Narex

Narex

Narex tarjoaa kokoelman käsityökaluja jotka koostuvat pääosin ruuvitaltoista sekä puuntyöstö välineistä. Yhdeksänkymmenen vuoden aikana karttuneen kokemuksen ansiosta materiaalien laatu, edistynyt lämpökäsittely sekä työkalujen suunnittelu on saatu hiottua äärimmäisen korkealaatuiseksi tuotteeksi. Valmistusprosessien johdonmukainen seuranta ja lopullisten tuotteiden laadunvalvonta takaavat asiakkaiden tyytyväisyyden.  PROFI -ruuvimeisselien laatua tukee tiivis yhteistyö saksalaisen SKG -yrityksen kanssa sekä DIN ISO -standardien noudattaminen, johon koko tuotanto perustuu. Nämä standardit takaavat ruuvimeisselien ja talttojen työosien kovuuden, sitkeyden ja tarkkuuden.

Narex Bystrice tarjoaa laajan työväline valikoiman ruuvimeisseleitä vastaamaan ruuvien jatkuvalle kehitykselle. Narexilta löytyy erilaisia ruuvimeisseleitä, niin linssikantaisille kuin Phillips ja Pozidriv -päisille, kuusikulmaisille, TX, TX turvalukolla sekä muttereille ja muita tuvallisuupäitä niin klassisiin kuin eristettyihin malleihin (ts. sähkötekniset – soveltuvat työskentelemään jännitteellä). Sähköiset meisselit ovat 100% testattu kansainvälisen IEC 900 järjestelmän mukaisesti sähkövaurioiden varalta. Ergonomisia kahvoja on saatavilla niin yksi -kuin kaksikomponenttisena versiona (kovaa ydintä täydennetään pehmeämmällä otteella, mikä mahdollistaa korkeampien vääntömomenttien asettamisen) ja myös T-kahvalla maksimaalisen vääntömomentin saavuttamiseksi. Puuntyöstövälineistä on valittavina erilaisia talttoja; viistoreunainen, kourutaltta, vuolu, liitostalttoja ja sorvimia. Saatavilla on myös valikoima muita työkaluja kuten, vasaroita, kirveitä, lävistäjiä, teroittajia kuin ohjureita.

Käsityökalujen tuotannon alku on vuodelta 1919 Bystricestä, kun Tzekin tasavallan perustamisen jälkeen tehtaan omistaja Vacla v Richter loi perustan laadukkaille puuntyöstö työkaluja valmistavalle yritykselle. Liiketoiminta kasvoi pienestä alustaan pian ei pelkästään eurooppalaiseksi vaan myös maailmankuuluisaksi yritykseksi. Edes toinen maailmansota ei hidastanut yrityksen laajentumisen tahtia, vaan yrityksen liiketoiminta kehittyi, kun tehdas työskenteli kahdessa vuorossa. Vuonna 1948 kansallistaminen jälkeen tapahtui useita organisaatio muutoksia, ja tehdas liitettiin vastikään perustettuun kansalliseen yhtiöön Naradi Prahaan (myöhemmin Narex Praha) itsenäisenä tehtaana vuonna 1958.

Vuonna 1970 tuotannossa tapahtui nopeita kehityksiä valmistuksen osalta ja tämän ansiosta tuotantomäärät kaksinkertaistuivat. Uusi yritysnimi sekä rekisteröity tavaramerkki Narex perustettiin. Brändi oli tullut pysymään niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin markkinoilla. Velvet -vallankumouksen aikaan vuonna 1989 tehdas oli huipussaan niin tuotannollisesti kuin työntekijöiden lukumäärässä.

Tämän jälkeen polittinen tilanne ja siitä seurannut yhteiskunnallinen kehitys toivat merkittävän muutoksen. Kansallisessa Narex Praha -yrityksessä itsenäiset tehtaat saivat itsenäisyyden ja muutettiin osakeyhtiöiksi. Bystricen tehtaasta tuli Narex Bystrice a.s. Tavaramerkillä NAREX, yritys liittyi suurten kotimaisten ja kansainvälisten käsityökalujen valmistajien joukkoon. Yli 40% tuotannosta viedään ympäri maailmaa ja asiakkaita löytyy 45 maasta. Viime vuosina tuotannon osalta on tapahtunut teknistä kehitystä niin ruuvimeisseli- kuin talttatuotannossa terien laadun, kahvojen muotoilun ergonomiassa kuin työkalujen yleisilmeen modernimmassa muotokielessä.

Näytetään tulokset 1–16 / 37