Kalustemaali Chalk paint

(8 tuotearviota)

Alk. 15.95 

Kalustemaali Chalk paint on kalkkimaisen pinnan jättävä kalusteille ja koriste-esineille tarkoitettu erikoismaali ilman muovisideaineita.

Maalattu pinta on kuivuneena kalkkimaisen matta ja hengittävä. Maali on voimakkaasti pigmentoitu ja se peittääkin yleensä kertavedolla. Tuote on ekologinen ja hajuton. Lisäksi se on valmistettu pelkästään luonnon raaka-aineista.

Ei sisällä lateksia tai muita haitallisia aineita. Maali ei hilseile, vaan kuluu vanhetessaan kauniisti. Tämä ei ole oikea kalkkimaali. Oikeat kalkkimaali löytyvät tästä.

Pakkauskoot:
0,225L, 0,9L, 2,7L ja 9,0L

Sävyt:
Valitse yhdeksästä valmissävystä: Valkoinen, Joulu, Usva, Itämeri, Kostea naava, Arvoitus, Auringonkukka, Jääprinsessa ja Laavakivi. Nämä voidaan valita suoraan alla olevasta listasta.

Kun tilaat sävykoodilla sävytettävän tuotteen, ole ystävällinen ja valitse maalin sävyksi ”SÄVYTYS” ja merkitse alla olevaan OMA VÄRISÄVY kenttään haluamasi sävyn täydellinen koodi. Jos koodin kanssa epäselvyyksiä, me tarkistamme ennen tuotteen toimitusta sävyn oikeellisuuden.

Poista

Kuvaus

Kalustemaali on kalkkimaisen pinnan jättävä kalusteille ja koriste-esineille tarkoitettu erikoismaali ilman muovisideaineita. Tämä ei ole oikea kalkkimaali. Oikeat kalkkimaali löytyvät tästä.
Maalattu pinta on kuivuneena kalkkimaisen matta ja hengittävä. Kalustemaali on voimakkaasti pigmentoitu ja se peittääkin yleensä kertavedolla. Tuote on ekologinen, myrkytön, hajuton ja lyijyvapa, lisäksi se on valmistettu pelkästään luonnon raaka-aineista.
Tämä maali ei sisällä lateksia, pva:ta tai muita muovijohdannaisia. EI kemikaaleja tai muita haitallisia aineita. Maali ei hilseile, vaan kuluu vanhetessaan kauniisti.

TYYPPI: Luonnon raaka-aineisiin perustuva maalituote

SOVELTUVUUS: Sisämaalaukseen puu-, puukuitulevy-, lastulevy- ja metallipinnoille. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen tai lakattujen pintojen maalaukseen. Voidaan käyttää myös vanhojen öljy- ja sellulossalakkojen päällä.

KÄYTTÖKOHTEET: Huonekalut, Koriste-esineet, ovet, listat, ikkunanpuitteet, kaapistot, seinät ja katot ym.

MAALAUSTUOTERYHMÄ: 321 Puu- ja metallipintojen vesiohenteiset pintamaalit sisäkäyttöön

PAKKAUSKOOT: 0,225 Litraa, 0,9 Litraa, 2,7 Litraa ja 9,0 Litraa

SÄVYT: Yhdeksän valmissävyä (Valkoinen, Joulu, Usva, Itämeri, Kostea naava, Arvoitus, Auringonkukka, Jääprinsessa, Laavakivi) voidaan valita suoraan alla olevasta listasta.
Kun tilaat sävytettävän tuotteen, ole ystävällinen ja valitse maalin sävyksi ”SÄVYTYS” ja merkitse alla olevaan OMA VÄRISÄVY kenttään haluamasi sävyn täydellinen koodi. Jos koodin kanssa epäselvyyksiä, me tarkistamme ennen tuotteen toimitusta sävyn oikeellisuuden.

Värisävyn koodi tai sävynimi voi olla lähes mistä tahansa värikartasta.

Muista tilata maalin pintaan myös vaha.

Kun tilaat sävytettävän tuotteen, ole ystävällinen ja valitse maalin sävyksi ”SÄVYTYS” ja merkitse alla olevaan OMA VÄRISÄVY kenttään haluamasi sävyn täydellinen koodi. Jos koodin kanssa epäselvyyksiä, me tarkistamme ennen tuotteen toimitusta sävyn oikeellisuuden. Värisävyn koodi tai sävynimi voi olla lähes mistä tahansa värikartasta.

 

 

Käyttöturvallisuustiedote:

Lataa käyttöturvallisuustiedote: Käyttöturvallisuustiedote Kalustemaali

TUOTETIEDOT

Maalaustuoteryhmä: 321 Puu- ja metallipintojen vesiohenteiset pintamaalit sisäkäyttöön

Värisävyt: Yhdeksän valmissävyä. A ja C pohjat. Sävytettävissä sävytyskoneella haluttuun sävyyn.

Riittoisuus: n. 10m²/Litra

Kuivumisajat: Pölykuiva 30 min. Päällemaalattavissa tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan vuorokauden kuluttua.

Ohenne: Vesi

Työtapa: Sivellin tai tela

Työvälineiden puhdistus: Vesi + saippua

Kiintoainepitoisuus:

EU VOC -raja-arvo: (cat A/d) 130g/l(2010) Tämä maali sisältää VOC max. 0 g/l.

Koostumus: vesi, mineraalitäyteaineet, kasvipohjainen sideaine, titaanidioksidi, selluloosa, rypsiöljy, risiiniöljy, liitu, kaliumsilikaatti (kaliumsilikaatti toimii maalissa säilöntäaineena. Se nostaa maalin ph arvoa juuri sen verran että säilöntäaineita ei tarvita.)

Vaikka tuote on valmistettu täysin luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista (VOC 0g/L), koska tuote ei sisällä ylimääräisiä kemikaaleja. Muista ottaa huomioon että myös luonnonraaka-aineille voi olla allerginen.

 

Vinkkejä:  Maalaa eriväsisiä maalipintoja toistensa päälle. Kuluta päälimmäinen pinta puhki teräsvillalla. Näin alla oleva maalipinta tulee esiin. Levitä kuivuneelle maalipinnalle vahaa. Näin saat pintaan hienoista kiiltoa ja kulutuskestävyyttä. Käytä sävytettyä vahaa. Kuivuttuaan maalin pinnasta saattaa irrota hieman kuiva-ainetta. Pinnan voi tällöin harjata tai pyyhkäistä kevyesti puhtaalla, kuivalla rätillä. Maalista ei sen kuivuttua kuitenkaan tartu väriä esim. vaatteisiin.

 

KÄYTTÖOHJEET

Käsittelyolosuhteet:
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Esikäsittely:
Käsittelemätön pinta:
Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa.

Aikaisemmin käsitelty pinta:
Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Puhdista vanha maali- tai lakkapinta Kalustepesulla. Kalustepesun käyttö ei ole välttämätöntä, mutta se parantaa maalin tarttuvuutta.
Kiiltävät maali- ja lakkapinnat kannattaa kevyesti hioa mataksi ennen maalausta.

 

Käyttö: 

 • Varmista että maalattava pinta on puhdas. Aikaisempia käsittelyja ei tarvitse poistaa.
 • Levitä pintaan siveltimellä tai telalla. Yleensä yksi tai kaksi maalikerrosta peittää.
 • Anna kuivua. Maalaa tarvittaessa toinen kerros aikaisintaan tunnin kuluttua.Kuivunutta maalipintaa voidaan kuluttaa teräsvillalla tai hiekkapaperilla. Näin saat aikaiseksi hyvin aidon tuntuisia ”antiikkipintoja”.
 • Lopuksi pintaan kannattaa levittää vaha, joka sinetöi maalipinnan, tekee siitä helposti puhtaana pidettävän ja kulutusta kestävän.

 

Työvälineiden puhdistus: Vesi ja saippua

Hoito-ohjeet: Maalattuja pintoja puhdistetaan nihkeällä ph. neutraaliin puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla.

 

Tuote netissä:
Blogit:
 Koskenkontu ja SLM Blogi.

Paikkakunta Jälleenmyyjä
Espoo K-Rauta Merituuli
Espoo Värisilmä Viherlaakso
Hamina Värisilmä Hamina
Helsinki K-Rauta Oulunkylä
Helsinki K-Rauta Express Forum
Iisalmi Carlson Teollisuuskatu 11
Ikaalinen JPS Koskela Oy
Joensuu Carlson Nurmeksentie 6
Jyväskylä K-Rauta Palokka
Kajaani Kajaanin Sisustajat
Kauhajoki K-Rauta
Kempele K-Rauta Ojan Rauta Kempele
Kotka Värisilmä Mattokotka
Kotka K-Rauta
Kouvola Värisilmä Väriuitto
Kuopio Carlson Volttikatu
Kuopio Värisilmä Kuopion Tapetti ja Väri
Kuortti Kuortin rautakauppa
Lappeenranta K-Rauta Lappeenranta
Lohja Värisilmä Lohja
Lohja K-Rauta
Loimaa K-Rauta Loimaa
Mikkeli K-Rauta Mikkeli
Mikkeli Carlson
Mäntsälä K-Rauta
Nurmes S-Rauta Nurmes
Nurmijärvi Värisilmä Nurmitapetti
Nurmijärvi Värisilmä Nurmitapetti
Oulu K-Rauta Välivainio
Oulu K-Rauta Äimärautio
Pori K-Rauta Pori
Pori K-Rauta Pohjoisväylä
Porvoo Rautanet Simolin
Raisio K-Rauta Kuninkoja
Rauma Mattorauma
Savonlinna Carlson
Savonlinna K-Rauta
Seinäjoki K-Rauta Seinäjoki
Siilinjärvi K-Rauta
Tampere K-Rauta OTRA
Tampere K-Rauta Lahdesjärvi
Turku K-Rauta Skanssi
Turku Procolour Oy
Tuusula Suomen Luonnonmaalit Oy
Vaasa Värisilmä Vaasan Väri
Valkeakoski K-Rauta
Vantaa K-Rauta 75
Vantaa K-Rauta Vantaanportti

EKOLOGISUUS

TUOTTEEN EKOLOGISUUS:
Kemikaalivapaa. Maalin voi kompostoida nestemäisenä sekä kuivana

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu sen luonnon raaka-aineisiin. Kemikaalittomuuteen ja liuotteettomuuteen. Tuote on VOC 0g/l.

Vaikka tuote on valmistettu täysin luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista (VOC 0g/L), koska tuote ei sisällä ylimääräisiä kemikaaleja. Muista ottaa huomioon että myös luonnonraaka-aineille voi olla allerginen.

 

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO:
Maalin voi kompostoida nestemäisenä sekä kuivana. Kompostointimahdollisuuden puuttuessa kuivunut maali voidaan hävittää tavallisen talousjätteen mukana energiajakeena.
Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Suomen luonnonmaalit suosittelevat kierrätystä. Katso lähin kierrätyspisteesi tästä.

 

Asiakkaiden kysymyksiä

 1. A Peittävän maalin ohentaminen kuultavaksi ei ole järkevää. Se vain ei toimi niin. Kannattaa valita mahdollisimman peittävä kuultava tuote. Esimerkiksi AURO 814 kuultovalkoinen hirsisuoja.
 2. A Meillä on asiakkaita jotka tekevät valokuvauspohjia ja niitä maalataan tällä ja AURO 330 maalilla
 3. A Maalilla voi maalata suoraan, mutta voi myös ohentaa jos tarve vaatii.
 4. Tähän kysymykseen ei ole vielä ehditty vastata.
 5. A Soveltuu ja kestää kuumuutta. Itse maalaisin kuitenkin oikealla kalkkimaalilla. Esimerkiksi tällä: AURO 344
 6. A Sopii silloin jos haluat maalata ovet kuluneen (vintage look) näköisiksi. Nämä Chalk paint -maalit ovat tarkoitettu siihen. Jos taas haluat tasaisen ja uudennäköisen (tavallisen) maalipinnan, kannattaa valita oikea kalustemaali.
 7. A Maali ei sisällä eläinperäisiä raaka-aineita. Koostumus: vesi, mineraalitäyteaineet, kasvipohjainen sideaine, titaanidioksidi, selluloosa, rypsiöljy, risiiniöljy, liitu, kaliumsilikaatti (kaliumsilikaatti toimii maalissa säilöntäaineena. Se nostaa maalin ph arvoa juuri sen verran että säilöntäaineita ei tarvita.)
 8. A sävyttämättömänä siinä ei pitäisi olla mitään haitallista. sävytyskoneiden sävypastoissa on aina vähintään säilöntäainetta.
 9. A Todennäköisesti kyllä. Kokeile kuitenkin ensin jollain pienellä määrällä. Niissä on kuitenkin täysin erilaiset sideaineet. Kalustekalkkimaali on luonnon raaka-aineista valmistettu.
 10. A Voi koska tämä Kalustekalkkimaali ei ole oikeaa kalkkimaalia. Oikealla kalkkimaalilla ei voi käsitellä kalusteita.
 11. A Vaha tulisi poistaa hankaamalla pintaa vahanpoistoaineella ja esim. karhunkielellä tai hienolla teräsvillalla.
 12. A Tuote on oikeastaan tarkoitettukin siihen. Maalataan kahdella eri värillä, ja kulutetaan pintaa jolloin saadaan helposti aikaiseksi vintage look lopputulos.
 13. A Valitettavasti näin. K-Rauta Riihimäki myy meidän Kalustekalkkimaalia. Aina voit hyödyntää verkkokauppaamme.
 14. A Tuote on tarkoitettu kalusteille sisällä. Sillä on tarkoitus luoda ns. vintage lookkia. Ulkokäyttöön tarkoitettu liituava maali on oikeaa öljymaalia. Esimerkiksi: https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/tikkurila-lin-pellavaoljymaali/ tai: https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/aito-pellavaoljymaali/
 15. A Kyllä se soveltuu, mutta meillä on parempia vaihtoehtoja. Itse käyttäisin AUROn kalustemaaleja https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/kiiltava-oljymaali-auro-075l/ https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/himmea-oljymaali-auro/
 16. A Kalustekalkkimaali (kuten muutkin "kalkkimaalit" kalusteille) ei ole oikea kalkkimaali. Siksi se kestää kulutusta jotenkuten. Yleensä pinta tulee vahata maalauksen jälkeen. Parhaimmillaan tuote on ns. vintage-look maalauksissa jossa haetaan kulunutta ilmettä. Jos haluat kestävän pinnan tulee aina käyttää oikeaa kalustemaalia ja jättää nämä höpöhöpökalkkimaalit muihin projekteihin. Kestävä maali kalusteisiin on esimerkiksi AURO 250/260.
 17. A Kalustekalkkimaali ei ole oikea kalkkimaali, vaan kalkkimaalimaisen pinnan jättävä höpöhöpö-kalkkimaali. Tuote on kuitenkin muoviton (ei sisällä akrylaattia) ja vuoden 2018 alusta asti myös säilöntäaineeton. Oikeat kalkkimaalit eivät koskaan sovellu huonekalujen tai lattioiden maalaamiseen, tai ylipäätään puupinnoille. Oikeissa kalkkimaaleissa ei koskaan ole säilöntäaineita. Kalkin oma korkea PH arvo takaa maalin säilymisen ilman niitä. Lähes kaikki sisätuotteemme ovat säilöntäainevapaita. Voit siis käytää kalkkimaalejamme AURO 326, 328, 344, 347 ja 751. AURO 350 Värillinen kalkkimaali on myös silöntäaineeton, ja sitä voidaan käyttää kaikkien edellisten maalien sävyttämieen. Sekä Pilvinen Seinä kalkkimaalia ja Savimaalia. AURO 321 Seinämaali on ilman säilöntäainetta, mutta se sävytetään sävytyskoneella, ja kaikissa sävytyskoneen pastoissa on oltava säilyvyyden takaamiseksi (pastat kiertävät koneessa aika kauan ja ovat kosketuksissa ilman kanssa) säilöntäainetta. Toki AUROn pastoissa sitä on vähemmän.
 18. A Maalin koostumus on ilmoitettu tuotetiedot välilehdellä. Vastaan näin koska jos maalin raaka-aineisiin tulee muutoksia, niin tänne ei jää väärää tietoa. Tietämykseni ei riitä arvioimaan voiko jokin raaka-aineista aiheuttaa allergiaa. Ihminen voi kuitenkin olla allerginen lähes kaikelle, jolloin tuosta raaka-aine listasta voit tarkistaa ettei maali sisällä juuri niitä aineita jolle olet allerginen. Autamme mielellämme lisää jotta löydät juuri sinulle sopivan tuotteen.

8 arviota tuotteelle Kalustemaali Chalk paint

 1. Miia J (varmistettu kirjoittaja)

  Mainio tuote. Sopi hyvin tarkoitukseeni. Helppo käyttää ja levittyi hyvin. Todella riittoisan tuntuinen.

 2. Anne Alakoski

  Erinomainen tuote. Ei haise oikeastaan millekään ja kuivuu nopeasti. SUOSITTELEN!!! 🙂
  Kaiken lisäksi ei ole tehty muovista kuten muut vastaavat. Ja on kotimainen. Pisteet siitä!

 3. Eila Karppinen (varmistettu kirjoittaja)

  Onnistunut ostos. Valitsin itse sävyn ja valinta osui nappiin, vaikka jännitti valita kuvan perusteella omaan tarkoitukseen sopivaa sävyä. Maali levittyi helposti ja tulos ilahduttaa. Muoviton tuote eikä haise juuri ollenkaan, kuivuu nopeasti – suosittelen.

 4. Kirsi (varmistettu kirjoittaja)

  Melkein kaikkia Suomesta saatavia kalkkimaaleja kokeilleena, olen tykästynyt tähän. Levittyy hyvin ja lopputulos on kaunis sekä kestävä. Sävytysmahdollisuus iso plussa. Olen maalannut kuitenkin kalkkimaalilla jo kohta kymmenen vuotta….

 5. Kehäkukkanen

  Kotimainen !
  (Jenkkien; a.slo.. ja rust o … eivät ole ekologisen aitoja luonnon kalkki maaleja vaikka käyttävät chalk paint nimitystä siksi en niitä käytä).
  Tämä tuote riihimäen k.raudasta sain hyllystä ja heti maalaamaan. Paras huonekalu maalini.
  En käytä muita.
  Kiitokset että tuotetta saa myös kaupasta muualta Suomesta ettei verkkokauppa ole ainoa paikka.

 6. Arabella

  Paras kalkkimaali.
  Valitettavasti ei ollutkaan Oulunkylän k.raudassa helsingissä kun menin eilen hakemaan…..

  • Lauri Koski

   Ikävää että jälleenmyyjämme ei ole täydentänyt varastoaan. Pahoittelut tilanteesta.

 7. Kirsi

  Helsingin Oulunkylän k.raudasta sain heti mukaani tätä maalianne. Kiitos.
  Laadukas maali !

 8. Iiris

  Muilla ollut näemmä hyviä kokemuksia tästä, mutta itse en valitettavasti vahalla käsittelystä huolimatta saanut kestävää pintaa tällä. Pigmenttiä irtoaa pyyhkiessä vahatultakin pinnalta, joten ainakaan tuoleja en tällä maalaisi. Koriste-esineisiin soveltuu varmaan hyvin.

  • Lauri Koski

   Kannattaa olla asiakaspalveluumme yhteydessä info@suomenluonnonmaalit.fi
   Laita vaikka pari kuvaa mukaan, niin saamme paremman käsityksen missä meni pieleen. Kuten sanoit, yleensä tällä maalilla ovat ihmiset onnistuneet.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *