Ale!

Keittomaali Slamfärg

Alk. 59.95  Alk. 36.95 

Koko: 5 l ja 10 l

 

Kuvaus:
Keittomaali on aito ja perinteinen, keittämällä valmistettu hengittävä maali, joka on tarkoitettu karkeille ja imeville puupinnoille. Keittomaali antaa kohteelle mattaisen, hengittävän ja perinteikkään pinnan. Keittomaali on todellinen ja aito perinnemaali.

 

Sävy: MUSTA, HARMAA, KELTAINEN, VIHREÄ ja VALKOINEN

Katso punaiset sävyt täältä.

 

Poista

Kuvaus

Käyttö ja annostus:
– Keittomaali on sivelyvalmis ulkomaali, joka on valmistettu perinteisellä tavalla jauholiisterillä, johon on lisätty pellavaöljyä.

– Keittomaali soveltuu erinomaisesti uusiin ja vastaavilla vesimaaleilla maalattuihin hirsi- ja sahalautapintoihin tai hyvin ilmastoituneille pinnoille.
– Ei sovellu öljy- tai lateksimaaleilla käsiteltyjen, eikä uusien höylälautapintojen maalaamiseen, sillä Keittomaali ei imeydy tämän kaltaisiin pintoihin tarpeeksi hyvin.

– Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva, tasainen, imukykyinen, puhdas sekä rasvaton.
– Puhdista pinta tarvittaessa teräsharjalla.
– Keittomaalin levittämiseen suositellaan erityisesti esim. punamultakeittomaalille suunniteltua keittomaalisivellintä.
– Sekoita hyvin ennen tuotteen levitystä.
– Yksi maalauskerta riittää useimmin halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. 

Ominaisuudet:
– Riittoisuus 3-5 m²/l pinnasta riippuen.
– Keittomaali ei sovellu öljy- tai lateksimaaleilla käsiteltyjen, eikä uusien höylälautapintojen maalaamiseen, sillä keittomaali ei imeydy tämän kaltaisiin pintoihin tarpeeksi hyvin.
– Yksi maalauskerta riittää!
– Ohenne: vesi.
– Pese työvälineet vedellä.
– Aito ja oikea perinnemaali.

HUOMIO: 
– Säilytettävä lasten ulottumattomissa, viileässä, pakkaselta ja auringolta suojattuna.
– Keittomaalin ohenteena toimii vesi, joten älä anna tuotteen jäätyä.
– Käsittelylämpötilan tulisi olla yli 10°C. 

Koostumus ja pakkausmateriaalit:
Vesi, ruisjauho, pellavaöljy, sulfaatti.

Pakkausmateriaali:
Muoviastia 

Asiakkaiden kysymyksiä

  1. A Paras tilanne on jos aikaisempi maali on kulunut jo aika läpikuultavaksi. Ennen maalausta olisi hyvä harjata pinnat läpi tarmokkaasti jotta mahdollisimman paljon vanhaa maalia saataisiin irtoamaan pinnalta. Musta peittää parhaiten jos halutaan maalata punainen keittomaali yli jollain toisella värillä. Helpointa olisi aina maalata samalla sävyllä.
  2. A Keittomaali ei oikein pysy sileässä höyläpinnassa. Jos höylähirren haluaa maalata keittomaalilla, kannattaa se käsitellä vesi rautasulfaattiliuoksella. Sitten odotetaan 2-3 vuotta, niin sileä höyläpinta on muuttunut karkeammaksi, ja keittomaali pysyy siinä paremmin. Vuorilaudat voi käsitellä valkoisella keittomaalilla, mutta öljymaalia käytetään useammin, koska se pysyy pidempään valkoisena. Valkoinen keittomaali on aika arka tahriintumaan.
  3. A Voi. Yleisin on ehkä punamullan ja mustan sekoitus. Lisäksi jauhemuotoisia pigmenttejä voi lisätä maaliin. https://suomenluonnonmaalit.fi/?s=väripigmentti&post_type=product&title=1&excerpt=1&content=1&categories=1&attributes=1&tags=1&sku=0&ixwps=1
  4. A Keittomaali on peittävä maali, eli varmastikin se peittää pilkut jne. Tosin homepilkkujen päälle ei kannata suoraan maalata, vaan pinnat tulee puhdistaa. Valttia on montaa erilaista. Nyt riippuu siitä mitä valttia on käytetty, mutta lähtökohtaisesti keittomaali ei ole hyvä vaihtoehto valtin päälle. Tähän tarkoitukseen voisime suositella petrooliöljymaalia: https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/rustholli-petrolioljymaali-eskaro/

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Keittomaali Slamfärg”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *