Paavo Pinkopahvi 36m²

89.95 

Paavo Pinkopahvia käytetään perinnerakentamisessa sisäverhousmateriaalina seiniin ja kattoihin. Tasoittaa seinän ja soveltuu sekä maalattavaksi että tapetoitavaksi. Sopii myös hyvin peruskorjaukseen.

Leveys 1500 mm

Pituus 24 jm

Rullassa n. 36m²

Paksuus n. 0,55mm

Tuotetunnus (SKU): 47842029 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

PAAVO PINKOPAHVI
Pinkopahvi on perinteinen seinä- ja kattoverhousmateriaali. Pinkopahvi on tarkoitettu asennettavaksi sisäseinään, esim. hirsi- ja lauta- seinän päälle. Pahvilla voidaan päällystää myös erilaisilla levyllä päällystettyjä pintoja joissa se on erinomaisen valmis tapetointi ja maalausalusta. Pinkopahvia voidaan käyttää korjausrakentamisen lisäksi uudisranketamisessa ja mm. Kulissien rakkennusmateriaalina.

OMINAISUUDET
– Remontoijalle sisäseiniin ja -kattoihin maalin tai tapetin alustaksi.
– Käyttökelpoinen materiaali vanhojen talojen peruskorjauksessa, koska pinkopahvi sallii pohjan epätasaisuudet mukauten alustojen muotoihin.
– Soveltuu kaikkiin huobekorkeuksiin, sillä sitä toimitetaan rullina.
– Ei jäykistä rakennuksen runkoa, joten riittävästä jäykistyksestä tulee huolehtia sisäpuolisella levytyksellä., rungon lisä-jäykisteillä tai tms.
– Sopii materiaaliksi myös moniin muihin kohteisiin, esim. Kulisseihin ja kiinnitysalustoihin.
– Perinteinen, ekologinen vaihtoehto seinän sisäpinnan uusimiseen.

VALMISTELU
Levitä muovikelmu alusmuoviksi siten että kostuttejun pahvien ympärille jää kelmua puoli metriä. Jokainen pahvi kostutetaan erikseen luonnonharjaksista tehdyllä harjalla, pirskottamalla vettä pahvin pintaan tasaisesti, pieninä pisaroina. Pahvit kostutetaan vain toiselta puolelta.
Pahvit katkotaan kastelun jälkeen, n 5 cm ylimittaisiksi. Käytä linjaarina esim. suoraa lautaa. Kastelun ja katkaisun jälkeen pahvipinkka käännetään ja päälle levitetään alusmuovin levyinen muovikelmu ja pinon annetaan rauhassa kostua. Jos pahvien kiinnitys tapahtuu naulaamalla, voidaan työ aloittaa 5-6 tunnin kuluttua kastelusta. Liimalla reunoiltaan kiinnitettävien pahvien kostutus aika on vähintään 8-10 tuntia. Muovilla suojatut pahvit säilyvät käyttökelpoisina kaksi – kolme vuorokautta.

KIINNITYS NAULAAMALLA
Pahvin esikiinnitys aloitetaan yläreunasta keskeltä pahvia piennikantaisilla huopanauloilla. Yläreuna naulataan 30cm välein jonka jälkeen leikataan alareuna mittaansa ja naulataan samoin kuin yläreuna. Saumat limitetään 12-15cm ja liimataan nopeasti kuivuvalla liimaseoksella ja painetaan muovilastalla kiinni. Pahvilla päällystettävän alueen reunat naulataan kuten ylä- ja alareuna.
Kun pahvi on levitetty ja esinaulattu koko seinäalueella, tehdään varsinainen naulaus nupinauloilla, nupinauhaa käyttäen. Yli 8m² suuruisilla alueilla käytetään ns. siksak naulausta, jossa naulojen väli on 2,5cm. Pienemmillä alueilla ja alareunoissa riittää suora naulausrivi 3cm välein.

KIINNITYS LIIMAAMALLA
Pinkopahvin kiinnittäminen huokoiseen puukuitulevyyn tapahtuu ilman nauloja. Liimattavat reunat esikäsitellään liimaseoksella noin 15cm leveydeltä. Työ voidaan aloittaa liiman kuivuttua kiinnittämällä ensin ikkunan ylä- ja alakappaleet sivelemällä kiinnityskohtiin uudelleen sama liimaseos. Ikkunan pielestä lähdetään kiinnittämään pahvia kohti nurkkaa, ja saumat limitetään 12 – 15cm. Kiinnitys tapahtuu samassa järjestyksessä kuin naulattaessa. Ensin painetaan pahvi yläosasta keskeltä kiinni. Sen jälkeen yläosan sivut yläviistoon lastalla työntäen. Alaosan mittaansa leikkaamisen, ja liimaamisen (keskeltä aloittaen) jälkeen pystysaumat liimataan nopeasti kuivuvalla liimaseoksella ja painetaan muovilastalla kiinni. Kiinnityksessä käytetään jäykkää kulmista pyöristettyä lastaa.

Paavo Pinkopahvi on 100% valmistettu pahvista ja ei sisällä muovia.

Voidaan hävittää polttamalla, kompostoimalla tai laittaa pahvinkeräykseen.

VARASTOINTI
– Rullat varastoidaan suojassa säärasituksilta.
– Rullat on pinottava maasta irti olevalle tasaisella alustalle,
– Säilytysolosuhteiksi suositellaan mieluiten 16…24 °C lämpötilaa ja 30….60% suhteellista kosteutta.
– Muussa tapauksessa on rullat ennen asetusta pidettävä vähintään 1 vuorokausi em. olosuhteissa.

Asiakkaiden kysymyksiä

Kukaan ei ole vielä kysynyt tästä tuotteesta mitään, ole ensimmäinen!

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Paavo Pinkopahvi 36m²”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *