Rustholli Petroliöljymaali

Alk. 25.95 

Petroliöljymaali on klassinen perinnemaali, joka on aito öljymaali puupinnoille ulkona. Pellavaöljypohjainen ja valopetroliohenteinen hengittävä ulkomaali. Sisältää home- ja sienikasvustoa hidastavia tehoaineita. Huippuluokan homesuojaus Home Proof – teknologialla.

Poista

Kuvaus

Pellavaöljypohjainen, perinnemaali puisille ulkopinnoille

Pellavaöljystä, väripigmenteistä ja valopetrolista valmistettu perinteinen puolikiiltävä ulkomaali. Erityisen hyvän peittokykynsä ansiosta kertakäsittely ilman erillistä pohjustusta tai pohjamaalausta riittää.

Muodostaa hengittävän maalipinnan, jolloin kosteus pääsee haihtumaan maalin läpi. Erittäin kestävä! Erinomainen tartunta, pitkä huoltomaalausväli.

 

Sisältää home- ja sienikasvustoa hidastavia tehoaineita. Huippuluokan homesuojaus Home Proof -teknologialla.

Pitkäaikainen suoja kodillesi – markkinoilla jo yli 30 vuotta!

A- ja C-pohja. Voidaan sävyttää.

Vakiosävyt: valkoinen, keltamulta, punamulta.

 

Valkoista A-pohjaa voidaan käyttää sellaisenaan tai se voidaan sävyttää. Väritön C- pohja on sävytettävä ennen käyttöä. Rustholli Petroliöljymaali on sävytettävissä yleisimpien ulkomaalivärikarttojen mukaisiin sävyihin. A-pohjan sävyt jäävät hieman alisävyiseksi johtuen maalin sisältämästä runsaasta valkoisesta pigmentistä. Koemaalausta pienellä määrällä maalia suositellaan aina. Saatavilla myös vakiosävyt valkoinen, keltamulta, punamulta, italianpunainen, vanha kupari ja musta. Vakiosävyt valmistetaan perinteisistä rautaoksidi- ja titaanidioksidipigmenteistä, jotka kestävät erityisen hyvin säärasituksia.

Lataa käyttöturvallisuustiedote tästä.

Kuvaus: Puolikiiltävä, perinteinen pellavaöljypohjainen ulkomaali puupinnoille. Erityisen hyvän peittokykynsä ansiosta kertakäsittely ilman erillistä pohjustusta tai pohjamaalausta riittää. Muodostaa hengittävän maalikalvon. Erittäin kestävä. Huippuluokan homesuojaus Home Proof -teknologialla.

Käyttökohteet: Lautaverhoillut ulkoseinät, vuorilaudat, ikkunanpuitteet, kaiteet, aidat. Rustholli Petroliöljymaali soveltuu sahattujen ja höylättyjen puupintojen maalaamiseen ulkona. Maali soveltuu uusille puupinnoille, teollisesti pohjamaalatuille sekä aikaisemmin öljymaalilla maalatuille pinnoille. Rustholli Petroliöljymaalilla voidaan maalata myös ohuiden lateksia sisältävien maalien (pohjamaalit) ja puunsuoja-aineiden päälle.

Levitys: Sivellin tai maalausharja puupinnoille. Käytettäessä korkeapaineruiskua, suositellaan pinnan tasoitusta siveltimellä. Ohennus ruiskutuksessa n. 10-15 til. %. Suutinkoko 0,018″- 0,023″.

Riittoisuus:
Sahalaudalle 3-5 m2/l
Hienosahatulle  4-5 m2/l
Höylälaudalle  5-7 m2/l

Kuivumisaika: Petroliöljymaalien kuivuminen perustuu pellavaöljyn hapettumiseen, joten ne kuivuvat verrattain hitaasti. Rustholli Petroliöljymaali on pintakuiva olosuhteista riippuen n. 2-5 vrk kuluessa. Mikäli huonokuntoinen alusta on pohjamaalattu ohennetulla Rustholli Petroliöljymaalilla, voidaan pintamaalaus suorittaa olosuhteista riippuen noin kahden viikon kuluttua pohjamaalauksesta.

Maalaustuoteryhmä: 473 Puujulkisivujen liuoteohenteiset petroliöljymaalit RL 11…13

Kiiltoaste: Puolikiiltävä, 3 (RT-luokitus) Kiilto sammuu ajan myötä.

Säänkesto: Erittäin hyvä, kestää hyvin meri- ja teollisuusilmastossa.

Kuiva-ainepitoisuus: n. 80 %

Tiheys: n. 1,35 kg/l, SFS 3635, sävystä riippuen.

Ohenne: Valopetroli

Pakkauskoot: 0,9l, 2,7l ja 9l astioissa.

Värisävyt:  valkoinen, keltamulta, punamulta, italianpunainen, vanha kupari ja musta. A- ja C-pohja. Voidaan sävyttää kaikkien ulkomaalivärikarttojen mukaan.

