AITO Petrooliöljymaali

Alk. 29.95 

Perinteinen liuotinohenteinen keitetystä pellavaöljystä valmistettu perinnemaali uusille tai ennen öljymaalilla maalatuille lautapinnoille ulkona.

Sävytettävissä
Tämä maali voidaan sävyttää vaaleisiin A-pohja ja tummiin C-pohja sävyihin.
Tilatessasi sävytettävää maalia ole yhteydessä asiakaspalveluumme ennen tilaamista, niin katsomme mihin hintaryhmään sävytettävä maali kuuluu.

Poista

Kuvaus

Keitetystä pellavaöljystä ja kiinanpuuöljystä valmistettu petrooliöljymaali soveltuu hyvin uusille tai ennen öljymaaleilla maalatuille puupinnoille ulkona.
Sopii mainiosti hirrelle, ja laudalle ja paneelille. Petrooliöljymaalilla voit maalata myös pohjustetut ja pohjamaalatut pinnat. Aito ja oikea perinnemaali.

Petroliöljymaali voidaan sävyttää toivomaanne sävyyn!

TYYPPI
Perinteinen öljymaali, jonka sideaineena on keitetty pellavaöljy.
SOVELTUVUUS
Puupintojen ulkomaalaus. Soveltuu uudelle puulle, teollisesti pohjamaalatulle tai aikaisemmin öljymaalilla maalatulle pinnalle. Katso käyttöohje.
KÄYTTÖKOHTEET

Ulkoseinät, ikkunapuitteet, aidat, ovet, lipputangot.

Maalaustuoteryhmä 2012

472 Puujulkisivujen liuoteohenteiset perinneöljymaalit RL 11…13
91 Vanhan ajan maalit

Kiiltoryhmä
Puolikiiltävä (3/RT-luokitus), vanhetessaan matta.
Riittoisuus
Sahatulle puupinnalle 3–6 m²/l.
Höylätylle puupinnalle 4–8 m²/l.
Pakkaukset
0.9 l, 2.7 l ja 9 l
Työtapa
Sively
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %. Petroliöljymaali on pintakuiva olosuhteista riippuen n. 2-5 vrk kuluessa.

Säänkestävyys
Perinteisen öljymaalin ominaisuuksiin kuuluu maalipinnan himmeneminen ja kuluminen säärasituksessa ajan myötä, jolloin pinta likaantuu herkemmin.
Varjoisat rakenneosat kuten räystäänaluslaudat tai pohjoispuolen seinustat kuivuvat pidempään.
Öljymaalipinnan väri myös haalistuu ajan kuluessa. Selvimmin värimuutos näkyy tummissa sävyissä.
Kiinteäainetilavuus
95 – 98 % sävystä riippuen. (VOC < 50 g/l).
Tiheys
n. 1,6 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Kestää kylmävarastoinnin. Sulje astia huolellisesti seuraavaa käyttöä varten.
KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Vältä maalausta sateen uhatessa.
Esikäsittely
Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Kunnon homeenestoaineella ohjeen mukaan. Poista ennen maalatuilta pinnoilta irtoava maali kaapimella ja puhdista pinta. Poista irtoava pihka oksakohdista.
Pohjustus
Pohjusta uusi tai puupuhdas pinta Kunnon homeenestoaineella ja/tai tarvittaessa ohennetulla petroliöljymaalilla.
Maalaus
Pohjamaalaus (tarvittaessa):
Käsiteltävän pinnan tulee olla puhdas ja pölytön. Ohenna Aito petroliöljymaalia mineraalitärpätillä tai pineenitärpätillä 5–10 %. Sekoita maali hyvin ja maalaa ohuesti tiukkaan hangaten, ettei maalikalvo rypisty. Anna pinnan kuivua vähintään 4 vrk ennen valmiiksimaalausta.
Pintamaalaus:
Sekoita maali hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa mineraalitärpätillä tai pineenitärpätillä enintään 5 %. Maalaa puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Jos maalauskertojen väli on useita viikkoja, karhenna sileä maalipinta ennen maalausta.
Puussa on pihkaa ja muita värjääviä uuteaineita erityisesti oksankohdissa, jotka lämpö- ja kosteusvaihteluiden seurauksena voivat aiheuttaa maalipinnan värjääntymistä eli läpilyöntejä.
Työvälineiden puhdistus
Hoito-ohjeet
Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Noin 4 vrk käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.
Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta voidaan likaantunut pinta puhdistaa pesemällä.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/d) 300g/l(2010)
Aito Petroliöljymaali sisältää VOC max. 300 g/l.

EKOLOGISUUS

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu siihen että:

  • Tuote on biohajoava
  • EU-VOC-raja-arvot: 2004/42/EG II A (fWb): 300 g/l (2010) Tämä tuote VOC: 300 g/l

Ympäristönsuojelu ja jätehuolto

Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Suomen luonnonmaalit suosittelevat kierrätystä. Katso lähin kierrätyspisteesi tästä. Käytetyn maalipurkin voi veloituksetta palauttaa myymäläämme. Me huolehdimme että pakkaukset menevät asianmukaisesti kierrätykseen, eivätkä joudu yleiselle kaatopaikalle.

Pakkausmateriaali:
Metalli.
Voidaan kierrättää metallina. Puhdasta ja pestyä astiaa voidaan hyötykäyttää esimerkiksi säilytysastiana.

Koostumus:

Keitetty pellavaöljy, kiinanpuuöljy, titaanidioksidi*, petroli*, kuivike, homesuoja-aineet.

  • Vain valkoisessa maalissa (C-pohja on pigmentoimaton)
  • Myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Sisältää 4,5-Dikloori-2-n-oktyyli-4-isotiatsoliini-3-oni, 2-Oktyyli-2H-isotiatsoli- 3-oni ja 3-jodi-2-propynyylibutyylikarbamaatti. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Säilytä lasten ulottumattomissa. Vältettävä päästämistä ympäristöön. Käytä suojakäsineitä. JOS KEMIKAALIA JOUTUU IHOLLE: Pese runsaalla vedellä ja saippualla. Valumat on kerättävä. Hävitä sisältö/pakkaus paikallisten määräysten mukaisesti ongelmajätteiden keräilypisteeseen.
  • *Petroli on väritön tai kellertävä palava neste, joka valmistetaan tislaamalla raakaöljystä 135–290 °C:n lämpötilassa. Petroli on alkaani, jossa on 9-16 hiiliatomia. Se on raskaampaa kuin bensiini (C5-C8), mutta kevyempää kuin kevyt polttoöljy (C15-C19). Petrolia käytetään polttoaineena sekä liuottimena ja sitä myydään eri käyttötarkoituksiin jalostettuna kauppanimillä valopetroli, lämmityspetroli, moottoripetroli ja lentopetroli. Petrolia käytetään myös grillin sytytysnesteissä ja petroliöljymaalin valmistukseen.

Tuote sävytettävissä mihin sävyyn tahansa. Myös vanhan ajan värit käytettävissäsi

AITO Petroliöljymaali voidaan sävyttää kaikkien ulkomaalikarttojen mukaan. Myös Vanhan Ajan Värit -värikartan mukaan luonnollisiin perinneväreihin.

 

Tilatessasi sävytettävää maalia olethan yhteydessä asiakaspalveluumme ennen tilaamista, niin katsomme mihin hintaryhmään sävytettävä maali kuuluu.

Asiakkaiden kysymyksiä

Kukaan ei ole vielä kysynyt tästä tuotteesta mitään, ole ensimmäinen!

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “AITO Petrooliöljymaali”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...