AURO 344 Profi Kalkkimaali

(7 tuotearviota)

Alk. 5.95 

Aito ja oikea ammattilaatuinen KALKKIMAALI sisä- ja ulkokäyttöön.
Valmistettu vain luonnon raaka-aineista.

Kun hankit tämän tuotteen voit olla varma ettei huoneilmaan vapaudu haitallisia yhdisteitä. Näin varmistat oman ja perheesi hengittämän sisäilman puhtauden.

 

Värikarttaan voi myös tutustua ja käyttää myymälässämme.

Tässä värikartan online-versio

Poista

Kuvaus

Erinomainen tarttuvuus kaikille mineraalipinnoille kuten kivi, betoni, savi ja kipsilevy sekä puukuitulevyihin ja vanhan paperitapetin päälle. Soveltuu aikaisemmin kalkkimaalilla maalatuille pinnoille. Kestää hyvin lämmönvaihteluita, ja soveltuukin muurien ja tulisijojen maalaamiseen.
Aidosti hengittävänä tuote soveltuu myös vaativiin kohteisiin kuten kellarit. Maali omaa erittäin hyvän peittokyvyn, on lähes hajutonta sekä liuotinvapaa. Erittäin emäksisenä maali antaa hyvän suojan homeitiöitä, viruksia ja baktereja vastaan olematta myrkyllinen. Tuote on kemikaalivapaa ja se on valmistettu pelkästään luonnon raaka-aineista, eikä siitä haihdu huoneilmaan mitään haitallista.

HUOM. Tämä maali on kalkkimaali.
Kalkkimaalilla maalattuun pintaan kuuluu tietty kirjavuus ja pinnan epätäydellisyys. Maalissa on pieniä kalkkikiven murusia, ja se näkyy tarkkaan seinää katsottaessa.
Kalkkimaalilla maalattu pinta ei vastaa lateksimaalilla maalatun pinnan yhdenmukaisuutta ja virheettömyyttä. Ota tämä huomioon kun maalaat oikealla kalkkimaalilla.

Katso lisätiedot ja käyttöohjeet välilehdiltä alla.

Kun hankit tämän tuotteen voit olla varma ettei huoneilmaan vapaudu haitallisia yhdisteitä. Näin varmistat oman ja perheesi hengittämän sisäilman puhtauden.

Ei sisällä muovisideaineita.
Ei sisällä säilöntäaineita.
Ei sisällä liuottimia.
VOC 0g/L

TUOTETIEDOT

Soveltuvuus:

Profi Kalkkimaali sisä- ja ulkomaalaukseen.
Tuote soveltuu kiviainespinnoille (rappaus, betoni, kalkkihiekkakivi tai kipsilevy pinnoille) sekä savipinnoille ja puukuitu- ja huokolevypinnoille.

Kalkkimaaleilla voi maalata myös paperitapettien päälle.
Kalkkimaali kestää lämpöä hyvin ja soveltuu siksi myös esimerkiksi takan ja uunin käsittelyyn. HUOM! On suositeltavaa antaa kalkkimaalin kuivua kaksi viikkoa ennen kuin takka tai uuni voidaan ottaa käyttöön.
Maalilla voi maalata luonnollisesti aikaisemmin kalkkimaalilla maalattuja pintoja.

Aikaisemmin lateksilla maalatut pinnat pestään maalarinpesuaineella ennen maalaamista AURO 344 Kalkkimaalilla.
Kiiltävällä maalilla maalatut pinnat hiotaan kevyesti mataksi tai pohjustetaan AURO 505 Tartuntapohjusteella.

Ei sovellu puulle tai synteettisille (muovi) pinnoille. Käytä puupinnoilla AURO seinämaaleja 320, 321 tai 524.

HUOM! Kalkkimaalit usein jättävät elävän ja mahdollisesti hieman epätasaisen pinnan. Kalkkipohjaiset maalit kannattaa usein levittää ns. ristivedoin jotta pinnasta tulisi mahdollisimman tasainen.

Käyttökohteet:

Kalkki- ja kalkkisementtirapatut julkisivut ja sisäseinät.
Betoni, kipsilevy ja kuitulevypintaiset sisäseinät.
Paperi ja kuitutapettipintaiset sisäseinät.
Muuratut tulisijat, leivinuunit ja takat.

Pakkauskoot:

1L, 5L ja 10L

Sävyt:

Valkoinen. Voidaan sävyttää. Katso Värisävyt välilehti.

Tyyppi:

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali joka sisältää titaanidioksidia, mineraaliset täyteaineita sekä selluloosa.

Katso tarkempi erittely raaka-aineista tuotetiedot välilehdeltä.

