09 851 2101 Upokaskuja 6-8, 01450 Vantaa Ma: 9-18 Ti-Pe: 9-17 La: 10-14 Su: suljettu Kirjaudu | Oma tili

Ostoskori on tyhjä.

Suomen Luonnonmaalit Logo

Verkkokauppa

Ale!

EcoFurn Ekotuoli

Alk. 89.95  Alk. 69.95 

Aito ja alkuperäinen EcoFurnin valmistama ekotuoli.
Valmistusmateriaaleina puusta ja hamppuköysi. Ei muovia, liimoja tai muutakaan epämääräistä.
Ekotuoli soveltuu niin ulko- kuin sisäkäyttöönkin. Todella laadukas ja mukava tuoli, joka on myös helppo taittaa kasaan ja vie varastoitaessa vähän tilaa.

Kuvassa näkyvä niskatyyny ei kuulu hintaan, muista tilata se tästä.

 

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , , , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

EcoFurn Ekotuoli tunnetaan jo ympäri maailmaa. Se on yhtä luonnollinen kuin luonto itse.
Tuoli on rakennettu pelkästä puurimasta ja narusta, jonka ansiosta tuoli ei keiku edes epätasaisella alustalla.
Köyden ansiosta paino jakautuu tasaisesti ja se on uskomattoman hyvä istua.
Tuolin voi siis uusia vuosien kuluessa narun ja yksittäisen riman vaihtamalla, jos tarve vaatii. Näiden ominaisuuksien ansiosta tuoli on ikuinen, josta myös nimi Ekotuoli tulee.

EcoFurn Ekotuoli on valmistettu ainoastaan puusta ja hamppuköydestä. Näiden ominaisuuksien johdosta Ekotuoli tarjoaa ainutlaatuisen istumisen kokemuksen. Ekotuoli soveltuu ulko- ja sisäkäyttöön.

MITAT:

 • Korkeus: 120 cm
 • Leveys: leveimmästä kohdasta 64 cm (takajalkojen päistä)
 • Syvyys: 90 cm
 • Istuinosan nokan korkeus: 39 cm
 • Istuinkorkeus: n. 34 cm (istuinosan pohja)
 • Paino: 10-15 kg riippuen puulajista. Männty kevein ja lehtikuusi painavin.
 • Kuormituksen kesto: vähintään 120kg

 

VÄRIVAIHTOEHDOT JA MATERIAALIT:

 • Musta : Mäntyä. Käsitelty mustaksi öljypetsillä. Kestää erinomaisesti myös ulkona.
 • Harmaa : Mäntyä. Käsitelty harmaaksi öljypetsillä. Kestää erinomaisesti myös ulkona.
 • Tervaleppä : Tervaleppää. Käsittelemätön. Erityisesti saunoihin tarkoitettu. Ei suositella käsittelemättömänä ulos.
 • Lehtikuusi : Lehtikuusi. Käsittelemätön. Harmaantuu arvokkaasti vuodessa.

 

TEKNISET TIEDOT:
 • Istuinasento: Rento
 • Runkomateriaali: Aito puu
 • Tuotteen valmiusaste: Osina paketissa, vaatii kasaamista
 • Valmistusmaa: Viro

 

 

 

 

Ekotuolin kasausohje.pdf

 

 

ecofurn kasausvinkit. miten ekotuoli kasataan oikein

TÄRKEITÄ TIETOJA JA OHJEITA – LUE ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA:
EcoFurn-kalusteet valmistetaan umpipuusta. Puu on luonnonmateriaali, joten jokainen kaluste ja kalusteen osa on yksilöllinen sävyltään ja kuvioiltaan. Joissakin puulajeissa värivaihtelu voi olla suurempaa. Puulla on myös muita luonnonmateriaaleille tyypillisiä ominaisuuksia, joita synteettisillä materiaaleilla ei ole. Puu reagoi käyttöympäristöönsä (mm. kosteus ja lämpötila) ja ajoittain ilmenevät halkeamat tai muut muutokset rakenteessa ovat täysin normaaleja.
Käsiteltyjen puukalusteiden uudelleenkäsittelyn tarpeeseen ei ole yksiselitteistä ohjetta. Käsittelyn tarve riippuu monesta seikasta, kuten sääoloista, käyttöpaikasta ja käytön määrästä. Lehtikuusi soveltuu käytettäväksi ilman pintakäsittelyaineita myös ulkona. Muista puulajeista valmistetut, käsittelemättöminä toimitetut tuotteet (esim. tervaleppä, mänty) on käsiteltävä käyttötarkoituksen mukaan.
Puhdistus on erittäin tärkeä osa puukalusteen huoltoa sekä käyttökauden aikana että varastoitaessa ja käyttöön otettaessa. Lika ja muu ylimääräinen aines (esim. siitepöly, saasteet, noki, lintujen jätökset) on hyvä poistaa tarpeen mukaan sekä käsitellä puu tarvittaessa uudelleen. Kalusteita ei saa laittaa säilöön likaisina. Paras paikka varastointiin on viileä ja kuiva tila, ei kuitenkaan puuliiteri. Jos kalusteisiin kuitenkin on jäänyt jotain ylimääräistä, joka on pinttynyt tai pintaan on ilmestynyt ei-toivottua kasvustoa, tulee puupinta puhdistaa pehmeällä harjalla ja/tai tarkoitukseen soveltuvalla puhdistusaineella, tarvittaessa homeenpoistoaineella. Mikäli ongelma ei poistu, on pinta hiottava hiomapaperilla (esim. 120 tai muu ko. puulaadulle sopiva) ja sen jälkeen öljyttävä tai maalattava (tuotteesta riippuen). Puhdistukseen ja uudelleenkäsittelyyn löytyy rautakaupoista ja internetistä (esim. www.puuinfo.fi) hyviä ohjeita.
Havupuusta valmistetuissa kalusteissa (mm. mänty ja kuusi) pihkan esiintyminen on mahdollista, joskin harvinaista. Tehtaamme laadunvalvonta valikoi tuotteiden valmistukseen käytettävän puun niin, että pihkaa esiintyy valmiissa tuotteissa hyvin harvoin. Lämpö, esimerkiksi pitkäaikainen suora auringonpaiste tai saunan lämpö, voi edesauttaa pihkan esiintymistä. Tummat värit lämpenevät auringossa erityisesti. Jos pihkaa esiintyy, se voidaan poistaa esim. bensiinillä. Lisää ohjeita poistoon löytyy rautakaupoista ja internetistä.
Puu elää lämpötilojen ja kosteuden vaihteluiden mukana, pienet muutokset ja hiushalkeamat ovat luonnollisia. Kalusteiden huolellinen puhdistus ja öljyäminen tai muu pintakäsittely tarpeen mukaan pidentävät tuotteiden käyttöikää ja pitävät ne kauniina ja miellyttävinä käyttää. Suosittelemme öljyttyjen kalusteiden uudelleenkäsittelyä kerran vuodessa ja tarvittaessa useammin hyvälaatuisella, ulkokäyttöön soveltuvalla kirkkaalla tai sävytetyllä puuöljyllä.
Käyttämämme aito Siperian lehtikuusi on ainoa materiaali, jota ei ole öljytty eikä sitä tarvitse öljytä puun suojaamistarkoituksessa. Se harmaantuu kauniin luonnollisesti vuosien saatossa. Lehtikuusituotteet on pestävä vettä ja harjaa käyttäen pari kertaa vuodessa tai tarvittaessa useammin. Lehtikuusituotteen voi öljytä, jos haluaa muuttaa puun luonnollista väriä. Pintakäsitellyt, etenkin tummiksi öljytyt kalusteet on hyvä koota suojaavan alustan (esim. pakkauslaatikon) päällä käsineitä käyttäen. Tummaväriset tuotteet tulee puhdistaa kevyesti nihkeällä (ei märällä) liinalla ennen käyttöönottoa väripölystä, sekä kuivattaa kevyesti ilmavassa tilassa tai auringon lämmössä. Käytämme tummien tuotteidemme värjäämiseen puuöljyä, jossa on normaalia enemmän väripastaa vahvan ja kestävän värin saamiseksi. Värin lopullinen kuivuminen vaatii tuotteen kuivumista joitakin päiviä ennen varsinaista käyttöönottoa. Ensimmäisinä käyttökertoina tuolista saattaa irrota väriä.
Huom! Tammipuu saattaa tietyissä lämpö- ja kosteusolosuhteissa luovuttaa luonnollista tanniinia. Tanniini värjää voimakkaasti, joten älä jätä tammituolia esimerkiksi vaalealle terassille tai vastaavalle aralle alustalle. Tanniinin vuoksi tammituotteet saattavat tahrata, vältä arkoja materiaaleja. Suosittelemme tammituotteiden käyttöä sisätiloissa tai suojaisissa olossa ulkona.
Kalusteen reunalla ei saa istua, koska se voi kipata. Kalusteisiin ei saa istua pudottautumalla, eikä lasten tule antaa kiipeillä niissä.
Ekotuoleihin lisävarusteena myytävä niskatyyny on pellavakangasta, jonka sisällä on merestä kerätyistä muovipulloista valmistettua mikrokuiturouhetta. Tyynyt kestävät kosteutta ja kuivuvat nopeasti, mutta suosittelemme, että niitä ei jätetä sateeseen tai pitkiksi ajoiksi ulos. Tyynyn pintakangas ei saa olla jatkuvasti kostea. Tyynyn voi pestä käsin tai pesukoneessa 30 asteen lämpötilassa käsinpesuohjelmassa – pesukoneessa pestäessä on käytettävä pesupussia, jotta hamppunarut eivät juutu rumpuun.

Tuote on valmistettu 100% puusta ja hamppu narusta.

 

Kuinka ympäristöystävällistä on EcoFurn-tuotteiden tuotanto?

Tuotannon lähtökohta on ympäristöä ja ilmastoa kunnioittava tuotantotapa. Se ilmenee seuraavin tavoin:

 1. Lähes kaikki puuraaka-aine tehtaallemme saapuu alle 100 kilometrin sisältä. Suurimman poikkeuksen tekee aito Siperian lehtikuusi, jota ei tarvitsemassamme muodossa saa lähialueilta. Emme käytä ollenkaan sademetsistä lähtöisin olevaa tai kemiallisesti käsiteltyä (esim. painekyllästetty) puuta ympäristö-,ilmasto- ja moraalisyistä.
 2. Puunkäyttötehokkuutemme on 100%. Tuotannosta syntyvästä sahanpurusta valmistetaan pellettejä, ylijäämäpalikat murskataan briketeiksi ja jopa puun kuoret hyödynnetään omassa polttolaitoksessa. Tehtaalle palautuvat pakkausmateriaalit murskataan brikettien sekaan.
 3. Tehdas lämmitetään ylijäämäpuulla. Vuonna 2018 valmistuneen laajennuksen yhteyteen uusittu oma polttolaitos tuottaa lämmön koko tehtaaseen. Lämpölaitos on viimeisintä tekniikkaa polttotehokkuudessa ja hiukkaspuhdistuksessa. Seuraavassa vaiheessa sama lämpölaitos alkaa tuottamaan myös sähköä yhdessä aurinkopaneelijärjestelmän kanssa. Fossiilisia polttoaineita ei käytetä talotekniikassa.
 4. Lähes kaikki EcoFurn-tuotteet pakataan osina kuljetuspakkauksiin tehostaaksemme logistiikkaa. Pystymme säästämään noin 70% kuljetustilavuudesta verrattuna tehtaalla valmiiksi kasattuihin tuotteisiin. Säästö on huomattava sekä taloudellisesti että ympäristöllisesti.

 

Mitä tarkoittaa kemikaalivapaa tuote?

Suuntaamme tuotannossa yhä enemmän kemikaalivapaisiin tuotteisiin. Se tarkoittaa tuotetta, joka on valmiina täysin puhdas luonnontuote ilman kemiallisia öljyjä, maaleja tai liimoja. Tuotteet ovat tarkoitettu erityisesti kemikaaliherkille ja allergisille ihmisille. Ne ovat myös loistava runko Sinulle, joka haluat itse pintakäsitellä tuotteen haluamallasi aineella ja värillä.

Muovi?

Muovi on materiaalina kestävää, helposti muotoiltavaa, helppo hoitoista, hygieenistä ja halpaa. Muovi on erinomainen materiaali lukemattomissa yhteyksissä mm. pakkaus- ja lääketeollisuudessa. Sitä käytetään myös korvaamaan luonnollisia materiaaleja mm. tekstiili-, rakennus-, huonekalu- ja keittiötarviketeollisuudessa.  Muoviin ja sen kasvavaan käyttöön liittyy kuitenkin suuria ilmasto- ja ympäristöongelmia. Sloganilla haluamme muistuttaa ihmisiä miettimään aina vaihtoehtoa muovituotteelle, kun se on mahdollista. EcoFurn-tuote on aina luonnollinen vaihtoehto muovisen rinnalle.

Ecofurn puutarhatuoli kuultomusta
Ecofurn puutarhatuoli Kuultoharmaa
Ecofurn puutarhatuoli tervaleppä
Ecofurn puutarhatuoli lehtikuuri

EKOTUOLIN KASAUSOHJE

 

LILLI RAHIN KASAUSOHJE

 

 

Tee solmut narunpäihin rispaantumisen estämiseksi

 

Kirjoituksia ekotuoleista:

Terassin syksy

http://humpula.blogspot.com/2019/04/voi-kesa-kun-olikin-ikava.html

http://www.esteetonjakauniskoti.fi/2018/07/esteeton-terassi-ja-ekotuolit-mukana.html

https://papulaisenpapatuksia.blogspot.com/2018/05/ekotuolin-uusi-elama.html

http://lifeofmarenki.blogspot.com/2017/06/ihan-pihalla.html

EcoFurn Ekotuoli on suunniteltu niin, että sitä voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona, puulajista ja pintakäsittelystä riippuen.

 

Millaisiin arvoihin EcoFurnin tuotteet perustuvat?

Toimintaamme ohjaa kaikilta osin 4K-ohjelma: Komea, Kestävä, Korjattava ja Kierrätettävä.

Komea: Toivomme tuotteidemme muotokielen koskettavan ihmisiä. Lähtökohta on ollut käytännöllisyyden korostaminen. Useimmat tuotteemme voidaan taittaa kasaan kuljetusta ja varastointia ajatellen. Tuotteet suunnitellaan aina kovaan käyttöön: ne kestävät isojakin painoja ja ne eivät ole huteria. Käyttödesignia jokaisen arkeen ja vapaa-aikaan. Tuotteiden suunnittelusta vastaa oma tehdastiimimme sekä yrityksen ulkopuoliset suunnittelijat Jussi Maula ja Hannu Havusto.

Kestävä: Käytämme tuotannossamme ainoastaan hyvälaatuista ja aitoa umpipuuta. Emme tarjoa koskaan puuviilutettuja tuotteita emmekä käytä myöskään lastulevyä, MDF:ää tai mitään muutakaan teollista levy- tai puujohdannaistuotetta. Mitoitamme puuosien paksuuden aina maksimiin – emme siis hae materiaalisäästöä tuotteen kestävyyden kustannuksella. Tuotteiden kestävyysominaisuuksia on testattu laajasti ennen markkinoille pääsyä. Tuotteiden pitkäaikaisen kestävyyden kannalta on tärkeää noudattaa tuotekohtaisia hoito-ohjeita.

Korjattava: Jokaiseen EcoFurn-tuotteeseen on saatavissa varaosia. Monissa tapauksissa tuotteen voi korjata helposti vaihtamalla vain yhden osan. Oikein hoidettuna umpipuusta valmistettu tuote on pitkäaikainen kumppani. Emme usko kertakäyttökulttuuriin ja yksi toimintamme perusteista onkin luoda tuotteita sukupolvelta toiselle.

Kierrätettävä: Jokainen EcoFurn-tuote ja sen pakkaus on 100% kierrätettävä. Tuotteissamme ei käytetä muoviosia eikä muitakaan hankalasti kierrätettäviä materiaaleja. Kaikki puuosat voidaan toimittaa puukierrätykseen, hamppunaru maatuu vaikka kotikompostissakin ja vähäiset metalliosat metallikierrätykseen. Pakkauskartonki kierrätetään pahvien mukana. EcoFurn-tuotteet ovat vahvasti hiiltäsitovia, ympäristö- ja ilmastoystävällisiä tuotteita ja ne ovat erinomaisia esimerkkejä toimivasta kiertotaloustuotteesta.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “EcoFurn Ekotuoli”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...

Kattava valikoima maksutapoja

Paytrail banneri Pajutex

Yhteystiedot

Suomen Luonnonmaalit Oy

Y-tunnus: 2760117-2


09-851 2101

info@suomenluonnonmaalit.fi-r.seravo.com

Upokaskuja 6-8, 01450 Vantaa

Ma: 9-18 Ti-Pe: 9-17 La: 10-14 Su: suljettu

Katso poikkeukselliset aukioloajat Facebookista esim. ennen juhlapyhiä!

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirje

Suomen Luonnonmaalien uutiskirjeen tilaamalla saat seuraavan ostoksesi kokonaissummasta 10 € alennuksen (tilauksen minimisumma 100 €).


HUOM! Saat alennuskoodin uutiskirjeen tilauksen jälkeen ilmoittamaasi sähköpostiin. Kirjoita saamasi koodi kassalla Kupongin koodi -kenttään.

Ostoskori on tyhjä.

Jatka ostoksia