Coloria Greenline Puolihimmeä Remonttimaali

(1 tuotearvio)

Alk. 27.95 

Greenline Puolihimmeä Remonttimaali on valintasi, jos haluat pesunkestävää pintaa sisäseiniisi mutta ekologisesti ja muovittomasti. Puolihimmeä Greenline on monipuolinen tuote; hyvän maalattavuuden, tartunnan ja siliävyyden myötä voit käyttää sitä esimerkiksi paneeliseinien maalaukseen, puulistoihin ja myös vähäisellä kulutuksella oleviin kalusteisiin ja huonekaluihin. Myrkyttömänä* tuotteena se on myös hyvä vaihtoehto lasten leluihin, sänkyihin jne. Tuote on lähes hajuton niin maalatessa kuin kuivuessaankin.

*tuote sisältää 5-Kloori-2-metyyli-4-isotiatsol-3-onin [EY nro. 247-500-7] ja 2-metyyli-4- isotiatsol-3-onin [EY nro. 220-239-6] (3:1) seos. Voi aiheuttaa allergisen reaktion.

 

Poista

Kuvaus

 

 

Greenline Remonttimaali on valintasi, jos haluat pesunkestävää pintaa sisäseiniisi mutta ekologisesti ja muovittomasti. Puolihimmeä Greenline on monipuolinen tuote; hyvän maalattavuuden, tartunnan ja siliävyyden myötä voit käyttää sitä esimerkiksi paneeliseinien maalaukseen, puulistoihin ja myös vähäisellä kulutuksella oleviin kalusteisiin ja huonekaluihin. Myrkyttömänä tuotteena se on myös hyvä vaihtoehto lasten leluihin, sänkyihin jne. Tuote on hajuton niin maalatessa, kuivuessaan kuin valmiina pintana.

 

Tyyppi: Vesiohenteinen, puolihimmeä remonttimaali sisätiloihin. Sideaineena uusiutuva luonnonöljy. Muoviton, hajuton, hengittävä ja antimikrobinen. M1-luokiteltu.

 

Käyttö: Toistuvaa pesua ja puhdistusta vaativat sisäseinä- ja kattopinnat (esim. lastenhuoneet, keittiöt, eteiset, rappukäytävät, konttoritilat, koulut, päiväkodit yms.). Tuotteen hyvän hengittävyyden ja siveltävyyden ansiosta se sopii erinomaisesti myös hirsipinnoille sisällä.

 

 

Vesiohenteinen, muoviton ja hengittävä, puolihimmeä seinämaali, jonka sideaineena on ympäristöystävällinen, uusiutuva luonnonöljy. Tuote on hajuton myös maalatessa eikä siitä aiheudu haitallisia päästöjä huoneilmaan. Tuote ei vaadi erillistä pohjamaalia.

Maalilla on hometta, bakteereja ja sienten kasvua estävä vaikutus. Antimikrobinen teho säilyy koko maalipinnan eliniän ja sen vaikutus on koko maalikalvossa, ei vain pinnassa.

Tuote kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokituksien M1- ryhmään.

Käyttökohteet: Lastenhuoneet, keittiöt, eteiset, rappukäytävät, konttoritilat ja koulut. Yleensäkin kohteissa, joissa vaaditaan puolihimmeää, kulutuksen ja pesunkestävää pintaa. Soveltuu puu, hirsi-, paneeli-, pinkopahvi-, rakennuslevy-, tasoite- ja kiviainespintojen maalaukseen. Voidaan käyttää vanhojen alkydi- ja dispersiomaalipintojen uudelleenmaalaukseen.
Tuote soveltuu käytettäväksi myös kalusteissa, joissa maalipintaan ei kohdistu voimakasta mekaanista rasitusta, kuten lastensängyt, lelut ym.

Koodi: 330 (A), 333 (C)

Maalaustarvikeryhmä: 314 (MaalausRYL2012)

Pesunkestävyys: Hyvä, yli 5000 Gardner-harjauskierrosta standardin SFS 3755 mukaisesti Leneta-kalvolla. Hyvä vesirasituksen kesto; yli 2000 Gardner-harjauskierrosta tilapäisesti kostutetulla maalikalvolla.

Antimikrobisuus: Testattu standardin ISO 22196 mukaan. (Helsingin yliopisto, Hjelt-Instituutti ja IMSL Microbiological Services Ltd, Iso-Britania)

Tyyppi

Esimerkkilaji

Torjuu mikrobeja

Gram-negatiivinen bakteeri

page1image1673921920

Escheria coli

100 %

Gram-positiivinen bakteeri

Staphylococcus aureus

page1image1676467472

100 %

Antibioottiresistentit bakteerit

MRSA,

100 %

Hiiva- ja homesienet

Candida albicans, Aspergillus brasiliensis

100%

Kiiltoryhmä: 4 (RT-luokitus) puolihimmeä

Tiheys: n. 1,30 kg/litra

Riittoisuus: Aikaisemmin maalatut pinnat n. 9-12 m2/litra, kertamaalaus. Sileät pinnat n. 7-10 m2/litra, kertamaalaus.
Karkeat pinnat n. 4-8 m2/litra, kertamaalaus.

Kuiva-ainepitoisuus: n. 42 tilavuus-%

Kuivumisaika: Maali kuivuu nopeasti. Pölykuiva n. 30 minuutissa. Päällemaalattavissa kahden tunnin kuluttua, mutta huonoissa, kosteissa olosuhteissa suositellaan päällemaalaus tehtäväksi vasta seuraavana päivänä.

