Coloria Öljyvaha

Alk. 14.95 

Vesiohenteinen, hajuton, myrkytön* ja hengittävä luonnonöljyä ja vahaa sisältävä tuote, joka imeytyy hyvin puuhun muodostaen luonnollisen kauniin likaa ja vettähylkivän pinnan.
Soveltuu puupuhtaille pinnoille, niin kuivissa kuin kosteissa sisätiloissa: Huonekalut ja lattiat. Saunan katto- ja seinäpinnat sekä lauteet, hirsi- ja vastaavat

Tilatessasi sävytettävää öljyvahaa olethan yhteydessä asiakaspalveluumme ennen tilaamista, niin katsomme mihin hintaryhmään sävy kuuluu.

*tuote sisältää biosidit: 5-Kloori-2-metyyli-4-isotiatsol-3-onin [EY nro. 247-500-7] ja 2-metyyli-4- isotiatsol-3-onin [EY nro. 220-239-6] (3:1) seos ja Bronopoli [CAS nro. 52-51-7]. Voi aiheuttaa allergisen reaktion.

Poista

Kuvaus

Soveltuu:

Erilaiset puupuhtaat pinnat kuivissa ja kosteissa sisätiloissa: hirsi- sekä paneelipinnat, ovet, ikkunat, huonekalut sekä
puulattiat. Lasitettujen parvekkeiden laudoitukset ja kalusteet, löylyhuoneiden katto- ja seinäpinnat sekä lauteet, myös puulattiat ja ritilät. Voidaan käyttää kylmilleen jäävissä sisätiloissa; kesämökit, leikkimökit, rantasaunat jne.

Soveltuu:

Erilaiset puupuhtaat pinnat kuivissa ja kosteissa sisätiloissa: hirsi- sekä paneelipinnat, ovet, ikkunat, huonekalut sekä
puulattiat. Lasitettujen parvekkeiden laudoitukset ja kalusteet, löylyhuoneiden katto- ja seinäpinnat sekä lauteet, myös puulattiat ja ritilät. Voidaan käyttää kylmilleen jäävissä sisätiloissa; kesämökit, leikkimökit, rantasaunat jne.

Maalaustuoteryhmä:
MaalausRYL 2012 mukainen maalaustuoteryhmä 711, 712, 713 ja 961.

Kiiltoaste:
5 (Himmeä)

Sävy:
Väritön, Valkea (kuultava valkoinen) ja Hiili (kuultava musta). Väritön voidaan sävyttää. Sävytetään kuultavien värikarttojen mukaan.

Riittoisuus:
8 – 15 m2/litra riippuen puulajista, puupinnan imevyydestä sekä työvälineistä ja -tavoista

Ohennin:
Ei ohenneta normaalisti. Tarvittaessa vesi.

Kuivumisaika:
Pölykuiva normaaliolosuhteissa n. 1 – 2 tuntia. Uudelleenkäsiteltävissä seuraavana päivänä. Saavuttaa lopullisen kovuutensa 3 – 4 viikossa olosuhteista, alustasta ja käsittelytavoista riippuen. Tänä aikana kovempaa kulutusta ja pesua tulisi välttää.

Työvälineiden puhdistus:
Poista ylimääräinen Öljyvaha työvälineistä pyyhkimällä ja pese ne heti käytön jälkeen vedellä ja saippualla.

Varastointi ja kuljetus:
Öljyvaha on suojeltava jäätymiseltä kuljetuksen ja varastoinnin aikana.

 

Olosuhteet:
Puupinnan on oltava kuiva eli puun kosteuspitoisuuden tulee olla alle 18 % ja ilman suhteellisen kosteuspitoisuuden alle 80 %.
Käsittely voidaan tehdä kun sekä puupinnan että ilman lämpötila on yli +10 C°.

Työskentelyohjeet:
Keinokuitu- tai vaahtomuovisivellin, vaahtomuovisieni tai nukkaamaton kangas.
Coloria Öljyvaha on aina sekoitettava huolellisesti ennen käyttöä ja aika ajoin käytön aikana. Puupinnat käsitellään käyttökohteen mukaan öljyvahalla ohuelti ja tiukkaan puun syiden suuntaisesti. Kuultavan sävyn voimakkuuteen ja lopputulokseen vaikuttavat aina puun rakenne ja sen oma sävy; suosittelemme aina värimallin tekoa valitulla puulajilla ja sävyllä ennen isojen pintojen käsittelyä.
Öljyvaha soveltuu parhaiten uudelle puhtaalle ja vanhalle ennen millään käsittelyaineella käsittelemättömälle puulle. Uudet puupinnat hiotaan tarpeen vaatiessa kevyesti hienolla hiekkapaperilla, jolloin öljyvaha pääsee imeytymään. Ennen käsitellyillä pinnoilla kaikki vanhat maali-, lakka-, sekä saunasuoja kerrokset on poistettava kokonaan ennen Öljyvaha käsittelyä parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi. Mikäli vahasta halutaan kiiltävämpi lopputulos, niin pinta voidaan kiillottaa nukkaamattomalla kankaalla tms. Öljyvaha on muista vahapohjaisista aineista eroten mahdollista päällemaalata peittävillä maaleilla. Mikäli Öljyvahan päälle halutaan maalata, tulisi pinta ensin pohjamaalata Coloria Hyper T artuntapohjamaalilla. Pintamaalaus suoritetaan kohteeseen sopivalla pintamaalilla.

Hirsi- ja paneelipinnat, ovet, ikkunat ja kalusteet:
Puhdista pinnat pölystä ja liasta. Poista oksakohdista mahdollinen pihka teräslastalla. Pienet kolot, naulan- tai ruuvinkannat ja halkeamat voidaan kitata huokoisella puukitillä puulajin värin mukaan. Tarvittaessa kostuta pinnat kevyesti vedellä ja pintojen kuivuttua poista pystyyn noussut puunkuitu hiomalla hienolla (100-180) hiomapaperilla. Poista hiontapöly huolellisesti. Levitä öljyvaha aina puun syiden suuntaisesti. Öljyvaha levitetään hirsi tai paneeli kerrallaan päästä päähän, jolloin pinnasta tulee mahdollisimman tasainen. Nurkissa ja pinnan yhtymäkohdissa vaaditaan huolellisuutta, ettei Öljyvahaa mene jo käsitellylle pinnalle. Käsittelykertojen määrä riippuu haluamasi sävyn peittävyyden, pinnan imevyyden ja käyttökohteen mukaan. Värillisen käsittelyn päälle voit halutessasi levittää väritöntä Öljyvahaa 1-2 kerrosta lisäämään pinnan kestävyyttä ja puhdistettavuutta. Öljyvaha voidaan kiillottaa kevyesti pinnan saavutettua lopullisen kuivumisen ja kovuuden, yleensä 2-3 viikkoa käsittelystä.

Puulattiat:
Soveltuu puulattioille, joihin ei kohdistu suurta mekaanista rasitusta (julkiset tilat). Poista oksakohdista mahdollinen pihka teräslastalla. Suosittelemme aina puulattioiden hiontaa hienolla (100-150) hiomapaperilla ennen pintakäsittelyjen tekoa. Hionta vähentää mahdollista lattian liukkautta, tasoittaa höylänjälkeä ja avaa puun solukkoa pintakäsittelyä varten. Hio aina puun syyn mukaisesti, pyöriviä hiontalaitteita tulisi välttää. Pyöröjäljet näkyvät kuultokäsittelyssä voimakkaasti. Pienet kolot, naulan- tai ruuvinkannat ja halkeamat voidaan kitata huokoisella puukitillä puulajin värin mukaan. Poista hiontapöly huolellisesti. Levitä Öljyvaha ohuesti muutama lauta kerrallaan päästä päähän. Nurkissa ja muissa pinnan yhtymäkohdissa vaaditaan huolellisuutta, ettei Öljyvahaa mene jo käsitellylle pinnalle. Lattiapinnoissa käsittely tulee tehdä vähintään 2-3 kertaan riippuen värisävystä, halutusta peitosta, puulajista ja käyttökohteesta. Värillisen käsittelyn päälle suosittelemme aina levittämään väritöntä Öljyvahaa 1-3 kerrosta riippuen värillisten käsittelyjen määrästä ja käyttökohteesta.

Saunatilat:
Puhdista pinnat pölystä ja liasta. Pese pinnat tarvittaessa. Poista oksakohdista mahdollinen pihka teräslastalla. T arvittaessa kostuta pinnat kevyesti vedellä ja pintojen kuivuttua poista pystyyn noussut puunkuitu hiomalla hienolla (100-180) hiomapaperilla. Poista hiontapöly huolellisesti. Levitä öljyvaha aina puun syiden suuntaisesti. Öljyvaha levitetään paneeli tai lauta kerrallaan päästä päähän jolloin pinnasta tulee mahdollisimman tasainen. Nurkissa ja pinnan yhtymäkohdissa vaaditaan huolellisuutta, ettei Öljyvahaa mene jo käsitellylle pinnalle. Käsittelykertojen määrä riippuu haluamasi sävyn peittävyyden, pinnan imevyyden ja käyttökohteen mukaan. Värillisen käsittelyn päälle voit halutessasi levittää väritöntä Öljyvahaa 1-2 kerrosta lisäämään pinnan kestävyyttä ja puhdistettavuutta.
Huom! Aikaisemmin käsitellyt pinnat: Poista vanhat käsittelyt huolellisesti kokonaan hiomalla ja kaapimalla. Poista hiontapöly huolellisesti. Jos Öljyvahan alle jää vanhaa pintakäsittelyä, lopputulos jää epätasaiseksi ja laikukkaaksi.
Parafiiniöljypohjaiset laudesuojat huonontavat Öljyvahan imeytymistä ja yleensä pilaavat lopputuloksen. Vanhojen laudesuojakäsittelyjen tulisi olla hyvin poiskuluneita ennen käsittelyä Öljyvahalla. Varminta on aina, että parafiiniöljyllä käsitellyille pinnoille käytetään jatkossa vain samantyyppistä tuotetta. Tämä pätee myös aiemmin Osmo Colorilla käsitellyille pinnoille. (Sisältää jossain määrin parafiiniöljyä.)

Hoito-ohjeet:
Lattiat: Tavanomainen siivous imuroimalla ja kostealla rätillä tai mopilla pyyhkien. Käytä aina mietoa pesuaineliuosta. Vahvoja emäksisiä, happoja tai hankaavia puhdistusaineita ei tule käyttää.
Seinät, ovet, kalusteet, saunat: Pyyhintä kostealla rätillä tai sienellä. Tarpeen vaatiessa pehmeä harja. Käytä aina mietoa pesuaineliuosta. Vahvoja emäksisiä, happoja tai hankaavia puhdistusaineita ei tule käyttää.

HUOM:
Coloria Öljyvaha on aina sekoitettava huolellisesti ennen käyttöä ja aika ajoin käytön aikana. Vältä voimakasta sekoittamista, aiheuttaa ilmakuplia aineeseen. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten värierojen välttämiseksi. Kaikissa epäselvissä tapauksissa käänny asiantuntevan jälleenmyyjän tai valmistajan puoleen ennen maalaustyön aloittamista.

Ympäristöhaittojen ehkäisy:
Hyvin tyhjennetyt, kuivat maaliastiat voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteen keräyspisteeseen. Sulje astia huolellisesti myöhempää käyttöä varten.
EU VOC-raja-arvo/ gränsvärde (cat A/e) 130g/l (2010). Coloria Öljyvaha sisältää/ innehåller/ VOC max 130g/l.

 

Väritöntä öljyvahaa voidaan sävyttää kaikkien johtavien maalitehtaiden kuultavien värikarttojen mukaan.

Tilatessasi sävytettävää öljyvahaa olethan yhteydessä asiakaspalveluumme ennen tilaamista, niin katsomme mihin hintaryhmään sävy kuuluu:
09 851 2101 tai info@suomenluonnonmaalit.fi

 

Hyvin tyhjennetyt, kuivat maaliastiat voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteen keräyspisteeseen. Sulje astia huolellisesti myöhempää käyttöä varten.
EU VOC-raja-arvo/ gränsvärde (cat A/e) 130g/l (2010). Coloria Öljyvaha sisältää/ innehåller/ VOC max 130g/l.

Sisältää biosidit: 5-Kloori-2-metyyli-4-isotiatsol-3-onin [EY nro. 247-500-7] ja 2-metyyli-4- isotiatsol-3-onin [EY nro. 220-239-6] (3:1) seos ja Bronopoli [CAS nro. 52-51-7]. Voi aiheuttaa allergisen reaktion.

ESITE

Asiakkaiden kysymyksiä

  1. A Hei, tuotetiedoissa ja tuotekuvauksessa kerrotaan, että tuote soveltuu: löylyhuoneiden katto- ja seinäpinnat sekä lauteet, myös puulattiat ja ritilät. Muita tuotteita ei tarvitse käyttää yhdessä tämän tuotteen kanssa.
  2. A Kaikissa maaleissa, öljyissä ja vahoissa raskaammat ainesosat vähitellen laskeutuvat purkin pohjalle. Ne tulee sekoittaa huolellisesti ja saattaa tuote tasalaatuiseksi. Meille ei aikaisemmin ole tullut eteen tilannetta jossa ko. tuote olisi ollut vaikeasti sekoitettavissa. Kannattanee olla valmistajaan yhteydessä: Coloria Oy Kaakkurintie 8 37150 Nokia Puhelin: 010-289 9500 (ark. 08.00-16.00) myynti@coloria.fi
  3. A VAlmistaja ei suosittele vahan päälle maalaamista. Jos haluat saman kaltaisen tuotteen jonka päälle voi maalata, niin valitse AURO 160. https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/kuultomaali-auro/. Se ei sisällä vahaa, ja on helpommin päälle maalattavissa. Kokemus on osoittanut että AURO seinämaalit joissa REPLEBIN sideaine (AURO 320, 321, 524), tarttuvat myös vahattuun pintaan yllättävän hyvin.
  4. A ei voi. tuote on tarkoitettu sisälle, ja vesiohenteisena soveltuu muutoinkin huonosti öljyisiin puulaatuihin kuten tiikki

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Coloria Öljyvaha”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...