Maalaustuoteryhmä:

411 Kalkkimaalit RL 11…13

Värisävyt:

Valkoinen
Sävytettävissä AURO Profi Kalkkimaaliväreillä
Lataa värikartta AURO 350 värikartta

Kiiltoryhmä:

Täyshimmeä (6/RT-luokitus)

Riittoisuus:

10m²/Litra

Kuivumisajat:

Pölykuiva 20. Päällemaalattavissa 24h kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 1h kuluttua.

Ohenne:
Vesi

Hengittävä:

SD arvo <0,05

Koostumus:

Kemikaalivapaa maali.
Vesi, kalsiumhydroksidi (sammutettu kalkki), titaanidioksidi, mineraaliset täyteaineet, selluloosa

Vaikka tuote on valmistettu täysin luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista (VOC 0g/L), koska tuote ei sisällä kemikaaleja. Huomioi mahdolliset allergiat.

AURO 344 ei sisällä yleisesti allergiaa aiheuttavaa metyyli isotiatsolinoni (MI) säilöntäainetta.

AURO 344 ei sisällä yleisesti maaleissa käytettyä akrylaattidispersiota (muovia), Muovittomana se hengittää (diffuusioavoin), eli päästää vesihöyryn lävitseen antaen massiivisen seinärakneteen toimia, kuten sen on tarkoituskin. Hengittävänä ja päästöttömänä AURO 344 parantaa asumismukavuutta.

KÄSITTELYOLOSUHTEET: Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi käsiteltävän pinnan tulee olla puhdas, imukykyinen, öljytön ja rasvaton, eikä siinä saa olla mitään värjäävää tai irtonaista. Huoneen lämpötilan lasku alle +20 °C:een on suositeltavaa sisämaalauksissa. Käsiteltävät pinnat voidaan kostuttaa vedellä (esimerkiksi sumutinpullolla) ennen maalausta, jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja näin ollen kivettyisi kestävämmäksi. Muista varmistaa, että pinta voidaan kostuttaa ennen käsittelyä.

VALMISTELU: Harjaa maalattava pinta puhtaaksi pölystä ja muusta irtoavasta aineesta. Rasvaiset ja likaiset pinnat pestään maalarinpesulla. Raaputa pois irtoavat maalinjäänteet ja tasoita lopuksi epätasaisuudet. Anna tasoitteen kovettua ja hio pinta tasaiseksi. Suorita pohjamaalaus tarvittaessa tartuntapohjusteella ennen pintamaalausta.

Käytä maalatessa suojakäsineitä ja suojalaseja.

ESIKÄSITTELY:

Käsittelemätön pinta:

 • Huokoiset (kuten kipsilevy) tai epätasaisesti imevät pinnat pohjustetaan 1:1 vedellä ohennetulla Auro 301 Pohjusteella.
 • Normaalin imukyvyn omaavat pinnat pohjustetaan 10 % vedellä ohennetulla AURO 344:lla.
 • Käsiteltävät pinnat voidaan kostuttaa kevyesti vedellä ennen maalausta, jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja maalaaminen olisi helpompaa. Maalipinnasta tulee näin myös kestävämpi.

Aikaisemmin käsitelty pinta:

 • Pese ennen tavallisella maalilla maalatut pinnat Kunnon Maalarinpesu-tuotteella ja huuhdo huolellisesti vedellä.
 • Hio killtäväksi maalatut pinnat himmeiksi. Poista hiontapöly.
 • Silota kolot ja syvennykset sopivalla tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly.
 • Suorita pohjamaalaus tarvittaessa  tartuntapohjusteella ennen pintamaalausta.
 • Käsiteltävät pinnat voidaan kostuttaa kevyesti vedellä ennen maalausta (ei lateksimaalilla maalattu pinta), jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja maalaaminen olisi helpompaa. Maalipinnasta tulee näin myös kestävämpi.

KÄYTTÖ:

 • Maalaa pinta 1-2 kertaa AURO 328:lla.
 • Voidaan levittää siveltimellä tai telalla. HUOM! Kalkkimaalit usein jättävät elävän ja mahdollisesti hieman epätasaisen pinnan. Kalkkipohjaiset maalit kannattaa usein levittää ns. ristivedoin jotta pinnasta tulisi mahdollisimman tasaisen epätasainen.
 • Täysi peittokyky saavutetaan vasta kun maali on kuivunut kokonaan. Märkänä maali on läpikuultavaa.
 • Levitä tarvittaessa uusi kerros seuraavana päivänä.
 • Kostuta kertaalleen maalattu kalkkimaalipinta kevyesti vedellä ennen toista maalauskertaa, jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja maalaaminen olisi helpompaa. Maalipinnasta tulee näin myös kestävämpi.
 • Ohenna tarvittaessa max.10% vedellä.
 • Levitä kalkkimaali tarvittaessa ristivedoin työskennellen. Ei pitkiä yhdensuuntaisia vetoja kuten lateksimaalien kanssa.
 • Älä yritä korjata jo kuivunutta maalipintaa. Siihen jää jälki paikkausyrityksestä.
 • Kalkkimaalilla maalattua pintaa voidaan kevyesti kostuttaa n. 7 päivän ajan maalauksen jälkeen. Tämä auttaa kalkkimaalia kivettymään vahvemmaksi ja pinnat ovat tällöin helpommin puhdistettavissa ja kestävämpi.

KUIVUMISAIKA: Päällemaalattavissa n. 4-6 tunnin jälkeen. Täysin kuiva vasta n. 2 vuorokauden kuluttua maalaamisesta.

TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS: Puhdista siveltimestä tai telasta suurin osa maalista sutimalla se esimerkiksi sanomalehtipaperiin. Kun olet saanut suurimman osan maalista pois, voit pestä siveltimen vedellä. Pesun voi tehdä juoksevan veden alla vasta kun suurin osa maalista on saatu pois, koska maali voi tukkia viemärin. Pese työvälineet lopuksi vedellä ja AURO 411 luonnonsaippualla. Kun sivellin on puhdas, jätä siihen AURO 411 luonnonsaippuaa säilytyksen ajaksi. Kun otat siveltimen taas käyttöön, pese saippua pois.

SISÄLTÖ: Vesi, kalsiumhydroksidi, titaanidioksidi (valkoinen pigmentti), mineraalitäyteaineet (esim. savi), selluloosa.
Ei sisällä akrylaattia, pva:ta tai muita muovijohdannaisia, eikä ylimääräi- siä kemikaaleja, ei edes säilöntäaineita.

HUOMIO: Huolehdi hyvästä tuuletuksesta ja maalaustyön normaaleista varotoimenpiteistä. Auron tuotteet valmistetaan luonnollisista raaka-aineista. Valmistuserien välillä voi olla pieniä eroavaisuuksia. Myös luonnolliset aineet ja luonnontuotteet voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Älä käytä tuotetta, joka haisee pahalta tai on pilaantunut. Käyttöturvalli- suustiedote saatavissa. Lisätietoa auro.fi

VARASTOINTI: Säilytettävä viileässä, suljetussa alkuperäispakkaukses- sa, lasten ulottumattomissa. Suojeltava pakkaselta. Säilyy vähintään 24 kuukautta avaamattomana 18 asteisessa varastossa.

KIERRÄTYS: Pakkaus on polypropeeniä. Voidaan puhtaana uusiokäyttää tai kierrättää muovinkierrätyksessä. Likaisena energiajakeena. Neste- mäisenä: EWC koodi 080120, määritys: Maalit. Nestemäinen maalijäte voidaan kompostoida. Vain täysin tyhjät astiat, kuivuneen maalin kanssa voidaan hävittää kotitalousjätteen kanssa. Suosittelemme kierrätystä. Tarvittaessa voit palauttaa käytetyn pakkauksen Suomen Luonnonmaalit Oy:n toimipisteeseen.

Tuote voidaan sävyttää:

 1. Sävytyskoneella kalkinkestävien sävyjen mukaan. Linkki sävytyskoneen värikarttaan
 2. Sekoittamalla maaliin AURO 350 värillisiä kalkkimaaleja
 3. Sekoittamalla maaliin kalkinkestäviä jauhepigmenttejä

Linkki sävytyskoneen värikarttaan
Lataa värikartta AURO 350 värikartta

Muista että värikartta tietokoneen ruudulla tai printattu värikartta ovat suuntaa antavia. Lopullinen väri täytyy selvittää koemaalauksella.

Sävytettävissä AURO Profi Kalkkimaaliväreillä

Sävytettävissä sävytyskoneella tämän värikartan mukaan.

MUISTA SEKOITTAA VÄRILLINEN KALKKIMAALI HUOLELLISESTI ENNEN SÄVYN SEKOITTAMISTA KALKKIMAALIN SEKAAN..
Pelkkä ravistaminen ei riitä koska painavana väripigmentti painuu pohjaan ja se pitää saada liikkeelle tikulla sekoittamalla.
Kun olet mielestäsi kaatanut kaiken värillisen kalkkimaalin sävytettävän kalkkimaalin sekaan, kaada pulloon vielä puoli desiä vettä ja ravista voimakkaasti. Kaada nyt tämä seos maalin sekaan. Näin olet saanut varmasti kaiken tarvittavan värin matkaan, ja sävytys vastaa värikartan sävyä

 

HUOM!

TEE AINA TESTISIVELY SÄVYTETYLLÄ MAALILLA JA ANNA KUIVUA. VASTA KUIVANA MAALIN LOPULLINEN SÄVY TULEE ESILLE. KUIVUMISTA VOIT NOPEUTTAA ESIMERKIKSI HIUSTENKUIVAAJALLA.
MUISTA ETTÄ SÄVYTYSVÄRIÄ VOI AINA LISÄTÄ MAALIN SEKAAN, MUTTEI VOI OTTAA SIELTÄ POIS. SIKSI SÄVYTÄ MAALI MIELUUMMIN PIKKU HILJAA.

EKOLOGISUUS

Tuotteen ekologisuus:

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu siihen että:

 1. Tuotteen kaikki raaka-aineet ovat luonnosta
 2. Tuote ei sisällä lainkaan kemianteollisuuden tuotteita
 3. Tuote on biohajoava
 4. Tuote ei sisällä biosidejä
 5. Tuotteen valmistamiseen käytetään puhdistettua sadevettä, jotta juomakelpoista pohjavettä säästyisi
 6. EU-VOC-raja-arvot: 2004/42/EG II A (fWb): 30 g/l (2010) Tämä tuote VOC:0g/l
 7. Tuotteen valmistaa AURO joka on maailman ainoa hiilineutraali maalinvalmistaja. AUROn maalitehtaalta ei muodostu kierrätyskelvotonta jätettä lainkaan.

Ympäristönsuojelu ja jätehuolto

Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Suomen luonnonmaalit suosittelevat kierrätystä. Katso lähin kierrätyspisteesi tästä. Tyhjän maalipurkin voi veloituksetta palauttaa myymäläämme. Me huolehdimme että pakkaukset menevät asianmukaisesti kierrätykseen, eivätkä joudu yleiselle kaatopaikalle.

Pakkausmateriaali:
Polypropyleeni. Hävitä energiajakeena.

 

Videot

Katso video

 

Mikä ero on kalkkimaalien 344 ja 326 välillä?Back to product
asked by Anonymous on 2018-08-24 11:02:45
1 answers shown
 1. 326 on laadultaan ja ominaisuuksiltaan vaatimattomampi tuote. Se on lähempänä perinnekalkkimaalia. 344 on monimutkaisempi tuote joka peittää ja kestää 326:tta paremmin. 326 vain sisäkäyttöön kun 344 sisälle ja ulos.
  Lauri Koski answered on 2018-09-22 09:38:01

7 arviota tuotteelle AURO 344 Profi Kalkkimaali

 1. Heiskanen

  Peittävin kalkkimaali jota olen koskaan käyttänyt. Helppo levittää verrattuna perinteiseen kalkkimaaliin. Hienoa että tällaisia on saatavana Suomesta 🙂

 2. Esko

  Paljon parempaa kuin perinnekalkki. Ehdoton valinta seuraaviin maalaustalkoisiin!!

 3. Hjalmar

  Loistava maali sisäseinien maalaamiseen ilman muovia.

 4. Selena (varmistettu kirjoittaja)

  Ihana löytö tämä! Ei haise millekään, maalausvaiheessa vain vieno kalkin tuoksu, ei muuta. Levittyy ja peittää. Olen uusi kanta-asiakas.

 5. Miika Nissilä (varmistettu kirjoittaja)

  Laadukas tuote. Valkean Vetonit AH Antiikkilaastin päälle tehty takkamuurin maalaus onnistui hyvin telaamalla. Ensimmäisen kerroksen levityksen jälkeen tuntui että ei peitä mitään eikä ole riittävän valkoinen. Kuivuttuaan tuotteen valkoinen sävy tuli esille ja peittävyys kehittyi samalla. Riittoisuuden arviosta tuotesivulla on annettava miinusta! Eli sain yhdellä litralla käsiteltyä noin 3 neliömetrin alan. Tilattava kaksi litraa lisää jotta saan työn tehtyä loppuun.

 6. Susanna

  Tällä maalasimme saunamme muuriseinän ja maali oli helppo levittää, mutta ei roiskuvaa. Todella loistava maali! Suosittelen +++

 7. Satu (varmistettu kirjoittaja)

  Käsittelin saunatuvan punatiilisen palomuurin tällä. Ihana, hajuton maali. Helppo levittää, vähän kuin jugurttilla maalailisi:) kaksi kerrosta laitoin, jäi kivan röpelöinen ja elävä pinta, juuri sellainen kuin halusin. Muutaman punatiilen päälle jouduin lisäämään viisi kerrosta, kun läpi puski jotain kellertävää väriä tiilestä, vaikka olin pinnan harjannut ja pyyhkinyt puhtaaksi, ehkä tiilissä oli jotain likaa, joka puski kalkkimaalin läpi. Mutta nekin peittyi loppujen lopuksi 🙂 Hyvä asiakaspalvelukin plussaa 🙂

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *