesti ennen käyttöä, ettei astian pohjalle jää laskeumia. Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva, puhdas ja sileä sekä pölytön, öljytön, rasvaton ja vahaton. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi on aikaisemmin maalatut tai lakatut pinnat kuorittava Rustins Strypit Paint and Varnish Removerilla. Vaihtoehtoisesti pinnat voi ensin puhdistaa lakkaspriillä, teräsvillalla ja rievulla. Puhdas paljas puu voidaan värjätä Tingilegno petsillä. Tätä voi myös lisätä öljyyn, mutta sävy jää tällöin vaaleammaksi kuin erilliskäsittelyssä.

Levitä Danish Oil tasaisesti puhtaalla rievulla tai siveltimellä ja pyyhi liika öljy pois muutaman minuutin kuluttua.
Uudelle puulle suositellaan kahta tai kolmea käsittelykertaa 4-8 tunnin välein riippuen lämpötilasta ja kosteusolosuhteista.
Äärimmäisen hieno pinta aikaansaadaan kun viimeinen sively tehdään 00 tai 000 teräsvillalla tai hankaussienellä, samalla puun pintaa kiillottaen. Tämä poistaa viimeisetkin törröttävät syyt ja tekee pinnasta silkinpehmeän.
Ulkokäytössä oleva puu suositellaan käsiteltäväksi vuosittain. Vaakasuorat, rasitetut tasot vaativat vielä useammin toistuvan käsittelyn.
Ennen uudelleenöljyämistä on pinnat pestävä vedellä ja pesuaineella ja pyyhittävä kuivaksi. Kun tällainen käsittely tehdään aikaisemmin öljyllä tai lakalla käsitellylle pinnalle, voi sille syntyä kiiltävähkö pinta. Tämä saadaan himmeäksi hiomalla syiden suuntaan 00 tai 000 teräsvillalla. Viimeiseksi pinta pyyhitään rievulla.

Välineet puhdistettava heti lakkabensiinillä.

Työssä käytetyt rievut tulee hävittää asianmukaisesti (ITSESYTTYMISVAARA!)

Riittoisuus: n. 11-13,5 m2/L sivelykertaa kohti.

Danish Oililla käsitellyt pinnat voidaan pyyhkiä kostealla rievulla. Rasvaiset ja muut likaiset pinnat voidaan puhdistaa miedolla, ei hiovalla puhdistusaineella. Vahakiillotteita voi käyttää.

Alkuperäisessä, hyvin suljetussa astiassa tuote säilyy vuosia. Syttyvät tuotteet on syytä varastoida viileässä, kuivassa ja hyvin ilmastoidussa tilassa. Pidettävä erillään sytytyslähteistä.

Ei voi ohentaa sitrusohenteella.

Tuote täyttää lelu– ja turvallisuusmääräykset BS EN 71 Part 3 1995
Elintarvikehyväksyntä 03.09.2008
Pyydettäessä toimitetaan todistus.

  • EUH066: Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua.
  • EUH208: Sisältää koboltti 6, metyylietyyliketotoksiimi, 2-oktyyli-2h-isotiatsol-3-oni. Voi aiheuttaa allergisen reaktion.
  • H226: Syttyvä neste ja höyry
  • H336: Saattaa aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta.
  • H317: Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion.
  • H411: Myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia.
voiko danish oilia käyttää nitroselluloosalakan pohjana?Back to product
asked by Anonymous on 2021-04-12 08:34:53
1 answers shown
  1. Ymmärtääkseni kyllä.
    Lauri Koski answered on 2021-04-18 10:37:08

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Rustins Danish Oil”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...