AURO 344 Profi Kalkkimaali

(5 tuotearviota)

Alk. 25.95 

Aito ja oikea ammattilaatuinen KALKKIMAALI sisä- ja ulkokäyttöön.
Valmistettu vain luonnon raaka-aineista.

Kun hankit tämän tuotteen voit olla varma ettei huoneilmaan vapaudu haitallisia yhdisteitä. Näin varmistat oman ja perheesi hengittämän sisäilman puhtauden.

 

Värikarttaan voi myös tutustua ja käyttää myymälässämme.

Tässä värikartan online-versio

Poista

Kuvaus

Erinomainen tarttuvuus kaikille mineraalipinnoille kuten kivi, betoni, savi ja kipsilevy sekä puukuitulevyihin ja vanhan paperitapetin päälle. Soveltuu aikaisemmin kalkkimaalilla maalatuille pinnoille. Kestää hyvin lämmönvaihteluita, ja soveltuukin muurien ja tulisijojen maalaamiseen.
Aidosti hengittävänä tuote soveltuu myös vaativiin kohteisiin kuten kellarit. Maali omaa erittäin hyvän peittokyvyn, on lähes hajutonta sekä liuotinvapaa. Erittäin emäksisenä maali antaa hyvän suojan homeitiöitä, viruksia ja baktereja vastaan olematta myrkyllinen. Tuote on kemikaalivapaa ja se on valmistettu pelkästään luonnon raaka-aineista, eikä siitä haihdu huoneilmaan mitään haitallista.

Katso lisätiedot ja käyttöohjeet välilehdiltä alla.

Kun hankit tämän tuotteen voit olla varma ettei huoneilmaan vapaudu haitallisia yhdisteitä. Näin varmistat oman ja perheesi hengittämän sisäilman puhtauden.

Ei sisällä muovisideaineita.
Ei sisällä säilöntäaineita.
Ei sisällä liuottimia.
VOC 0g/L

TUOTETIEDOT

Soveltuvuus:

Profi Kalkkimaali sisä- ja ulkomaalaukseen.
Tuote soveltuu kiviainespinnoille (rappaus, betoni, kalkkihiekkakivi tai kipsilevy pinnoille) sekä savipinnoille ja puukuitu- ja huokolevypinnoille.

Kalkkimaaleilla voi maalata myös paperitapettien päälle.
Kalkkimaali kestää lämpöä hyvin ja soveltuu siksi myös esimerkiksi takan ja uunin käsittelyyn. HUOM! On suositeltavaa antaa kalkkimaalin kuivua kaksi viikkoa ennen kuin takka tai uuni voidaan ottaa käyttöön.
Maalilla voi maalata luonnollisesti aikaisemmin kalkkimaalilla maalattuja pintoja.

Aikaisemmin lateksilla maalatut pinnat pestään maalarinpesuaineella ennen maalaamista AURO 344 Kalkkimaalilla.
Kiiltävällä maalilla maalatut pinnat hiotaan kevyesti mataksi tai pohjustetaan AURO 505 Tartuntapohjusteella.

Ei sovellu puulle tai synteettisille (muovi) pinnoille. Käytä puupinnoilla AURO seinämaaleja 320, 321 tai 524.

HUOM! Kalkkimaalit usein jättävät elävän ja mahdollisesti hieman epätasaisen pinnan. Kalkkipohjaiset maalit kannattaa usein levittää ns. ristivedoin jotta pinnasta tulisi mahdollisimman tasainen.

Käyttökohteet:

Kalkki- ja kalkkisementtirapatut julkisivut ja sisäseinät.
Betoni, kipsilevy ja kuitulevypintaiset sisäseinät.
Paperi ja kuitutapettipintaiset sisäseinät.
Muuratut tulisijat, leivinuunit ja takat.

Pakkauskoot:

1L, 5L ja 10L

Sävyt:

Valkoinen. Voidaan sävyttää. Katso Värisävyt välilehti.

Tyyppi:

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali joka sisältää titaanidioksidia, mineraaliset täyteaineita sekä selluloosa.

Katso tarkempi erittely raaka-aineista tuotetiedot välilehdeltä.

Maalaustuoteryhmä:

411 Kalkkimaalit RL 11…13

Värisävyt:

Valkoinen
Sävytettävissä AURO Profi Kalkkimaaliväreillä
Lataa värikartta AURO 350 värikartta

Kiiltoryhmä:

Täyshimmeä (6/RT-luokitus)

Riittoisuus:

10m²/Litra

Kuivumisajat:

Pölykuiva 20. Päällemaalattavissa 24h kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 1h kuluttua.

Ohenne:
Vesi

Hengittävä:

SD arvo <0,05

Koostumus:

Kemikaalivapaa maali.
Vesi, kalsiumhydroksidi (sammutettu kalkki), titaanidioksidi, mineraaliset täyteaineet, selluloosa

Vaikka tuote on valmistettu täysin luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista (VOC 0g/L), koska tuote ei sisällä kemikaaleja. Huomioi mahdolliset allergiat.

AURO 344 ei sisällä yleisesti allergiaa aiheuttavaa metyyli isotiatsolinoni (MI) säilöntäainetta.

AURO 344 ei sisällä yleisesti maaleissa käytettyä akrylaattidispersiota (muovia), Muovittomana se hengittää (diffuusioavoin), eli päästää vesihöyryn lävitseen antaen massiivisen seinärakneteen toimia, kuten sen on tarkoituskin. Hengittävänä ja päästöttömänä AURO 344 parantaa asumismukavuutta.

KÄYTTÖOHJEET

Käsittelyolosuhteet:

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi käsiteltävän pinnan tulee olla puhdas, imukykyinen, öljytön ja rasvaton, eikä siinä saa olla mitään värjäävää tai irtonaista. Huoneen lämpötilan lasku hieman alle +20 °C:een on suositeltavaa sisämaalauksissa. Käsiteltävät pinnat voidaan kostuttaa vedellä (esimerkiksi sumutinpullolla) ennen maalausta, jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja näin ollen kivettyisi kestävämmäksi. Muista varmistaa että pinta voidaan kostuttaa ennen käsittelyä.

Esikäsittely:

Käsittelemätön pinta:
Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa. Voimakkaasti imevät pinnat sisätiloissa voidaan esikäsitellä ohennetulla maalilla (20% vettä 80% AURO Profi Kalkkimaalia). Käsiteltävät pinnat on suositeltavaa jopa kosteuttaa ennen maalausta, jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja näin ollen kivettyisi kestävämmäksi.

Aikaisemmin käsitelty pinta:
Pese aikaisemmin kalkkimaalilla ulkona maalatut pinnat ennen huoltomaalausta varovasti painepesemällä ilman pesuainetta.

Pese ennen tavallisella maalilla maalatut sisällä olevat pinnat Kunnon Maalarinpesu-tuotteella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kovat, kiiltävät, maalatut pinnat himmeiksi. Poista hiontapöly. Silota kolot ja syvennykset sopivalla tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Suorita pohjamaalaus tarvittaessa pohjamaalilla ennen pintamaalausta.

Käyttö:

– Sekoita hyvin ennen käyttöä.
– Voidaan levittää siveltimellä tai telalla.
– Täysi peittokyky saavutetaan vasta kun Profi Kalkkimaali on kuivunut kokonaan.
– Levitä tarvittaessa uusi kerros seuraavana päivänä.
– Kalkkimaalilla maalattua pintaa voidaan kevyesti kostuttaa n. 7 päivän ajan maalauksen jälkeen. Tämä auttaa kalkkimaalia kivettymään vahvemmaksi ja pinnat ovat tällöin helpommin puhdistettavissa.
– Levitä kalkkimaali tarvittaessa ristivedoin työskennellen.

Työvälineiden puhdistus:

Vesi

Hoito-ohjeet:

 

 

Tuote voidaan sävyttää:

 1. Sävytyskoneella kalkinkestävien sävyjen mukaan. Linkki sävytyskoneen värikarttaan
 2. Sekoittamalla maaliin AURO 350 värillisiä kalkkimaaleja
 3. Sekoittamalla maaliin kalkinkestäviä jauhepigmenttejä

Linkki sävytyskoneen värikarttaan
Lataa värikartta AURO 350 värikartta

Muista että värikartta tietokoneen ruudulla tai printattu värikartta ovat suuntaa antavia. Lopullinen väri täytyy selvittää koemaalauksella.

Sävytettävissä AURO Profi Kalkkimaaliväreillä

Sävytettävissä sävytyskoneella tämän värikartan mukaan.

MUISTA SEKOITTAA VÄRILLINEN KALKKIMAALI HUOLELLISESTI ENNEN SÄVYN SEKOITTAMISTA KALKKIMAALIN SEKAAN..
Pelkkä ravistaminen ei riitä koska painavana väripigmentti painuu pohjaan ja se pitää saada liikkeelle tikulla sekoittamalla.
Kun olet mielestäsi kaatanut kaiken värillisen kalkkimaalin sävytettävän kalkkimaalin sekaan, kaada pulloon vielä puoli desiä vettä ja ravista voimakkaasti. Kaada nyt tämä seos maalin sekaan. Näin olet saanut varmasti kaiken tarvittavan värin matkaan, ja sävytys vastaa värikartan sävyä

 

HUOM!

TEE AINA TESTISIVELY SÄVYTETYLLÄ MAALILLA JA ANNA KUIVUA. VASTA KUIVANA MAALIN LOPULLINEN SÄVY TULEE ESILLE. KUIVUMISTA VOIT NOPEUTTAA ESIMERKIKSI HIUSTENKUIVAAJALLA.
MUISTA ETTÄ SÄVYTYSVÄRIÄ VOI AINA LISÄTÄ MAALIN SEKAAN, MUTTEI VOI OTTAA SIELTÄ POIS. SIKSI SÄVYTÄ MAALI MIELUUMMIN PIKKU HILJAA.

EKOLOGISUUS

Tuotteen ekologisuus:

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu siihen että:

 1. Tuotteen kaikki raaka-aineet ovat luonnosta
 2. Tuote ei sisällä lainkaan kemianteollisuuden tuotteita
 3. Tuote on biohajoava
 4. Tuote ei sisällä biosidejä
 5. Tuotteen valmistamiseen käytetään puhdistettua sadevettä, jotta juomakelpoista pohjavettä säästyisi
 6. EU-VOC-raja-arvot: 2004/42/EG II A (fWb): 30 g/l (2010) Tämä tuote VOC:0g/l
 7. Tuotteen valmistaa AURO joka on maailman ainoa hiilineutraali maalinvalmistaja. AUROn maalitehtaalta ei muodostu kierrätyskelvotonta jätettä lainkaan.

Ympäristönsuojelu ja jätehuolto

Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Suomen luonnonmaalit suosittelevat kierrätystä. Katso lähin kierrätyspisteesi tästä. Tyhjän maalipurkin voi veloituksetta palauttaa myymäläämme. Me huolehdimme että pakkaukset menevät asianmukaisesti kierrätykseen, eivätkä joudu yleiselle kaatopaikalle.

Pakkausmateriaali:
Polypropyleeni. Hävitä energiajakeena.

 

Videot

Katso video

 

Onko tämä nyt sellaista oikeaa kalkkimaalia? Olen siis törmännyt kalkkimaali nimellä myytäviin maaleihin jotka eivät varmastikaan ole kalkkimaalia...Back to product
asked by Anonymous on 2020-01-13 20:16:11
1 answers shown
 1. Kyllä tämä on ihan oikeaa kalkkimaalia. On totta että markkinoilla on paljon kalkkimaali nimellä myytäviä tuotteita, jotka eivät oikeasti ole kalkkimaalia, vaan lateksimaalia. Oikean kalkkimaalin erotat helposti siitä, että myyntipakkauksessa tulee olla varoitusmerkki: syövyttävää. Tämä johtuu maalin korkeasta Ph arvosta.
  Lauri Koski answered on 2020-01-19 22:58:03

5 arviota tuotteelle AURO 344 Profi Kalkkimaali

 1. Heiskanen

  Peittävin kalkkimaali jota olen koskaan käyttänyt. Helppo levittää verrattuna perinteiseen kalkkimaaliin. Hienoa että tällaisia on saatavana Suomesta 🙂

 2. Esko

  Paljon parempaa kuin perinnekalkki. Ehdoton valinta seuraaviin maalaustalkoisiin!!

 3. Hjalmar

  Loistava maali sisäseinien maalaamiseen ilman muovia.

 4. Selena (varmistettu kirjoittaja)

  Ihana löytö tämä! Ei haise millekään, maalausvaiheessa vain vieno kalkin tuoksu, ei muuta. Levittyy ja peittää. Olen uusi kanta-asiakas.

 5. Miika Nissilä (varmistettu kirjoittaja)

  Laadukas tuote. Valkean Vetonit AH Antiikkilaastin päälle tehty takkamuurin maalaus onnistui hyvin telaamalla. Ensimmäisen kerroksen levityksen jälkeen tuntui että ei peitä mitään eikä ole riittävän valkoinen. Kuivuttuaan tuotteen valkoinen sävy tuli esille ja peittävyys kehittyi samalla. Riittoisuuden arviosta tuotesivulla on annettava miinusta! Eli sain yhdellä litralla käsiteltyä noin 3 neliömetrin alan. Tilattava kaksi litraa lisää jotta saan työn tehtyä loppuun.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *