Maaliartesaanit AITO Pellavaöljymaali

(1 tuotearvio)

Alk. 29.95 

 

Keitetystä pellavaöljystä valmistettu aito perinnemaali puupinnoille. Luonnonraaka-aineista valmistettu hengittävä ja aito pellavaöljymaali ilman liuottimia.

Soveltuu uusille ja vanhoille puupinnoille, kuten ulkoseinät, ovet, ikkunanpuitteet ja kalusteet.

 

Sävytettävissä

Tämä maali voidaan sävyttää vaaleisiin A-pohja ja tummiin C-pohja sävyihin.

Tilatessasi sävytettävää maalia olethan yhteydessä asiakaspalveluumme ennen tilaamista, niin katsomme mihin hintaryhmään sävytettävä maali kuuluu.

 

Poista

Kuvaus

Oletko kyllästynyt moderneihin öljymaaleihin joilla ei ole perinteisten öljymaalien ominaisuuksia. Aito Pellavaöljymaali valmistetaan keitetystä pellavaöljyvernissasta ja aidoista luonnon pigmenteistä perinteisen yli sata vuotta vanhan reseptin mukaisesti. Pellavaöljymaali on oikea perinnemaali ja käyttäjälleen turvallinen aito luonnontuote.

Pellavaöljymaalilla maalattu pinta päästää kosteuden poistumaan, jolloin puu ei vahingoitu tai lahoa maalin alla. Juuri kuten öljymaalit ennenvanhaan.

 

 

TUOTETIEDOT

Hapettuvan sideaineensa (vernissa) ansiosta maalattu pinta on vesihöyryä läpäisevä (diffuusiavoin). Näin kosteus pääsee haihtumaan maalatulta puupinnlta, eikä maali hilseile tai puu lahoa.
Tarttuu ja imeytyy hyvin maalattavaan pintaan.

Tämäkään maali ei sisällä muovisideaineita (mikään myymämme maali ei sisällä muovia).

 

Riittoisuus: Höyläpinta n. 10-15 m2/ l. Sahapinta n. 8-12m2/ l.

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan puutärpätillä ja lopuksi saippualla ja vedellä.

Varastointi: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Ei jäätyvää.

Tuoteturvallisuus

Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Säilytä lasten ulottumattomissa. Vältettävä päästämistä ympäristöön. Käytä suojakäsineitä. JOS JOUTUU IHOLLE: Pese runsaalla vedellä ja saippualla. Valumat on kerättävä.

VOC

EU raja-arvo tälle tuotteelle (kat. A/d): 300g/l (2010) Tämä tuote sisältää max. 0g/l VOC

Pakkauskoot: 0,9l, 2,7l ja 9,0l

KÄYTTÖOHTEET

Ennen maalatut ja maalaamattomat puupinnat

Maalattavat pinnat on puhdistettava huolellisesti ja kaikki irtonainen vanha maali on poistettava käyttämällä teräsharjaa, kaavinta, hiontaa tai puhallusta (sooda, kuivajää, hiekka). Mahdollinen home poistetaan Kunnon Homeenesto aineella. Tämän jälkeen maalaus suoritetaan Aidolla Pellavaöljymaalilla. Muista sekoittaa maali hyvin ennen käyttöä ja käytön aikana, jotta maalin peittokyky pysyy tasaisena koko maalauksen ajan.

Mikäli maalattava alusta on huonokuntoinen, voidaan suorittaa pohjamaalaus 5% puutärpätillä ohennetulla Aidolla pellavaöljymaalilla. Tämän jälkeen käsittele pinta 1-2 kertaan Aidolla pellavaöljymaalilla.

Työskentely

Sekoita AITO Pellavaöljymaali hyvin. Käytä puupintojen käsittelyssä hyvää sivellintä tai maalausharjaa. Aidolla pellavaöljymaalilla voidaan maalata vanhojen alkydi- tai öljymaalien päälle. Sillä voidaan maalata myös hyvin ohuiden lateksia sisältävien maalien ja puunsuoja- aineiden päälle, kuten esim. pohjamaalatut laudat. Vahvat lateksi- ja puunsuojakerrokset on aina poistettava ennen maalausta. Oikealla öljymaalilla ei voi koskaan maalata lateksimaalin päälle.
Varmista aina ennen maalausta että maalattava pinta on kuiva ja ilman suhteellinen kosteus alle 80%.

Työvälineiden pesu

Työvälineet puhdistetaan käytön jälkeen puutärpätillä ja pestään lopuksi saippualla.

HUOM!

Itsesyttymisvaaran johdosta käytetyt rievut ja trasselit on säilöttävä palamattomassa terässäiliössä vedellä kostutettuna, kuivattava mieluiten ulkona avoimessa tilassa tai hävitettävä polttamalla välittömästi.

VÄRISÄVYT

Valkoinen (A-pohja) ja väritön (C-pohja). Tuote voidaan sävyttää sävytyskoneella.

EKOLOGISUUS

Tuote on valmistettu keitetystä pellavaöljystä.

Asiakkaiden kysymyksiä

  1. A Maalin kuivumisaika riippuu monesta tekijästä, mutta kyllä se vähintään viikon ottaa. Onhan pohjalla oikea pellavaöljymaali? Aidot öljymaalit eivät sovellu muovia sisältävien maalien päälle.
  2. Tähän kysymykseen ei ole vielä ehditty vastata.
  3. A Soveltuu. Useimmiten sisälle kuitenkin valitaan vesiohenteinen tuote kuten: https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/kiiltava-oljymaali-auro-075l/ tai https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/himmea-oljymaali-auro/ tai https://suomenluonnonmaalit.fi/tuotteet/seinamaali-plantodecor-auro/
  4. A On. Tuote voidaan sävyttää sävytyskoneella. Tuote voidaan sävyttää jauhepigmenteillä.

1 arvio tuotteelle Maaliartesaanit AITO Pellavaöljymaali

  1. S Hiidenmaa

    Erinomainen tuote. Kuivuu selvästi nopeammin kuin kilpailijansa. Suosittelen.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...