Valkoista A-pohjaa voidaan käyttää sellaisenaan tai se voidaan sävyttää. Väritön C- pohja on sävytettävä ennen käyttöä. Rustholli Petroliöljymaali on sävytettävissä yleisimpien ulkomaalivärikarttojen mukaisiin sävyihin. A-pohjan sävyt jäävät hieman alisävyiseksi johtuen maalin sisältämästä runsaasta valkoisesta pigmentistä. Koemaalausta pienellä määrällä maalia suositellaan aina. Saatavilla myös vakiosävyt valkoinen, keltamulta, punamulta, italianpunainen, vanha kupari ja musta. Vakiosävyt valmistetaan perinteisistä rautaoksidi- ja titaanidioksidipigmenteistä, jotka kestävät erityisen hyvin säärasituksia.

 

Kuljetus

LUOKKA 9
PG III UN No 3082

Käyttöohjeet

Ennen maalatut ja maalaamattomat puupinnat

Maalattavat pinnat on puhdistettava huolellisesti ja kaikki irtonainen vanha maali on poistettava käyttämällä teräsharjaa, kaavinta tai hiontaa. Mahdollinen home poistetaan Julkisivu- ja homepesulla. Varsinainen maalaus suoritetaan kertaalleen runsaalla kerroksella Rustholli Petroliöljymaalia.

Mikäli maalattava alusta on huonokuntoinen, voidaan suorittaa pohjamaalaus 10 % valopetrolilla ohennetulla Rustholli Petroliöljymaalilla. Tällöin pohjamaalauksen on annettava kuivua vähintään 3 kuukautta ennen pintamaalauksen suorittamista.

Maalattavan pinnan tulee olla kuiva ja puhdas. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana on pinnan, ilman ja maalin lämpötilan oltava yli +5 oC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Puun kosteuden tulee olla alle 18 %. Älä maalaa sateen uhatessa.

Työskentely

Sekoita Rustholli Petroliöljymaali hyvin. Käytä puupintojen käsittelyssä hyvää sivellintä tai maalausharjaa. Rappauspinnat maalataan maalaustelalla. Rustholli Erikoisöljymaalilla voidaan maalata vanhojen alkydi- tai öljymaalien päälle. Sillä voidaan maalata myös hyvin ohuiden lateksia sisältävien maalien ja puunsuoja- aineiden päälle. Vahvat lateksi- ja puunsuojakerrokset on aina poistettava ennen maalausta. Käytettäessä korkeapaineruiskua, suositellaan pinnan tasoitusta siveltimellä. Ohennus ruiskutuksessa n. 10-15 til. %. Suutinkoko 0,018″- 0,023″.

Työvälineiden pesu

Työvälineet puhdistetaan käytön jälkeen mineraalitärpätillä tai valopetrolilla.

HUOM!

Itsesyttymisvaaran johdosta käytetyt rievut ja trasselit on säilöttävä palamattomassa terässäiliössä vedellä kostutettuna, kuivattava mieluiten ulkona avoimessa tilassa tai hävitettävä polttamalla välittömästi.

Tuoteturvallisuus

Myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion. Sisältää Sisältää 4,5-Dikloori-2-n-oktyyli-4-isotiatsoliini-3-oni, 2-Oktyyli- 2H-isotiatsoli-3-oni ja 3-jodi-2- propynyylibutyylikarbamaatti. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Säilytä lasten ulottumattomissa. Vältettävä päästämistä ympäristöön. Käytä suojakäsineitä. JOS KEMIKAALIA JOUTUU IHOLLE: Pese runsaalla vedellä ja saippualla. Valumat on kerättävä. Hävitä sisältö/pakkaus paikallisten määräysten mukaisesti ongelmajätteiden keräilypisteeseen.

VOC

EU raja-arvo tälle tuotteelle (kat. A/d): 300g/l (2010) Tämä tuote sisältää max. 300 g/l VOC

Huomiosana: Tuotteella ei ole huomiosanaaVaaralausekkeet:

H317: Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion
H411: Myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia.Turvalausekkeet:

P102: Säilytä lasten ulottumattomissa.
P273: Vältettävä päästämistä ympäristöön.
P280: Käytä suojakäsineitä
P302+P352 JOS KEMIKAALIA JOUTUU IHOLLE: Pese runsaalla vedellä ja saippualla
P391: Valumat on kerättävä
P501: Hävitä sisältö/pakkaus paikallisten määräysten mukaisesti ongelmajätteiden keräilypisteeseen.

Eräitä valmisteita koskevat erityisvaatimukset

Sisältää 4,5-Dikloori-2-n-oktyyli-4-isotiatsoliini-3-oni, 2-Oktyyli-2H-isotiatsoli-3-oni ja 3-jodi-2- propynyylibutyylikarbamaatti. Voi aiheuttaa allergisen reaktion.

Huom! Tuotteen kostuttamat rievut ja trasselit tai tuotteen hiontapöly voivat syttyä itsestään, joten ne on säilytettävä vedellä kostutettuna ennen hävitystä, kuivattava mieluiten ulkona avoimessa tilassa tai poltettava välittömästi.

Asiakkaiden kysymyksiä

  1. A Tarkoittanet kun siinä on petroolia? Petrooli on maalissa liuottimena. Kuten muutkin liuotinohenteiset maalit, myös tämä sisältää tulenarkaa liuotinta. Liuotin haihtuu kun maali kuivuu. Itse kuiva maalikerros seinässä maali palaa huonosti. Varmaan vesiohenteinen lateksimaali, joka on muovia = öljystä, palaa paremmin.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Rustholli Petroliöljymaali”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...