Sävytys: Valkoinen (A) ja väritön (C). Sävytettävissä olemassa olevien sävykarttojen mukaisesti.

Tulenarkuus: Ei palava neste

Ohenne: Vesi

Varastointi ja kuljetus: Vaatii lämpimän varastoinnin ja kuljetuksen.

 

Koostumust: ”uuisutuvat luonnonöljyt” Valmistaja ei ole ilmoittanut maalin valmistuksessa käytettyjä raaka-aineita.

Pakkausmateriaali: Pelti

Koko: 0,9L, 2,7L ja 9,0L

Uudet pinnat: Pinta on puhdistettava liasta ja pölystä. Greenline ei vaadi erillistä pohjamaalia. Maalaa uudet pinnat kahteen kertaan.

Aikaisemmin käsitellyt pinnat: Suositellaan pesua yleisesti käytetyillä synteettisillä pesuaineliuoksilla*. Huuhtele pinta huolellisesti pesun jälkeen. Kovat pinnat hiotaan himmeiksi ja hiontapöly poistetaan. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa Dalapro -tasoitteella tai vastaavalla.
*Tämä on valmistajan suositus. Suomen Luonnonmaalit suosittelee käyttämään biohajoavaa luonnontuotetta. Esimerkiksi Kasvisaippuatiivistettä.

Maalaus: Maali sekoitetaan hyvin ennen käyttöä. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä mahdollisten sävyerojen välttämiseksi.

Maalausolosuhteet: Lämpötila yli +5 C° (maali, pinta ja ilma). Ilman suhteellinen kosteus alle 80 %. Maalattavan pinnan on oltava kuiva.

Työvälineet: Telaus, sively, korkeapaineruiskutus – ruiskun suutin 0,50 – 0,58 mm. Ohennetaan tarvittaessa 5 %.

Maalatun pinnan hoito: Maalin lopullinen kalvonmuodostus kestää noin kuukauden, jonka jälkeen pinta on saavuttanut lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä. Ennen tätä on maalipintaa käsiteltävä varoen. Maalipinta voidaan puhdistaa neutraalilla (pH 6 – 8) pesuaineliuoksella pyyhkimällä. Pesuaine ja lika poistetaan pyyhkimällä ja huuhtelemalla pinta puhtaalla vedellä. Työvälineenä käytetään pehmeää pyyhettä tai sientä. Karkeaa harjausta ja voimakasta hankausta tulee välttää.

Ympäristöhaittojen ehkäisy: Hyvin tyhjennetyt, kuivat maaliastiat voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteen keräyspisteeseen. Sulje astia huolellisesti myöhempää käyttöä varten.

Tämä maali on sellaisenaan puhtaanvalkoinen.

Maalia voidaan sävyttää A-pohjana ja C pohjana lähes kaikkien värikarttojen mukaan.

SÄVYTETTÄVÄN MAALIN TILAAMINEN

Ole meihin yhteydessä ennen maalin tilaamista, niin varmistamme mihin hintaryhmään haluamasi värisävy kuuluu – puh 09-851 2101 tai info@suomenluonnonmaalit.fi

Valitse oikea hintaryhmä alasvetovalikosta (Hintaryhmä 1 -> Hintaryhmä3)

Kirjoita haluamasi värisävyn nimi tai koodi Oma värisävy kenttään.

Koostumus: Valmistaja ei ole ilmoittanut maalin valmistuksessa käytettyjä raaka-aineita.

Sisältää: 5-Kloori-2-metyyli-4-isotiatsol-3-onin [EY nro. 247-500-7] ja 2-metyyli-4- isotiatsol-3-onin [EY nro. 220-239-6] (3:1) seos. Voi aiheuttaa allergisen reaktion.
Bronopoli (INN)

Huom! Sekoita maali hyvin aina ennen maalaustyöhön ryhtymistä. Öljysideaineisen maalin väripigmentit painuvat pohjalle helpommin kuin normaali akrylaattimaalien.

Asiakkaiden kysymyksiä

  1. A Riippuu pohjasta. Jos seinässä jo maali ennestään, riittää normaalit pohjatyöt = puhdistus esimerkiksi https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/kunnon-maalarinpesu-pajutex/ Jos pohja on erittäin imukykyinen (betoni, kipsilevy tms.) se kannattaa pohjustaa: https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/auro-301-pohjuste-2l-2/

1 arvio tuotteelle Coloria Greenline Puolihimmeä Remonttimaali

  1. Niina

    No taas mua höynäytettiin!! Luulin ostavani ekomaalia, mutta tässähän on kaikenmaailman myrkyt…

    • Lauri Koski

      Hei, Todella ikävää kuulla että tuntuu huijatuksi tulleelta. Me tietoisesti yritämme tuoda esiin kaikki mahdollinen tieto tuotteiden sisällöistä. Tässä ko. maalin tapauksessa se vain ei ole helppoa, koska maalin valmistaja ei ole ilmoittanut kaikkia raaka-aineita. Kaikki tiedossamme olevat huolenaiheet on kuitenkin tuotu esiin. Jos haluat oikeasti puhtaan ja säilöntäaineettoman tuotteen, kannattaa tutustua esim AURO 321 maaliin.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *